Къде се намирам:
Относно Сайта
Препоръки и Оплаквания
naRiba.com

Форум

Да се замислим малко
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
Да се замислим малко
От доста време гледам и не мога да се начудя, защо колеги които са направили перфектен улов, хванали са доволно количество от едра риба и до тях са натръшкали и маломерките.Не може ли още като ги хванеш да ги пуснеш.Другото което ме дразни е някой като каже: "Малките ги пуснах".Значи можеш да направиш десетки снимки на натръшкани риби а не можеш да снимаш пускането.Замислете се малко. Крайно време е да разберем, че природата и всичко живо в тази държава е наше и трябва да го опазваме, не да унищожаваме по - всякакъв начин.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- mitiogt
- ще става разбирач
Re: Да се замислим малко
Много истина с малко думи !!!
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
- GODzillata
Точно тогава пада батерията на фотото.snegk написа:...Значи можеш да направиш десетки снимки на натръшкани риби а не можеш да снимаш пускането....

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- научил се да хвърля
Дори и да се снима пускането,то пак няма гаранция,че е пусната всичката риба!
Който се е замислил над нещата и пуска рибата ще си я пуска винаги и дали ще я снима или не няма значение!
Аз самият последно време пускам всичката риба и рядко си взимам някоя и друга(колкото мога да изям).
Колеги с които сме се засичали по гьоловете и реките са виждали,че пускам и това ми е достатъчно,а това да снимам как я пускам ще е само да се правя на големия самарянин в очите на другите
Който се е замислил над нещата и пуска рибата ще си я пуска винаги и дали ще я снима или не няма значение!
Аз самият последно време пускам всичката риба и рядко си взимам някоя и друга(колкото мога да изям).
Колеги с които сме се засичали по гьоловете и реките са виждали,че пускам и това ми е достатъчно,а това да снимам как я пускам ще е само да се правя на големия самарянин в очите на другите

- ribar4oto
- вече хвърля и на тежко
абсолютно си прав колегаivanminkov1981 написа:Дори и да се снима пускането,то пак няма гаранция,че е пусната всичката риба!
НИКОГА КАПО,,,,
- Бисо
- сериозен играч
Не Колега,това ще направи излета и репортажа ти завършени.ivanminkov1981 написа:а това да снимам как я пускам ще е само да се правя на големия самарянин в очите на другите
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Всеки има глава на раменете си за да прецени какво да прави с улова си.
(В границите на позволеното количество и размер на рибите)
Никой не е длъжен да дава отчет.
Последно промяна от stich на Съб Фев 19, 2011 12:49 pm, променено общо 1 път.

Да,колега snegk!Но за да стане това на кякои от нас трябва да се смени"чипа"!?А това,както се оказва,е трудно и изисква време!Давам пример -през изминалото лято ловя си на плувка каракуда и червеноперка,но излизаха само дребосъци.Хващам,откачам и обатно във водата...По някое време се приближава до мен непознат колега и се обръща с думите-:"Абе,колега,гледам те от час и ти се чудя,защо пускаш рибата,ако не я искаш събирай я,аз ще я взема!?snegk написа:....Крайно време е да разберем, че природата и всичко живо в тази държава е наше и трябва да го опазваме, не да унищожаваме по - всякакъв начин.

А това не е изолиран случай-затова коментара е излишен!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
Tака, но натръшкани маломерки нямат нищо общо с разрешеното.Затова, че който не ще да дава отчет, да не снима натръшкани маломерки.stich написа:Всеки има глава на раменете си за да прецени какво да прави с улова си.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз по принцип не разбирам снимки на риби натръшкани по земята или наредени като аптекарски шишета или в някаква "по-интересна" конфигурация при положение че на снимките се вижда живарник или кофа или и двете.
На земята не изглеждат нито повече нито по-големи.
На земята не изглеждат нито повече нито по-големи.
Последно промяна от stich на Съб Фев 19, 2011 1:03 pm, променено общо 1 път.

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Темата е породена от моя репортаж, от преди няколко дни и по точно снимката с мнооооооогото риби...

Първо, не виждам причина и основание за някакви полемики, защото и да съм снимал и да не съм...малките рибите са във водата...така съм преценил, така съм направил.
Второ...цяла зима ходя за риби, ловя ги и пускам репортажи...риба не ям, но задържам риби по ред причини...проблем досега не съм имал с това.
Трето...всички гледаме безброй филми по Хоби...Папарака, Белополски,Монтанеца , Върхара и всички останали...разпъват триметрови живарници, и пускат в тях всичко от деня, за да покажат на зрителя накрая улова от успешните си излети, а кофите им накрая пращят от риби...бъдете здрави,ходете повече за риба, релаксирайте и се наслаждавайте на риболова.

Първо, не виждам причина и основание за някакви полемики, защото и да съм снимал и да не съм...малките рибите са във водата...така съм преценил, така съм направил.
Второ...цяла зима ходя за риби, ловя ги и пускам репортажи...риба не ям, но задържам риби по ред причини...проблем досега не съм имал с това.
Трето...всички гледаме безброй филми по Хоби...Папарака, Белополски,Монтанеца , Върхара и всички останали...разпъват триметрови живарници, и пускат в тях всичко от деня, за да покажат на зрителя накрая улова от успешните си излети, а кофите им накрая пращят от риби...бъдете здрави,ходете повече за риба, релаксирайте и се наслаждавайте на риболова.
-
Kолега, даже не съм ти гледал репортажа.С темата не визирам никой конкретно.Просто да се замислим 

- КИРО
- Обратна връзка:
Да е някакво важно състезание,разбирам да събирате всичката риба.
Ама дето вика Снежния,защо маломерките не ги пускате веднага ?
Дали сте хванали в повече риба с тях (даже и снимани),
не ви прави велики рибари.
И защо не проумеете,че количеството на хваната риба,не означава
че си най-добрия в риболовния занаят ?
Винаги ще има един по-добър от теб .
Ама дето вика Снежния,защо маломерките не ги пускате веднага ?
Дали сте хванали в повече риба с тях (даже и снимани),
не ви прави велики рибари.
И защо не проумеете,че количеството на хваната риба,не означава
че си най-добрия в риболовния занаят ?
Винаги ще има един по-добър от теб .
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА