За плувките 2 .
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- вече хвърля и на тежко
За плувките 2 .
Предлагам всеки да сподели опита си . С какви плувки(форма) и утежнение на линията ловите в следните ситуации.
1.Река с бързо течение .
2.Река със средно течение.
3.Река(канал) с бавно течение
4.Водоем без подводни течения при тихо време .
5.Водоем без подводни течения при вятър и вълнение .
6.Водоем с подводно течение при вятър и вълнение .
7.Водоем с подводно течение при тихо време .
Ако се сетите и за други ситуации пишете .
1.Река с бързо течение .
2.Река със средно течение.
3.Река(канал) с бавно течение
4.Водоем без подводни течения при тихо време .
5.Водоем без подводни течения при вятър и вълнение .
6.Водоем с подводно течение при вятър и вълнение .
7.Водоем с подводно течение при тихо време .
Ако се сетите и за други ситуации пишете .
дай рибо рибо дай
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Айде,почна се
Ще го карам по точки и ще ви разправям как се справям с камшика на 7 метра:
4.В този най-удобеn за мен случай слагам една капковидна,ама леко издължена плувка(като Trabucco Ultimate 1) с носимост 1 грам.Ако рибата е пръсната,или искам да пропадам много бавно вдигам почти цялото утежнение на около 1 метър от повода(стига дълбочината да го позволява) и след него слагам 2,3 мини сачми(N 8 или 10) през равен интервал.Ако искам да съм веднага на дъното - всичко наолу към повода и на по малки разстояния.Сега,да се разберем нещо - 1 грам ли?Да,ако дълбочината го позволява(до към 3 метра става,после е по-удачно грамажа да расте).
5.Всичкото олово близо долу на повода,като може да оставя една малка сачма точно над клупа между повода и основното влакно и на педя да е основната тежест.Грамажите растат до необходимото.
По другите точки за съжаление ще се въздържа от коментар.

Ще го карам по точки и ще ви разправям как се справям с камшика на 7 метра:
4.В този най-удобеn за мен случай слагам една капковидна,ама леко издължена плувка(като Trabucco Ultimate 1) с носимост 1 грам.Ако рибата е пръсната,или искам да пропадам много бавно вдигам почти цялото утежнение на около 1 метър от повода(стига дълбочината да го позволява) и след него слагам 2,3 мини сачми(N 8 или 10) през равен интервал.Ако искам да съм веднага на дъното - всичко наолу към повода и на по малки разстояния.Сега,да се разберем нещо - 1 грам ли?Да,ако дълбочината го позволява(до към 3 метра става,после е по-удачно грамажа да расте).
5.Всичкото олово близо долу на повода,като може да оставя една малка сачма точно над клупа между повода и основното влакно и на педя да е основната тежест.Грамажите растат до необходимото.
По другите точки за съжаление ще се въздържа от коментар.
- bigfisherman
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
-
- вече хвърля и на тежко
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
леле
олеле тука ще падне голямо писане май
важното е да има успехи
пък как точно, и с какви плувки всеки сам си решава
но според мен плувката трябва да е колкото се може по-малка , толкова малка че даже да е малко не удобна за работа в конкретния момент
благодаря

пък как точно, и с какви плувки всеки сам си решава
но според мен плувката трябва да е колкото се може по-малка , толкова малка че даже да е малко не удобна за работа в конкретния момент
благодаря
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
a
Всеки сам си преценява , аз предпочитам да ми е по-нудобно ама да ми кълве повече 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: a
chirusa_bg написа:Всеки сам си преценява , аз предпочитам да ми е по-нудобно ама да ми кълве повече

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е Фокс , не чак толкова да кълве , че после , кой ще ги чисти
а за антените си много прав , друто си е с по-дебеличка пък била и по-къса , но напоследък не мога да си харесам хубава плувка с дебла антена , купувам си все едни дето те болят очите после
айде наслука

а за антените си много прав , друто си е с по-дебеличка пък била и по-къса , но напоследък не мога да си харесам хубава плувка с дебла антена , купувам си все едни дето те болят очите после

айде наслука
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.