Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

НАЙ-ДОБРАТА СТРЪВ ЗА ТОЛСТОЛОБ
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- разбира нещата
- велчев62
- ще става разбирач
Това което писах за 0,12 повод и кука номер 16 е майтап разбира се
За да се хване толстолоб без да се търмъче,всичко останало е случайност,защото може да се улови когато засмуква планктон и засмуче по случайност вашата стръв
Не вярвам,че тръгвате да ловите специално толстолоб,хвърляте на някаква стръв и започвате да чакате толстолоба да клъвне
Затова писах за вас по горе
За да се хване толстолоб без да се търмъче,всичко останало е случайност,защото може да се улови когато засмуква планктон и засмуче по случайност вашата стръв
Не вярвам,че тръгвате да ловите специално толстолоб,хвърляте на някаква стръв и започвате да чакате толстолоба да клъвне
Затова писах за вас по горе
-
- разбира нещата
-
- разбира нещата
Разбира се това е принципа на ловене на плувка.велчев62 написа:хвърляте на някаква стръв и започвате да чакате толстолоба да клъвне

И започва екшъна.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
колега таксата е 4лв,има бяла,каракуда,шаран доста едри,толостолоб,който ловим целенасочено с щеки,абе който с квото си иска.до водоема се отива след моста на р.стряма на около 500м отляво има канал,хващаш пътя покрай него и право на водоема.лови се всеки ден,собственика е стоян караманелата,карахме мотори навремето с него,т.е. бяхме рокери.прати му много поздрави от мен.вземи си повечко царевично ако дебнеш зверовете,хвърляй на облак,лек дюзен и здрава китка.айде наслука
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Вижте колеги, това което е описал Георгиев е абсолютно точно, по-горе го бях описал и аз, но е валидно за нетечащи водоеми . Няма будалкане в този метод, а копчето с магданоза съвсем не е виц - практикува се в големите източни реки на азиатска Русия, но не знам у нас някой да е хващал така. Копчетата на руснаците са от яко дърво - плуват и се мандахерцат. Според мен още по-добре е копчето да е без магданоз, защото белият амур яде магданоз, а на толстолоба му е през кура - той си филтрира планктона. Важното е около куката /копчето, ципътгеоргиев59 написа:Ще се опитам да ти обясня един метод,гледам че имаш голям хъс.
Първо си приготви повичко рехава захранка,захрани едно по тихо местенце.После на пружина с голяма тапа като за щука на далбочина около метър и половина ,като и на пружината слагаш от захранката но по стегната а на куките малки стереопорчета.Здрава пръчка добра макара с пепфектен аванс, много тишина и търпение.Желая ти успех.

Наслука на мераклиите

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- дидо
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
миналата година се запалих по този риболов един приятел ме светна на един платен язовир че ловят яки тлостолоби предимно нощем и през деня дава ама иска тишина и много захранка през ноща дава много повече защото през дена все плува по повърхноста даже се вижда на 40 50 мерта ятото как пори водата порвите пет излета капо пробвахме всякакъв вид захранка докато накрая пазача на язовира явно му стана съвесно ини открехна за кво става на въпрос на целия язовир ловят предимно 5 човека другите гледат да магията била в пилешката смеска с 4 5 домата обелени и се бърка само тва е пробвахме го и веднагаимаши резилтат после пробвахме и купешка с домат пак работи важното според мен е домата обясниханиго че нещо се пресичал там кисел бил и такива работи това е наи ефикасното на този язовир (+ това тлостолоба не се плаща ) и като тръгне и става пълна лудница нощем моя колега ходи веднъж 9аз бях зает) 18 броя имаше един 9 кг няколко по 5- 6 кг и 10-тина по коло килои половина . каза че 50 - 100 метра аванс не го броят тия големите за нищо .
Дано да съм бил полезен ( монтажа е на дъно на пружина куки 4 5 номен с едри доста едри топчета стиропор )
Дано да съм бил полезен ( монтажа е на дъно на пружина куки 4 5 номен с едри доста едри топчета стиропор )

- steven1969_bg
- научил се да хвърля
ето на какво съм бил свидетел: мястото е дупката с водните ски на Оризаре,до Пловдив...съвсем целенасочено един колега слагаше на5- 6-номер бяла кука връхче от люцерна с листенце!бях с приятел,който го познаваше този колега и затова нямаше проблем да се позавъртим на няколко пъти(бяхме на плаж там).Човека не видях да храни а и не питах но удари и изкара един юнак към 3.5-4 килограма...на 20 метра от мястото започваше плажа!рибата я закачи към 1400 часа в голяма жега и шумотевица от плажуващите!
- ivotatos
- ще става разбирач
Здравейте да ви кажа аз моя метод за толстолоб значи вземаш плувка 20-30 гр тоест за щука от долу вразваш една пружина вав нея слагаш хляб без никви аромати чисто тесто слгаш две куки едната на хляб другата студиопор и успеха е гарантиран верваите ми? наслука на всички колеги. 

Никога не забравяй от каде си трагнал!!!
ихииийййй това като го чуете значи съм на язовира и вадя риба!!!
ихииийййй това като го чуете значи съм на язовира и вадя риба!!!
Наблюдавал, как 5-6 толстолоба се движат на стадо, като се въртяха в кръг при което се получи нещо като водовъртеж в средата на язовира. Та въпроса ми е - дали това е целенасочено действие с цел да вдигне хранителните остатъци от дъното и тинята?
И в горните или долните по-дълбоки участъци от водоема рибата се храни с планктона?
И в горните или долните по-дълбоки участъци от водоема рибата се храни с планктона?