Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Тубифекс-към захранката
Модератор: Paublo_Eskobar
- SaSho-Sensas
- фен клуб-скобар
Тубифекс-към захранката
Колеги я ме светнете ставали да се добави към захранката.Намерих около 10 кила безплатно тубифекс та мисълта ми е да го добавя към захранката не всичкия разбира се,част от него.Знам че се заравя на дъното след като се разкисне топчето та се чудя как до го подавам.Става въпрос за мачов риболов.
SENSAS TEAM-the best fishing team
-
- разбира нещата
Re: Тубифекс-към захранката
Разделя се с брашно мисля и после в захранката.Ще има убийствен ефект,мое мнение.
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Прочети това,
http://www.ribolovec.com/?p=statia&statiaid=1099
http://www.ribolovec.com/?p=statia&statiaid=1099
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Aз съм пробвал,има много добър ефект ,но го подавах нарязан и намачкан(което е много лесно предвид нежната му структура).Не за да не се зарови ,а за да има повече кръв и миризма от него.Той живее в много мръсни води с много битови отпадъци от храна и има много привлекателен вкус, а и мирис за рибите.Трябва да е на дребно и тогава рибата полудява, и овкусява цялата захранка.Само ми е интересно колега от къде се сдоби с такова наистина промишлено количество.Знаеш ли че цената му е равна на един много добър марков тъкъм в зоомагазините.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
- SaSho-Sensas
- фен клуб-скобар
Това къде съм се сдобил не е много хубаво да се знае вадя го от блато и го оставям в вода вадя го с тинята и след това го промивам
SENSAS TEAM-the best fishing team
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Има по лесен начин за почистването му !SaSho-Sensas написа:Това къде съм се сдобил не е много хубаво да се знае вадя го от блато и го оставям в вода вадя го с тинята и след това го промивам
Пълниш го в кофи заедно с тинята и покриваш 2 пръста с пясък, накрая доливаш 3-4 см. вода над пясъка.
Тубифекса излиза чист чистичък над пясъка а ти само го събираш

-
- новобранец
Има разделител за тази процедура.С брашното може да си направиш курабии с тубефекс.mario67 написа:Разделя се с брашно мисля и после в захранката.Ще има убийствен ефект,мое мнение.

-
- ще става разбирач
Преди доста години ,съм използвал хирономуса по състезания,като част от захранката.Подавал съм го в чист вид на плитко, и в захранката за по дълбики води.Пресявахме пръст от букова гора ,и много внимателно го омесвахме в нея.Имаше ефект за повърхностни риби ,или когато се налагаше да вдигаме рибата горе.Последното се налагаше да правим на водоеми , дъната на които бяха покрити с трева и водорасли ,като на Промет.Понякога съм използвал мъртъв хирономус,и по мои наблюдения ефекта е много голям.Тогава той не стои на топка,и по лесно се разпределя в захранката.На дъното не се крие в тинята ,и рибата го намира по лесно.
И падащата звезда е била изгряваща .
Между хирономус и тубефекс има голяма разликагуслар написа:Преди доста години ,съм използвал хирономуса по състезания,като част от захранката.Подавал съм го в чист вид на плитко, и в захранката за по дълбики води.Пресявахме пръст от букова гора ,и много внимателно го омесвахме в нея.Имаше ефект за повърхностни риби ,или когато се налагаше да вдигаме рибата горе.Последното се налагаше да правим на водоеми , дъната на които бяха покрити с трева и водорасли ,като на Промет.Понякога съм използвал мъртъв хирономус,и по мои наблюдения ефекта е много голям.Тогава той не стои на топка,и по лесно се разпределя в захранката.На дъното не се крие в тинята ,и рибата го намира по лесно.

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
-
- ще става разбирач
Имаш право колега,става въпрос за тубифекса.Грешката е моя,по скоро грешката е снощна.Успех !!!
И падащата звезда е била изгряваща .
-
- ще става разбирач
Колеги а сега за пролетен риболов към захранката може ли да се сложи сушен тубифекс ? На една приятелка баща й има зоо магазин и има такъв също така и замразен хирономус... Но той сигурно няма да става ?