Къде се намирам:
Относно Сайта
Препоръки и Оплаквания
naRiba.com

Форум

Да се замислим малко
Модератор: sapuna
Re: Да се замислим малко
Здравейте КОЛЕГИ и вие бракониери !!!
Закона КАЗВА: "Маломерните обратно ВЕДНАГА !!! (ако искаш после пак да се гордееш с улов), а ГОЛЕМИТЕ - всеки преценява според закона - или връща (по желание) ВСИЧКО, или задържа до 2-3 кг (в зависимост от ВИДОВЕТЕ РИБА - по закон !!!), или връща всичката наднормена дребна и задържа трофейния екземпляр, или връща и него обратно (докато все още са живи
)
Вземете ако искате за едно-две тиганчета мезе, а другото обратно !!!
Малко аритметика само за един водоем ! - без значение кой и къде:
1. 100 рибари на водоема
2. Всеки хваща и задържа не повече от 2 кг риба за ден.
3. Това прави 200 кг риба (различни видове) за ден-излет.
4. Осем (8) излета в месеца - точка 1 по точка 3 = между 1600 кг и 2400 кг за месец на този водоем или това прави средно между 3200 и 4800 риби по 0,500 кг за месец !!!!!!!!
Направете сами сметка колко се зарибява и колко се вади? Е... НА СЛУКА НА ВСИЧКИ и дано да се замисляме повече, когато слагаме в торбата (разбирай - живарника, чувала, колата) своя улов.
На риболовците - успех през 2011 г.
На БРАКОНИЕРИТЕ - ГЛАД и ГЪРЧ ОТ ГЛАД
Закона КАЗВА: "Маломерните обратно ВЕДНАГА !!! (ако искаш после пак да се гордееш с улов), а ГОЛЕМИТЕ - всеки преценява според закона - или връща (по желание) ВСИЧКО, или задържа до 2-3 кг (в зависимост от ВИДОВЕТЕ РИБА - по закон !!!), или връща всичката наднормена дребна и задържа трофейния екземпляр, или връща и него обратно (докато все още са живи

Вземете ако искате за едно-две тиганчета мезе, а другото обратно !!!
Малко аритметика само за един водоем ! - без значение кой и къде:
1. 100 рибари на водоема
2. Всеки хваща и задържа не повече от 2 кг риба за ден.
3. Това прави 200 кг риба (различни видове) за ден-излет.
4. Осем (8) излета в месеца - точка 1 по точка 3 = между 1600 кг и 2400 кг за месец на този водоем или това прави средно между 3200 и 4800 риби по 0,500 кг за месец !!!!!!!!
Направете сами сметка колко се зарибява и колко се вади? Е... НА СЛУКА НА ВСИЧКИ и дано да се замисляме повече, когато слагаме в торбата (разбирай - живарника, чувала, колата) своя улов.
На риболовците - успех през 2011 г.
На БРАКОНИЕРИТЕ - ГЛАД и ГЪРЧ ОТ ГЛАД
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- кандидат преподавател
А сега де... по-полека на завоите,драги колега с 9 мнения в този велик форум.Не е имало как да разбереш до този момент,че тук бракониери няма и не е редно да пишеш в червено.После,страшно мразя аритметиката,особено като се използва за такива сметки без кръчмар.Подобни теоретични разработки създават извънредно грешното впечатление,че от любителския риболов с въдица може да се намали или ликвидира рибното присъствие в даден голям свободен водоем или река.Което не означава,че сочените от теб законови положения не трябва да се имат пред вид.Но законовите норми се спазват в едно общество до толкова,до колкото членовете на обществото са възпитани от родителите си да правят това,т.е.,до колкото имат изградено правно съзнание.Защото няма как да се сложат през 100 метра по една камера и двама контрольори по всички вътрешни брегове,особено в планинските и селските райони.
Грешно си ме разбрал колега.INCUBUS написа:А сега де... по-полека на завоите,драги колега с 9 мнения в този велик форум.Не е имало как да разбереш до този момент,че тук бракониери няма и не е редно да пишеш в червено.После,страшно мразя аритметиката,особено като се използва за такива сметки без кръчмар.Подобни теоретични разработки създават извънредно грешното впечатление,че от любителския риболов с въдица може да се намали или ликвидира рибното присъствие в даден голям свободен водоем или река.Което не означава,че сочените от теб законови положения не трябва да се имат пред вид.Но законовите норми се спазват в едно общество до толкова,до колкото членовете на обществото са възпитани от родителите си да правят това,т.е.,до колкото имат изградено правно съзнание.Защото няма как да се сложат през 100 метра по една камера и двама контрольори по всички вътрешни брегове,особено в планинските и селските райони.

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- barutchiata ©
- Администратор
Ох, кога ще свърши зимата. Някак си пролета по радушно приемам казаното от другите!
Батковци, не търсете конфликти в казаното на другите. Аз лично прибирам каквото и колкото е позволено, и то в случаите когато ми се чисти риба. А понякога не прибирам нищо, защото и не хващам нищо.
.Давайте го по спокойно, а иначе и аз мисля, че тряба да се смени чипа на много люде.

- barutchiata ©
- Администратор
И няма значение кой с колко мнения е, все от някъде и някога се започва!!!
- maranzika
- сериозен играч
Тука въобще не съм съгласен колега.Виждал съм го с очите си.И то на голям язовир.Не мисля да казвам на кой и кога ,но вярвай ми че е възможно.И аз тогава си правех подобни сметки и наистина май накрая излезнаха правилни.INCUBUS написа:грешното впечатление,че от любителския риболов с въдица може да се намали или ликвидира рибното присъствие в даден голям свободен водоем или река.
Не ме карай да ти давам точни примери,щото не мисля да го правя за да не стават скандали.Но наистина при такива масови струпвания на рибари на определени водоеми се случват подобни неща.Доста колеги навярно са наблюдавали такова масово прибиране на определен вид риба.И следващата или по-следващата година популацията на тая риба е сведена до минимум.
Не трябва да смятаме че за обезрибяването на водоемите са виновни само "ония с мрежите и тока".А да се огледаме и за разни "псевдорибари" около нас.А те са като кормораните(знаете за какво става на въпрос).
Колеги, риболова в България ще бъде на ниво само ако е организиран като лова. А именно:
1. Изпит за риболовен билет. Една прилична такса от 100лв. ще ограничи доста месари, а тези издържали изпита поне ще различават видовете риби в България. И навиците им.
2. Разпределяне на регионите по риболовни дружинки. И ако искам да риболовя в региона да ми тябва бележка от дружинката. А иначе тя си стопанисва региона, зарибява чупи лед и си храни рибата със средства от билета ни и не само. Така със сигурност ще се опазва рибата. И ще е ясно кой и кога лови риба.
3.Контрол от МВР по пътищата. Ако превозваш надзаконово риба - задържане, конфискация и по реда на закона.
4. Контрол по магазините и борсите.
5. И т.н.
1. Изпит за риболовен билет. Една прилична такса от 100лв. ще ограничи доста месари, а тези издържали изпита поне ще различават видовете риби в България. И навиците им.
2. Разпределяне на регионите по риболовни дружинки. И ако искам да риболовя в региона да ми тябва бележка от дружинката. А иначе тя си стопанисва региона, зарибява чупи лед и си храни рибата със средства от билета ни и не само. Така със сигурност ще се опазва рибата. И ще е ясно кой и кога лови риба.
3.Контрол от МВР по пътищата. Ако превозваш надзаконово риба - задържане, конфискация и по реда на закона.
5. И т.н.
- barutchiata ©
- Администратор
Аз пък като се замисля малко
, съм сигурен, че ако се наблегне първо на точка 4 и после на точка 3, и после на точка 1, мое да минеме спокойно без другите и още по малко без точка номер 5. 

- jorro11
- ще става разбирач
Колега много се отклонявам от темата ама ако точно бг лова ще даваш за пример си в много дълбока заблуда.Там цари пълен хаос и безчинство(никак не се различава от риболова у нас ,дори напротив повече неща там остават покрити).dodo16 написа:Колеги, риболова в България ще бъде на ниво само ако е организиран като лова. А именно:
5. И т.н.
п.п.Сега по темата само да вметна ,че старата галерия беше пълна с провисили корема маломерки от всички видове.
- mitiogt
- ще става разбирач
Мерси Колега , наистина ми оправи настроениетоdodo16 написа:Колеги, риболова в България ще бъде на ниво само ако е организиран като лова. А именно:
5. И т.н.

Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
- mitiogt
- ще става разбирач
НАЗДРАВЕstich написа:А наздраве!

Любими Риболовни сайтове:
- ribar4oto
- вече хвърля и на тежко
ей това вече е приказка,мен жената все ме пита-отиваш за риба по 2-3 дена стоиш там и ми се връщаш с 2-3 риби,и аз и викам ,че ако взема цялата риба дето съм я уловил то язовира без риба ще остане,а и кой ще я чисти,,,barutchiata © написа:Ох, кога ще свърши зимата. Някак си пролета по радушно приемам казаното от другите!Батковци, не търсете конфликти в казаното на другите. Аз лично прибирам каквото и колкото е позволено, и то в случаите когато ми се чисти риба. А понякога не прибирам нищо, защото и не хващам нищо.
![]()
![]()
.Давайте го по спокойно, а иначе и аз мисля, че тряба да се смени чипа на много люде.

НИКОГА КАПО,,,,
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Васе, ами мойте риби като не моАт да влезнат в кофа или живарник, щот са гооооолеми?stich написа:Аз по принцип не разбирам снимки на риби натръшкани по земята или наредени като аптекарски шишета или в някаква "по-интересна" конфигурация при положение че на снимките се вижда живарник или кофа или и двете.
На земята не изглеждат нито повече нито по-големи.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- новобранец
Ето малко за размисъл:
http://forums.nariba.com/gallery/image_ ... ge_id=5353
http://forums.nariba.com/gallery/image_ ... ge_id=5353