Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Февруарски бабки
Февруарски бабки
Здравейте колеги!
По традиция всеки февруари обичам да ловя бабушки и перки.Имах малко свободно време и към 12.00 часа се организирах набързо.Забърках един пакет Sensas Gros Gardons + 1 kg влажна глина на Неса+ Aromix Sensas Gros Gardons + 50 гр. бял червей. Към 13.30 ч. бях на лимана.
Нивото на реката паднало (3.00 м). Имах информация,че излиза дребна бабушка.Аз реших пък да пробвам да излъжа някоя и по голяма с комбинацията, която избрах.Първоначално пробвах без захранка.Един час лових така, но излизаха дребни бабушки основно на един бял. Такъма ми беше плувка 1.25 гр., осн. 0.11мм., повод 0.09 мм. кука н 18. пробвах и на два бели, но без резултат.Вземаше само на дъното.
След около час хвърлих няколко топки захранка и не след дълго хванах доста по добра баба.И така за три часа със ритмично захранване успях да хвана около 3 кг. Баби и червенопери.Определено захранката събра по едрите рибки.Ето и резултата:

След което рибите намериха ново убежище в близкото езеро Липник(текето)

Поздрави и наслука!
По традиция всеки февруари обичам да ловя бабушки и перки.Имах малко свободно време и към 12.00 часа се организирах набързо.Забърках един пакет Sensas Gros Gardons + 1 kg влажна глина на Неса+ Aromix Sensas Gros Gardons + 50 гр. бял червей. Към 13.30 ч. бях на лимана.
Нивото на реката паднало (3.00 м). Имах информация,че излиза дребна бабушка.Аз реших пък да пробвам да излъжа някоя и по голяма с комбинацията, която избрах.Първоначално пробвах без захранка.Един час лових така, но излизаха дребни бабушки основно на един бял. Такъма ми беше плувка 1.25 гр., осн. 0.11мм., повод 0.09 мм. кука н 18. пробвах и на два бели, но без резултат.Вземаше само на дъното.
След около час хвърлих няколко топки захранка и не след дълго хванах доста по добра баба.И така за три часа със ритмично захранване успях да хвана около 3 кг. Баби и червенопери.Определено захранката събра по едрите рибки.Ето и резултата:

След което рибите намериха ново убежище в близкото езеро Липник(текето)

Поздрави и наслука!

Above us only sky
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Re: Февруарски бабки
Браво колека за добрия излет
и за добрите риби
от едно извесно време малко хора могат да се похвалят с такъв риболов на дунава дори и след падането на нивото.Все така да ги ловиш ,другия път тоя живарник да го напълниш до горе .За пуснатите маломерни риби шапка ти свалям

Последно промяна от K.KOLEV79 на Вто Фев 22, 2011 8:39 am, променено общо 1 път.
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
-
- ще става разбирач
ОТЛИЧЕН 6! 

-
- сериозен играч
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Бравос, колега, бравос и за рибите и за рилийза
Аз съм наплюл едно секретно гьолче до селото на комшията, където да поразвъдим рибета - той щукички и костур пуска, аз пък мезето им мисля да напускам

В неделя бях планирал разходка с фидера по Реката, ама ми се развалиха плановете....ще видим тая седмица. Голям гъдел ме е хванал и -10 да е пак ще прескоча за 2-3 часа
бай дъ уей: с какво ги дърпа, в смисъл боло или директен....
P.S. YNWA!!!

В неделя бях планирал разходка с фидера по Реката, ама ми се развалиха плановете....ще видим тая седмица. Голям гъдел ме е хванал и -10 да е пак ще прескоча за 2-3 часа

P.S. YNWA!!!
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Имаш ЛС колегаbachoivo написа:Бравос, колега, бравос и за рибите и за рилийза![]()
Аз съм наплюл едно секретно гьолче до селото на комшията, където да поразвъдим рибета - той щукички и костур пуска, аз пък мезето им мисля да напускам
![]()
![]()
В неделя бях планирал разходка с фидера по Реката, ама ми се развалиха плановете....ще видим тая седмица. Голям гъдел ме е хванал и -10 да е пак ще прескоча за 2-3 часа![]()
![]()
P.S. YNWA!!!
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
не знам кво се оплакваш....само 3 кила.... 

- daniel_g
- разбира нещата
Браво, колега! Добри рибки си хванал. И като гледам си се уверил сам, че "който рани шъ фани"

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
.......или 'рЪнЪта пра'й борбЪтЪ....както казват у наше селоdaniel_g написа:Браво, колега! Добри рибки си хванал. И като гледам си се уверил сам, че "който рани шъ фани"![]()

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
Постъпка достойна за адмирации !lfc_boy написа:.......След което рибите намериха ново убежище в близкото езеро Липник(текето............
Поздравления за успешния риболовен излет.

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
БравоооооIvo_Ivanov написа:Страхотен излет браво.![]()
![]()
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
Лових с директна шестица с връх жило.bachoivo написа: бай дъ уей: с какво ги дърпа, в смисъл боло или директен....
P.S. YNWA!!!
Скубенето на бабушките беше удоволствие,но по голямото удовлетворение за мен беше когато ги изсипах във езерото.Тази процедура я правя за втори път този месец.Други колеги от Русе също са правили това предните години и в пследно време се среща все по често бабушка на Текето. Само ще помоля всички колеги,които хващат червеноперки и баби на езерото да не ги вземат за да се развие популацията по-бързо.

Above us only sky
-
- новобранец

- stamicha
- вече хвърля и на тежко
превазходен излет браво за пуснатата рибка евала колега