Тубифекс-към захранката

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
SaSho-Sensas
фен клуб-скобар

Тубифекс-към захранката

Мнение от SaSho-Sensas »

Колеги я ме светнете ставали да се добави към захранката.Намерих около 10 кила безплатно тубифекс та мисълта ми е да го добавя към захранката не всичкия разбира се,част от него.Знам че се заравя на дъното след като се разкисне топчето та се чудя как до го подавам.Става въпрос за мачов риболов.
SENSAS TEAM-the best fishing team
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Re: Тубифекс-към захранката

Мнение от mario67 »

Разделя се с брашно мисля и после в захранката.Ще има убийствен ефект,мое мнение.
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Aз съм пробвал,има много добър ефект ,но го подавах нарязан и намачкан(което е много лесно предвид нежната му структура).Не за да не се зарови ,а за да има повече кръв и миризма от него.Той живее в много мръсни води с много битови отпадъци от храна и има много привлекателен вкус, а и мирис за рибите.Трябва да е на дребно и тогава рибата полудява, и овкусява цялата захранка.Само ми е интересно колега от къде се сдоби с такова наистина промишлено количество.Знаеш ли че цената му е равна на един много добър марков тъкъм в зоомагазините.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Аватар
SaSho-Sensas
фен клуб-скобар

Мнение от SaSho-Sensas »

Това къде съм се сдобил не е много хубаво да се знае вадя го от блато и го оставям в вода вадя го с тинята и след това го промивам
SENSAS TEAM-the best fishing team
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

SaSho-Sensas написа:Това къде съм се сдобил не е много хубаво да се знае вадя го от блато и го оставям в вода вадя го с тинята и след това го промивам
Има по лесен начин за почистването му !
Пълниш го в кофи заедно с тинята и покриваш 2 пръста с пясък, накрая доливаш 3-4 см. вода над пясъка.
Тубифекса излиза чист чистичък над пясъка а ти само го събираш :drinkers: .
kris_h1996
новобранец
новобранец

Мнение от kris_h1996 »

mario67 написа:Разделя се с брашно мисля и после в захранката.Ще има убийствен ефект,мое мнение.
Има разделител за тази процедура.С брашното може да си направиш курабии с тубефекс. :D Много е крехък и става на каша при разбъркване,подава се най-добре като се сложи в готова топка с дупка.
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

Преди доста години ,съм използвал хирономуса по състезания,като част от захранката.Подавал съм го в чист вид на плитко, и в захранката за по дълбики води.Пресявахме пръст от букова гора ,и много внимателно го омесвахме в нея.Имаше ефект за повърхностни риби ,или когато се налагаше да вдигаме рибата горе.Последното се налагаше да правим на водоеми , дъната на които бяха покрити с трева и водорасли ,като на Промет.Понякога съм използвал мъртъв хирономус,и по мои наблюдения ефекта е много голям.Тогава той не стои на топка,и по лесно се разпределя в захранката.На дъното не се крие в тинята ,и рибата го намира по лесно.
И падащата звезда е била изгряваща .
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

гуслар написа:Преди доста години ,съм използвал хирономуса по състезания,като част от захранката.Подавал съм го в чист вид на плитко, и в захранката за по дълбики води.Пресявахме пръст от букова гора ,и много внимателно го омесвахме в нея.Имаше ефект за повърхностни риби ,или когато се налагаше да вдигаме рибата горе.Последното се налагаше да правим на водоеми , дъната на които бяха покрити с трева и водорасли ,като на Промет.Понякога съм използвал мъртъв хирономус,и по мои наблюдения ефекта е много голям.Тогава той не стои на топка,и по лесно се разпределя в захранката.На дъното не се крие в тинята ,и рибата го намира по лесно.
Между хирономус и тубефекс има голяма разлика :roll: да не казвам ,че нямат нищо общо :wink:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

Имаш право колега,става въпрос за тубифекса.Грешката е моя,по скоро грешката е снощна.Успех !!!
И падащата звезда е била изгряваща .
Lusi_vg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Lusi_vg »

Колеги а сега за пролетен риболов към захранката може ли да се сложи сушен тубифекс ? На една приятелка баща й има зоо магазин и има такъв също така и замразен хирономус... Но той сигурно няма да става ? :?
Изображение
1 Боклук не е навредил на никой....Така мислиш ти и още 7 милиона българи :!:
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”