Къде се намирам:
Относно Сайта
Препоръки и Оплаквания
naRiba.com

Форум

Да се замислим малко
Модератор: sapuna
- venkov71
- научил се да хвърля
Re: Да се замислим малко
Аз също не снимам как пускам маломерните,откачам и веднага обратно във водата.
По-големия проблем са тези,които нищо не снимат,не пускат репортажи и всичко,което се
е закачило на куката отива в торбата.И на мен постоянно ми предлагат:"като не я искаш-давай я на мен".А това са "колеги" с редовни билети и на сериозни години.Не помагат обясненията,че така е редно и трябва да се мисли и за следващите излети.Най-честия отговор е-по-добре аз отколкото ония с мрежите.Прав е колегата,който каза че на такива
трябва да се смени чипа.Да се надяваме,че с подобни разисквания и с помощта на форума поне младите колеги ще формират правилно отношение към рибите и природата ни.
Поздрави на Sneg за темата!
По-големия проблем са тези,които нищо не снимат,не пускат репортажи и всичко,което се
е закачило на куката отива в торбата.И на мен постоянно ми предлагат:"като не я искаш-давай я на мен".А това са "колеги" с редовни билети и на сериозни години.Не помагат обясненията,че така е редно и трябва да се мисли и за следващите излети.Най-честия отговор е-по-добре аз отколкото ония с мрежите.Прав е колегата,който каза че на такива
трябва да се смени чипа.Да се надяваме,че с подобни разисквания и с помощта на форума поне младите колеги ще формират правилно отношение към рибите и природата ни.
Поздрави на Sneg за темата!
ако можех да превърна хобито си в професия......
- maranzika
- сериозен играч
Адаш,няма да те разберат.То човек няма ли нищо в камбаната ,квото и да му говориш все тая.snegk написа:Просто да се замислим

- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
И аз така смятам,че не го ли чустваш това нещо със сърцето не става
. Колкото и да обясняваш на някого че като пускаш риби после пак ще хващаш,не те разбират.На мен мои приятели ми се чудят и ми задават следния въпрос :Защо ходиш за риба като я пускаш ?
Много време ще мине докато мисленето ни се пречупи в правилна посока.Това грешно чуство останало в Българина,че ако може и шамара да е на аванта скоро няма да се изкорени.Но ако може един от нас да промени някого това е успех.

Много време ще мине докато мисленето ни се пречупи в правилна посока.Това грешно чуство останало в Българина,че ако може и шамара да е на аванта скоро няма да се изкорени.Но ако може един от нас да промени някого това е успех.

Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!
Ами,то там е големия проблем,че доста хора не разбират,че риболова е хоби,а не начин за "прехрана"!cvetan_zashev написа:......На мен мои приятели ми се чудят и ми задават следния въпрос :Защо ходиш за риба като я пускаш?.....

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
Ами,то там е големия проблем,че доста хора не разбират,че риболова е хоби,а не начин за "прехрана"! =======Хоби е за някой а повечето ЯЗОВИРИ са покрай села а тея хора нема с кво да се прехранват и изглежда за това го правят.Не ги защитавам или нещо друго но хората нема кво да ядат сигурно

-
- сериозен играч
Илия е напълно прав,но все пак.........Когато си сам и не разбираш много от опциите на фотото,плюс това ръцете ти са оплескани с люспи и хранилки-как да направиш качественна снимка на пускането обратно на рибата? Опитвал съм със самоснимачка-последствията са мътни снимки и бъзик от страна на синковеца! Че така-който може,го може! Живи и здрави!
- ribar4oto
- вече хвърля и на тежко
говорил съм с местни хора и знам ,че наистина хората ловят за прехраната си,труден е живота по селата....много си прав тука колега,,,Ivo_Ivanov написа:Ами,то там е големия проблем,че доста хора не разбират,че риболова е хоби,а не начин за "прехрана"! =======Хоби е за някой а повечето ЯЗОВИРИ са покрай села а тея хора нема с кво да се прехранват и изглежда за това го правят.Не ги защитавам или нещо друго но хората нема кво да ядат сигурно![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
НИКОГА КАПО,,,,
- ribar4oto
- вече хвърля и на тежко
аз лично вече съм спрял да докладвам излети,защото все ще се намери някой колега да ме обвини в месарство,бракониерство или защо не съм снимал пускането на рибата и тем подобни,а тези колеги даже и един излет не са докладвали,,,,а защо сами си отговорете,,,,така,че темата е доста спорна,,,

НИКОГА КАПО,,,,
-
- и господ не е толокова добър
Ако спазваш всички норми, никой в нищо няма да те обвини.А това кой ще пуска репортажи си е негово право.Вникнете в идеята на темата и тогава вземете отношение, ако желаете естественоribar4oto написа:аз лично вече съм спрял да докладвам излети,защото все ще се намери някой колега да ме обвини в месарство,бракониерство или защо не съм снимал пускането на рибата и тем подобни,а тези колеги даже и един излет не са докладвали,,,,а защо сами си отговорете,,,,така,че темата е доста спорна,,,![]()
![]()
![]()
![]()

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
cvetan_zashev написа:На мен мои приятели ми се чудят и ми задават следния въпрос :Защо ходиш за риба като я пускаш ?

-
- кандидат преподавател
И всички норми да се спазват,пак при репортаж ще се намерят хора,които ще има за кво да се заядат.После,това фотографията и риболова са доста различни хобита,има хора,които просто не могат /системно не успяват/ да натикат фотографията там,а и си мисля,че не е редно описанията по темата хванал ли си риба и пускал ли си риби,да са непременно съпроводени с някакъв род "доказване"чрез снимки.Който иска,да вярва,който иска да не вярва.Тук е форум на свободно общуване,а не бракоразводен процес."Чипове"не се сменят така просто-чрез фотография.За такъв народ като българския,"смяната на чиповете" ще продължи най-малко 500 години.И то за главните неща в живота -за риболова няма да стане,щото преди това ще свършат рибите
.Можете да считате,че пиша от независими позиции - рядко правя нещо като репортаж,няма снимки,никой не знае в действителност какво от улова пускам и какво не и съм сигурен,че на никой това не му влиза в работата 

- ribar4oto
- вече хвърля и на тежко
колега и аз това в предвид имах одеве и веднага ми намалиха репутацията,така,че явно тука оправия няма,да са живи и здрави колегите дето за щяло и нещяло бият по репутацията,мен изобщо не ме валнуват такива,и съм сигурен,че аз съм пуснал повече риба от колкото те са хващалиINCUBUS написа:И всички норми да се спазват,пак при репортаж ще се намерят хора,които ще има за кво да се заядат.После,това фотографията и риболова са доста различни хобита,има хора,които просто не могат /системно не успяват/ да натикат фотографията там,а и си мисля,че не е редно описанията по темата хванал ли си риба и пускал ли си риби,да са непременно съпроводени с някакъв род "доказване"чрез снимки.Който иска,да вярва,който иска да не вярва.Тук е форум на свободно общуване,а не бракоразводен процес."Чипове"не се сменят така просто-чрез фотография.За такъв народ като българския,"смяната на чиповете" ще продължи най-малко 500 години.И то за главните неща в живота -за риболова няма да стане,щото преди това ще свършат рибите.Можете да считате,че пиша от независими позиции - рядко правя нещо като репортаж,няма снимки,никой не знае в действителност какво от улова пускам и какво не и съм сигурен,че на никой това не му влиза в работата

НИКОГА КАПО,,,,
-
Ама какво има да се доказваме.Снимани са маломерни риби на земята, нарушен е закона.Никой не ва кара да пускате всичката риба или да правите някакви снимки за галерии.Просто си пускайте маломерките веднага, толкова е просто 

- ribar4oto
- вече хвърля и на тежко
хората си снимат целия улов,а после кой от кадето е,мисля че не е забранено,какво лошо има да снимаш и маломерни и други риби,после хората си ги пускат
НИКОГА КАПО,,,,
-
Прочети законаribar4oto написа:хората си снимат целия улов,а после кой от кадето е,мисля че не е забранено,какво лошо има да снимаш и маломерни и други риби,после хората си ги пускат