Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

кой с какъв прът е за чепаре
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: кой с какъв прът е за чепаре
bukiaz за чепаре ползвам това http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7298
Имам стария модел с акция 8-40 и новия модел с акция 5-40,въобще не искам да го хваля този прът,никой да не си взема такъв,купете си някой телескоп,5-6 метра да мятате повече!
Имам стария модел с акция 8-40 и новия модел с акция 5-40,въобще не искам да го хваля този прът,никой да не си взема такъв,купете си някой телескоп,5-6 метра да мятате повече!
Зарганолог
Бате розовите що не си ограничите мненията в Бургазката група.Аз лично ЗАРГАНА не ловя,аз предпочитам ЗАРГАН,и що ми се струва че не си ти граничния който да ми каже къде да ходя за риба...Аз ви казах нищо против Бургазките пичове,има много готини хора и добри риболовци от юга,това че тука сме малко повече като рибари и по-малкото риба при нас ни е направила малкои по-технични това е..елементарна логика!krasi81 написа:Колега аз също нямам нищо против вас но си запази мнението за себе си и все много голям го вадите стойте си там на север и си ловете КАЯТА И ЗАРГАНАТА и не слизаите на есен на юг.И като сте големи рибари поне научете коя риба как се нарича.Mi7chell написа:Бате не ме познаваш, не си ме виждал, не си виждал нито Оги колко мятя със спининга,обясних че говоря от опит,незнам защо си помисли че говоря на изуст>като цяло не разбрах какво се опита да направиш...Колегата bukiaz питаше мен с какви такъми работя,не разбрах защо отговаряш вместо мене.Бате искам да ти кажа че съм крастосал цялото черноморие 10-ки пъти,и смея да отбележа че по добри морски рибари от Варненци няма,нагледал съм се на всякви изпълнения и по севера и по юга,ама лови си с Джурасик парка, и недей да плюеш някой който не познаваш...Нищо против Бургазлии,знам че има много качествени риболовци и там,но за морски риболов мисля че Варненци са с крачка по напред,не само защото сме повече ами защото и рибата при нас е по-малко..и като дойдем на юг м гледате като пръднали!ТАРАЛЕЖ написа:..защо говорите на изуст??
С "мавер"-джурасик 5м ловя зарган. Хайде да се обзаложим,че винаги ще хвърлям по-на далеч от която и да е пръчка с дължина 2.40!!
Защо заблуждавате подрастващите риболовци??
Хайде,като толкова на далеч хвърляте с 2.40м. пръчка да се обзаложим!
Изберете стадион,или поляна и ще направим по няколко опита.
Победителят взима пръчката на победения!!
..без макарата!
Когато кажете! Аз съм готов,ще чакам.
Зарганолог
Колега без лоши чувства пръчката найстина е хубава но аз много отдавна знам за какво е разработен мача а имено за риболов с ваглери и слайдери.Не че не става и за риболов на бомбарда но аз лично предпочитам телемачовете "Разни хора разни идеали" са казали хората.Друго ме смути много отдавна ми е направило впечатление че в тези интернет магазини хората който пишат под определен артикул са много далеч от истината.За бомбарда става безпорен факт но с тази акция този което е писал че става за чепаре да ходи да хвърля тои само незнам какъв грамаж тежест ще и сложи.Mi7chell написа:bukiaz за чепаре ползвам това http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7298
Бате незнам по какви причини нарече този прът мач,явно не си го виждал на живо,знам че си наясно мача какви водачи има и колко на брой при тази дължина,искам да ти кажа че окото на последния водач на този спининг е колкото 3-тия водач на един мач,пръта е специално разработен за риболов с бомбард,нито водачите са толкова колкото на мача нито диаметара на окото им отговаря на тези на мача,единствената прилика е дължината и това че е 3-делна като повечето мачове !Пръта не съм го купувал от сайта,видях го в магазин,слабо ме интерисува,кой какво пише под даден артикул,аз знам какво търся,такъв вид прътове са изключителна рядкост в българия и незнам защо тук си купуваме телескопи...друга тема!krasi81 написа:Колега без лоши чувства пръчката найстина е хубава но аз много отдавна знам за какво е разработен мача а имено за риболов с ваглери и слайдери.Не че не става и за риболов на бомбарда но аз лично предпочитам телемачовете "Разни хора разни идеали" са казали хората.Друго ме смути много отдавна ми е направило впечатление че в тези интернет магазини хората който пишат под определен артикул са много далеч от истината.За бомбарда става безпорен факт но с тази акция този което е писал че става за чепаре да ходи да хвърля тои само незнам какъв грамаж тежест ще и сложи.Mi7chell написа:bukiaz за чепаре ползвам това http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7298
Зарганолог
Аре бе, кво взехте да се правите на някви хипер-супер-мега...пръц! Я се дръжте като големи хора. Слънцето ли ви пуска радиация в повече, зимата ли ви дойде длъга, миналия сезон ли беше слаб? Супер нерви се хабят във форума в последно време!
Що не вземете да се стегнете малко! Ако се погледнете отстрани..бетер първолаци.
Аз мятам по-далеч от теб
Аз ловя повече от теб
Аз знам как се казва рибата
Аз познавам па пръчките
Глупости, глупости, глупости...писна ми от кривотия в тоя форум. И ми писна от дрязги, и ми писна всяка тема да се обръща на кенеф, щото на някой му е скучно.
Земете се запрете
Що не вземете да се стегнете малко! Ако се погледнете отстрани..бетер първолаци.
Аз мятам по-далеч от теб
Аз ловя повече от теб
Аз познавам па пръчките
Глупости, глупости, глупости...писна ми от кривотия в тоя форум. И ми писна от дрязги, и ми писна всяка тема да се обръща на кенеф, щото на някой му е скучно.
Земете се запрете

Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
И аз им се чудяШморхи написа:Аре бе, кво взехте да се правите на някви хипер-супер-мега...пръц! Я се дръжте като големи хора. Слънцето ли ви пуска радиация в повече, зимата ли ви дойде длъга, миналия сезон ли беше слаб? Супер нерви се хабят във форума в последно време!
Аз мятам по-далеч от теб
Аз ловя повече от теб
Аз познавам па пръчките
Земете се запрете

- ТАРАЛЕЖ
- сериозен играч
Колеги!! Не се заяждам! ..и никого не съм обидил!
Казвам само,че не вярвам на твърденията! Че пръчка 2.40 ще изхвърли бомбарда с еднакъв грамаж,повече от моята пръчка!!
За това запалих!
Казвам си искренно!Ако греша,защо не се опитате да ми вземете пръчката,а?
..сега да ти кажа на теб! Нещо,което написах тук преди години! От Варналии съм се учил да ловя зарган! От Вас съм научил най-важното!
Просто при нас го има повече и явно съм се усъваршенствал!
Казвам само,че не вярвам на твърденията! Че пръчка 2.40 ще изхвърли бомбарда с еднакъв грамаж,повече от моята пръчка!!
За това запалих!
Казвам си искренно!Ако греша,защо не се опитате да ми вземете пръчката,а?
..сега да ти кажа на теб! Нещо,което написах тук преди години! От Варналии съм се учил да ловя зарган! От Вас съм научил най-важното!
Просто при нас го има повече и явно съм се усъваршенствал!
AC/DC
-
- разбира нещата
Спининг пръчка и мач в едно!ЗА пореден път се убеждавам че тия по магазините нищо не разбират.Това за пръчката на Mi7chell.
Инъче същата изглежда добре и е със едни добри характеристики за бомбарда.Бих казал че влиза в златната среда според мен от дължините 3,9-4,2-макс 4,5м,с които се постигат оптимални дистанции.Не че не може и с по-къси и с по дълги но е друго.
Колеги моите извинения,абсолютно без да се заяждам ама спининг пръчка 2,40 не е никак за дистанции.Дори в спининга за дистанция си се ползват пръчки от прядъка на2,7- 3-3,3м..Това,че някой има способностите и нужната техника за това ,не трябва да си налагат мнението и да подвеждат незнаещите че пръчка на 2,40 е за дистанция и риболов от брега и то на море,колкото и да ми хфърлят.Да не говорим пък ,че за дистанция си има съвсем други такъми.
.Поздрави!
Инъче същата изглежда добре и е със едни добри характеристики за бомбарда.Бих казал че влиза в златната среда според мен от дължините 3,9-4,2-макс 4,5м,с които се постигат оптимални дистанции.Не че не може и с по-къси и с по дълги но е друго.
Колеги моите извинения,абсолютно без да се заяждам ама спининг пръчка 2,40 не е никак за дистанции.Дори в спининга за дистанция си се ползват пръчки от прядъка на2,7- 3-3,3м..Това,че някой има способностите и нужната техника за това ,не трябва да си налагат мнението и да подвеждат незнаещите че пръчка на 2,40 е за дистанция и риболов от брега и то на море,колкото и да ми хфърлят.Да не говорим пък ,че за дистанция си има съвсем други такъми.
Бате,нищо лично ама дали ще си ограничим мненията и къде не е твоя работа.Аз също съм от розовите и нито си ме виждал,нито ме познаваш че да се изказваш така.Давай я по-спокойноMi7chell написа:Бате розовите що не си ограничите мненията в Бургазката група

Проба му е майката!
Прав си пич,просто натоварих каруцата с бойлерите след нападките от снощи и за това го казах,нищо против Бургазлии нямам.АЗ лично мисля че спора който се заформи беше малко остър но в едни разумни граници с някои изключения!seefeel написа:Бате,нищо лично ама дали ще си ограничим мненията и къде не е твоя работа.Аз също съм от розовите и нито си ме виждал,нито ме познаваш че да се изказваш така.Давай я по-спокойноMi7chell написа:Бате розовите що не си ограничите мненията в Бургазката група.Поздрави!
Зарганолог
- Моряка
- кандидат преподавател
Е никой не е казал,че трябва да се сравнява с твойта сопа.Първо ще се съгласиш,че 2 пръчки с еднаква дължина ,но различно качество и строй,ще постигнат различна далечина.След това говорим,че пръчка 2.40 от висок клас може да постигне по-голяма дистанция от нисък клас пръчка,дори да е по дълга.Предполагам на теб и подрастващите е станало ясно,за ,какво става дума.ТАРАЛЕЖ написа:..защо говорите на изуст??
И мине не мине известно време,пак се почва войната север-юг

А сега де? 

- ТАРАЛЕЖ
- сериозен играч
Първо ще се съгласиш,че 2 пръчки с еднаква дължина ,но различно качество и строй,ще постигнат различна далечина.След това говорим,че пръчка 2.40 от висок клас може да постигне по-голяма дистанция от нисък клас пръчка,дори да е по дълга.Моряка написа:ТАРАЛЕЖ написа:..защо говорите на изуст??
..така вече се съгласих!
AC/DC
хора що спорите за неща за който всеки е прав за себе си.
Тя и темата е излишна според мен(само според мен) щото надали някой ще си смени пръчката която ползва защото е прочел нещо тук.
а относно такъмите риба може да се лови и с 2.4 и 5 метрови,а дистанцията се постига и с други чалъми

Тя и темата е излишна според мен(само според мен) щото надали някой ще си смени пръчката която ползва защото е прочел нещо тук.
а относно такъмите риба може да се лови и с 2.4 и 5 метрови,а дистанцията се постига и с други чалъми

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- Моряка
- кандидат преподавател
ТАРАЛЕЖ ако успееш и да ме цитираш правилно,ще бъда благодарен-така излиза,че моите думи ти ги казваш.
А сега де? 

много обичам да гледам някой на скалите с пръчка 2.40! голем смех!
представете си линията - метър-метър и половина повод, бомбарда и разстояние от върха до бомбардата (което всеки оставя при замятане).....
е как се замята с тая пръчка?! ужас!

е как се замята с тая пръчка?! ужас!

Айде спрете се бре, пък и май не сте се загледали в заглавието, някъде да видяхте да пише бомбарда?
Даже не е за от брега, колегата доколкото разбрах иска да обменим информация за пръчките, с които ловим. Мисля, че темата е полезна за всички