Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

shimano exage 3000 MRB или shimano exage 3000 MHSRC
Модератор: sapuna
shimano exage 3000 MRB или shimano exage 3000 MHSRC
Здравейте колеги пускам тази тема защото още не съм се обзавел с мач макара. Бях се спрял на shimano exage 3000 mrb обаче докато я купя и излезе вече exage 3000 mhsrc . Интересува ме някой ако я е купил вече и я е ползвал да изкаже мнение има ли разлика с миналогодишния модел или само шпулата е променена. защото като цени стария модел май е по скъп даже от новия. Благодаря и моля модераторите да ме извинят ако не съм в правилния раздел. А също ако някой изкаже мнение за мач пръчка abu garcia transmitter match power na 3.90m ще съм много благодарен.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: shimano exage 3000 MRB или shimano exage 3000 MHSRC
...е то разликата е годината на производство, 2010-2011 новата е по добра. най-малкото е с скосен руб на шпулата за далечен кастинг.
Колега, купи си Еxage 3000 MHS RC. Това е последния модел, с новата шпула. Нема кво да жалиш пари. Такива макари се ползват по няколко години
надявам се другата седмица да мога да се похваля
а нещо да кажете за пръчката бива ли я

според мен тази ще ти е малко късичка а и един приятел си взе такава и на втория дъжд корка се е надул и скоро ще падне сигурно така че според мен не се спирай на това а и виж някой 420 ,450
да кажа че не съм от капацитетите в мач риболова просто изразявам мнение и наблюдение
не искам да обременявам никой
поздрави и успех
да кажа че не съм от капацитетите в мач риболова просто изразявам мнение и наблюдение
не искам да обременявам никой
поздрави и успех
пазете чисто ,не е толкова трудно
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Думичката "power" за мач някакси...ме отблъсква...

колеги те дори нямат разлика в цената
Имат разлика в теглото MHSRB - 295гр MHSRC - 320гр. Дали не са оправили някой бъг?
В тази криза спореед мен само са сложили новата шпула и толкова!
колега за какъв бъг говориш в стария модел да знам дали да купувам exage изобщо. Ако са бъгави то тогава да дам по малко пари за нещо друго защото явно всичко е боклук.
То май ще си взема едно ryobi макар и да не са мачови и с преден аванс. Изчетох целия форум кой където е коментирал шиманото а и не само шимано и стигнах до извода че средния клас до 200 лв не струват
заслужават си от страдик нагоре. Благодаря все пак на малкото се отзовали колеги. Ще оставя отворена темата ако някой случайно реши да изкаже впечатления от моделите или препоръча нещо в следващите дни преди да се оборудвам 

gqvolа написа:То май ще си взема едно ryobi макар и да не са мачови и с преден аванс. Изчетох целия форум кой където е коментирал шиманото а и не само шимано и стигнах до извода че средния клас до 200 лв не струватзаслужават си от страдик нагоре. Благодаря все пак на малкото се отзовали колеги. Ще оставя отворена темата ако някой случайно реши да изкаже впечатления от моделите или препоръча нещо в следващите дни преди да се оборудвам
Тук много хора могат да оспорят това твое твърдение
за мен мачовия Ексейдж е супер за парите си
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

добре обаче никой който я е ползвал а модела е от 1 година не казва как реди появяват ли се луфтове има ли достатъчна здравина за шарански риболов основно.Някой отварял ли е вътре или дали знае от какво е коронката и пиниона(цам, бронз, стомана) да се качи някоя снимка с навито влакно защото съм виждал на ryobi как реди и е перфектно. Едни го хвалят други плюят но в крайна сметка никой не казва защо?
-
- научил се да хвърля
Ето една статия, която може да ти помогне в избора.
http://www.daily-fishing.ru/snasti/reel ... 3000mhsrb/
Имам два Ексейджа, ползвам ги вече пета година и нямам никакви оплаквания.
http://www.daily-fishing.ru/snasti/reel ... 3000mhsrb/
Имам два Ексейджа, ползвам ги вече пета година и нямам никакви оплаквания.
както ти каза колега ползваш ги вече 5 години предполагам че изработките преди 5 години не са като сегашните материали и сглобки струващи стотинки и съответното им качество и използването на доказало се на пазара име да се надуват цените. Защото и аз имам макари които ползвам вече 9-10 години без да са дали и най малък признак за разваляне и наскоро купена daiwa която в момента съм отворил за дребен ремонт и се оказа че предавката е от ЦАМ
. затова ме интересуваше дали въпросния exage е с бронзова или някаква друга предавка различна от ЦАМ. Извинявам се ако съм досаден но все пак не струва 40 лв а 140.