Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Казармаааааа
Модератор: dantho.mihov
- koda33
- разбира нещата
Re: Казармаааааа
Не прочетох цялата тема (ще ми отнеме много време) Разузнавателна рота Плевен "ШЗО" 1996, ДРР Горна Баня под 6650 1997.Истории много особено в Плевен Урко(началника на школата) ни наричаше Разлекателна рота.
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
- nicko67
- вече хвърля и на тежко
Поделение 38910 Герман.Щаба на така наречения "секретен кеч" 1985-1987.2 години 2 месеца и 22 дена стругарче.Ако има някой който по това време е служил там да бие барабана.

- venkov71
- научил се да хвърля
Аз пък бях в под. 44270 в София.Постъпих 09.1989 -тогава все още поделението беше към УБО,а след промените минахме към Вътрешни войски."Пазех" Г.Димитров и мавзолея,но лятото на 1990г. останахме без Обект #1 и започнахме да въртим само около двореца Враня.От време на време посрещахме по някой посланник или президент,останалото беше яко маршировка и устав.За цялата служба,освен полагаемата,имам само още 5 дни домашен отпуск.3 дни награда от стрелбите и 2 дни от кръводаряване.Яко гърч си беше,но сега си спомням само хубавите моменти.
Ще се радвам,ако някой е бил по същото време(09.1989-03.1991),да се обади.
Ще се радвам,ако някой е бил по същото време(09.1989-03.1991),да се обади.
ако можех да превърна хобито си в професия......
-
- ще става разбирач
Мдааа-аз се мотаехG_S_H написа:Сега виждам темата. Като е за казарма -2 години в НШЗО Плевен 1984-1986-автомобилен батальон -тилов взвод на трета автомобилна рота .Който се е мотал там по това време да пише !

И досега си спомням,как на сутрешен преглед Гано стои на трибуната,целия личен състав/3000 и кусур паплач строена/ и някаква ,,туба "се изнася с газката с която караха баките от кухня-майка до столовите .И това по алеята баш над плаца,зад гърба на Гано.Взема завоя с мръсна газ ,една от страничните врати се отваря и почват да се търкалят празни баки.Гано пеняса,спират газката,тубата му късат шофьорската книжка пред строя и директно в ареста.А на нас хем ни е смешно,хем си кротуваме,че а си шукнал,а си го отнесъл и ти.
Гано за незнаещите е генерал-майор Гано Иванов-луд отвсякъде шапкар...
Друга случка-седим си в един бункер до радиостанцията и номератора,беше в някакъв генгирлик около Плевен,рано сутринта-репетираме за мобилизацията.И хоп-в бункера се намъква Гано...И вика -Добро утро,момчета...И момчетата,още сънени и позадрямали му викаме-Добро утро...След малко идва ротния,почервенял, и вика-само щото няма с кой да ви сменим,затова няма да влезете веднага в ареста

А оня вика-Абе кво е това ,,добро утро",отговаря се -,,Здраве желаем,другарю генерал-майор"...Абе шашави времена бяха...

Д-р Дулитъл написа:Мдааа-аз се мотаехG_S_H написа:Сега виждам темата. Като е за казарма -2 години в НШЗО Плевен 1984-1986-автомобилен батальон -тилов взвод на трета автомобилна рота .Който се е мотал там по това време да пише !![]()
![]()
там...първи взвод ,седма радиорота,свързочен батальон.Ама само първата година,после бях в Кабиле,до Ямбол,в ракетната бригада.Абе бахти екшъна беше в НШЗО-особено при мобилизацията на Плевенската дивизия февруари 85-та година.
И досега си спомням,как на сутрешен преглед Гано стои на трибуната,целия личен състав/3000 и кусур паплач строена/ и някаква ,,туба "се изнася с газката с която караха баките от кухня-майка до столовите .И това по алеята баш над плаца,зад гърба на Гано.Взема завоя с мръсна газ ,една от страничните врати се отваря и почват да се търкалят празни баки.Гано пеняса,спират газката,тубата му късат шофьорската книжка пред строя и директно в ареста.А на нас хем ни е смешно,хем си кротуваме,че а си шукнал,а си го отнесъл и ти.
Гано за незнаещите е генерал-майор Гано Иванов-луд отвсякъде шапкар...
Друга случка-седим си в един бункер до радиостанцията и номератора,беше в някакъв генгирлик около Плевен,рано сутринта-репетираме за мобилизацията.И хоп-в бункера се намъква Гано...И вика -Добро утро,момчета...И момчетата,още сънени и позадрямали му викаме-Добро утро...След малко идва ротния,почервенял, и вика-само щото няма с кой да ви сменим,затова няма да влезете веднага в ареста.Баси,кво стана...
А оня вика-Абе кво е това ,,добро утро",отговаря се -,,Здраве желаем,другарю генерал-майор"...Абе шашави времена бяха...
На Гано простотиите нямаха край.На тази мобилизация приемахме с няколко старшини склададжии запасняците -всеки обаче си носеше пиене-събръха шишета и туби на камара и се оказа нещо като хълмче.Тогава докараха траншейна машина която почна да копае окоп.Тъкмо си помислих че после няма да е проблем да се изкопаят тези тонове пиене и дойде танк разходи си по нахвърляната пиячка и за нас и запасняците остана само да заравним окопа със стъклария.
-
- ще става разбирач
Глей ти-ние сме били там рамо до рамо май...Аз бях във военно-приемателния пункт за личен състав ,някакво село беше...навряхме се в някакво караулно помещение под масата двама радисти с един телефонен номератор и през нас минаваха обажданията от Гано към цялата паплач.А това беше най-топлото помещение там и съответно беше пълно със шапкари,по едно време и Урко се появи в комплект с разни проверяващи от генщаба.На същото място подстригваха запасняците в един фургон,раздаваха снаряжението и дрехите,имаше и палатки разпънати.И към 2.00 през нощта Гано звъни на Урко и му разпорежда-обявявам обстановка-паднала атомна бомба еди къде си и запасняците да се изнасят някъде по баирите.А Урко/значи ние сме под масата,а телефона на Урко е върху масата/ му отговаря-ама то тука си има и без това обстановка-сняг,студ,пияни запасняци с измръзвания по краката.... До 5 сутринта всички се изнесоха и ни оставиха самички-4-ма свързочника, двама химика и 4 кашика.По светло обиколихме местата,където бяха палатките и пренесохме една мешка мръвки и бутилки в караулното-запасняците се бяха изнесли на пожар,бяха оставили всичко...В стаята топло,печката бумти,дърва бол,няма кьорав шапкар-бахти кефа.Хапнахме,пийнахме,наспахме се и чак привечер се сетиха за нас-придрънкаха на номератора и изпратиха един ЗИЛ да ни прибере/не че ни се тръгваше от там/.
Чак след приключване на мобилизацията разбрахме какъв са го яли мобилизираните на палатките-оказа се,че бяха горили телефонен кабел/ВКШ/ барабар с макарите за да се топлят.И на моето отделение стовариха над 50 макари с кабел,изгорени отгоре за да ги развиваме и да ги свързваме с муфи,целия март месец това правихме...
Абе шашави времена си бяха
Чак след приключване на мобилизацията разбрахме какъв са го яли мобилизираните на палатките-оказа се,че бяха горили телефонен кабел/ВКШ/ барабар с макарите за да се топлят.И на моето отделение стовариха над 50 макари с кабел,изгорени отгоре за да ги развиваме и да ги свързваме с муфи,целия март месец това правихме...
Абе шашави времена си бяха

- Jack Daniels
- разбира нещата
Аз бях от "сухите" морски.Карах новобрански център в Атия, после лашкахме мини на сп.Моряка, после бичехме наряд до гробищата на Поморие, първата година през ден, втората по-нарядко. Тези дни се видяхме с един мой новобранец и си припомнихме "некои" изпълнения. Та ето едно от много :
Вече съм старо куче, началник-караул. Преди тази случка в съставните ни поделения имаше няколко случая на волно или неволно изпразване на пълнителя - през дулото на автомата обаче.
. Обаче на мене ми се излизаше в отпуска и за да няма такива издънки с моя наряд, ми хрумна една гениална идея. След като минем развода и стигнем караулното, събирах от бойците пълните пълнители и ги заключвах в касата. Целия наряд те си движеха с празни пушки. За незапознатите с УГКС ще обясня, че ако засечем нарушител, първо викаш - стой, кой идва, ако няма отговор продължаваш със - стой ще стрелям, ако пак няма резултат - изстрел във въздуха и най-накрая може да стреляш на месо. Пълна тъпотия ама така беше. Нашия командир казваше - стигне ли се до стрелба- първо по нарушителя, после във въздуха, важно е да се чуят повече от 2 изстрела, а къде си стрелял първо, къде после, който иска да го доказва. Та една вечер, караулния на първи пост идва уплашен и рапортува че в района има нарушетел /нали съм им събрал патроните, не може да докара докрай процедурата
/ Докато вземам пушкалото и му давам патроните ми разказва - Чувам че до оградата някой се промушва и шумоли в храстите, викам - стой кой идва- мълчи, след малко продължава да се промъква, викам - стой ще стрелям - спира и мълчи и аз веднага идвам тук.- Взимам с нас и подчасия и събуждаме почиващия да пази караулното и отиваме да видим.Промъкваме се и след малко чуваме шумоленето. Обаче нали старото си е старо, взех и прожектора.Викам си, преди да замирише на изгоряло, поне да видим нарушител на живо. Светвам аз по посока на шумуленето и....... и гледаме едно магаре си провряло главата през бодливата тел и рупа листа . Като му извикаш спира да рупа, върти ушите и се услушва, после пак почва . Та така, спасих живота на едно магаре, на другия ден накарах стопанина му да почерпи послучай че има още живо магаре 
Вече съм старо куче, началник-караул. Преди тази случка в съставните ни поделения имаше няколко случая на волно или неволно изпразване на пълнителя - през дулото на автомата обаче.

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Брей
един не намерих да е слжил в с.Щръклево Русенско ВВС -2870 -УВО 2000г.
Та тъй де голям кеф сега да ме върнат отивам пак в казармата пак обаче в Щръклево.45 дена новобрански център в Щръклево и после пак там авто рота после ефрейтор на роторноснегоринната техника
,принципно съм от с.Бъзън ходех си с колата да служа даже и един път с тракторчето отидох беше голям сняг и като няма с каво да стигна в неделя вечер след голям гарнизон с трактора
,365 дена в годината 45 дни новобрански център без право на опуск и на финала 150 дни отпуска финиширах на Уво то 2000 г.

Та тъй де голям кеф сега да ме върнат отивам пак в казармата пак обаче в Щръклево.45 дена новобрански център в Щръклево и после пак там авто рота после ефрейтор на роторноснегоринната техника

ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
хм....и аз не зърнах някой от под.56480 -граничния отряд в Елхово......май вече далечната 1996-1997 год.ако има-наздраве,набори 

-
- разбира нещата
1996-1997г.Поделения;26110,24150 Стара Загора...Чертожник
яко чертане на карти за провеждане на ученията в Симеоновград,Елхово и целия триъгилник около турската граница.

-
- разбира нещата
е то ква тема имало ,а ние спим
РАВНЕЦ-88-90Г,ВВС.ОТ 5 поделения ,все някой трябва да има във форума.
да кажем и ние една весела случка:
бомбетата ,как се произвеждаха в стари кучета???пращат се до селото с мешката и да я напълнат с пиене от кръчмата
.па после преди запоя има друга процедура ,ама не това е въпроса.та наще бомбета донесоха пиенето,но къде да го сложат ,го слагат в стаята на писаря и той бомбе,под леглото на взводния.стършината го е видял ,но си помислил ,че е на взводния ,щото и той къркаше,и не му направило впечатление.на другата вечер всичко си мина както трябва ,няколко новобранци станаха стари кучета ,и го поляхме обилно.на другия ден се организирва посещение на баня ,на минералните бани до ветрен(житарево),ох баня ох кеф,селската баня голям кеф,
обаче ние като стари ,си намирахме начин да се изкъпем в другите поделения и ходехме там ,да заседнем на капанчето на пържени картофи с червен пелин.
.културно ни закараха с един ман(автобус),40 човека,спира реиса и бързаме да слезем ида отиваме в капанчето,да ама ,не.старшината-майката на ротата вади един списък и почва да чете,който си чуе имената ,да остава в автобуса.оказва се повечето сме стари и тук таме някой от бомбетата .следва команда "под строй по един ,първо през близката бръснарница и после на баня.".малии оставаха два месеца до уво,а таман косата ми беше един пръст(че преди това ме гепиха в селото ),в цивилизацията щяхме с гола глава да ходим( па то виш сега каква стана модата).ама за да порасте по-бързо ,пак одарихме по един пелин на крак.
старшината видял на другия ден ,че го няма пиенето ,споменал на ротния и от там разплели случая

РАВНЕЦ-88-90Г,ВВС.ОТ 5 поделения ,все някой трябва да има във форума.
да кажем и ние една весела случка:
бомбетата ,как се произвеждаха в стари кучета???пращат се до селото с мешката и да я напълнат с пиене от кръчмата

старшината видял на другия ден ,че го няма пиенето ,споменал на ротния и от там разплели случая
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- Красимир Атанасов
- учете се от него
ОХР-разни старшинки със прякори-агне ли шиле ли бешеdelio-haidutin написа: РАВНЕЦ-88-90Г,ВВС.ОТ 5 поделения

-
- разбира нещата
не съм от охр-то ,от авторотата ,но пак сме от едно поделение.не си спомням за такъв старшина ,но ротния ,те после го направиха ЗКТЧ,капитан-после маьор -тодоров, викаха му магарето,че като те привика за нещо си до себе си ,риташе по кокалчетата.иначе не беше уставняк,войник в ареста не търпеше ,понеже е голямо скатаване там.по-добре в автопарка да метеш ,от колкото да си в ареста.единния път ме згащиха за набези в селото,заради офицерски моми,в събота срещу неделя и ме вкараха в ареста ,като дойде в понеделник,още 9 часа ,бях на вънка ,ама с метла и лопатаКрасимир Атанасов написа:ОХР-разни старшинки със прякори-агне ли шиле ли бешеdelio-haidutin написа: РАВНЕЦ-88-90Г,ВВС.ОТ 5 поделения

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Мъже сме ,воѝници сме служили.Имало е и хубаво и лошо.Като седнем с приятели на почерпка да има какво да си говорим-казарма и жени.Аз далечната 1969-71 бях в Сливен-Абланово-химик разузнавач втора рота ,второ отделение.Само Sneg лие бил там? Пишете ,че може с някои от вас да сме били заедно а пък вече взехме да се забравяме.Хаѝде
на всички.