Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Влакно
Модератор: sapuna
Влакно
колеги искам да ви попитам според вас за водоем в който най-големите риби са около 11-13 средната дълбочина е 3 м. и не е особено голям коя според вас е най-удачната корда която да използвам като размер,марка и т.н ..... благодаря ви предварително
попринцип използвам 0,35 но дали 0,30 или 0,32 ще е по добре за този водоем моля коментираите

попринцип използвам 0,35 но дали 0,30 или 0,32 ще е по добре за този водоем моля коментираите

-
- кандидат преподавател
Re: корда
Какво е 11-13 ?Сантиметри,грамове или кила?Ако са кила,0,35 е добре при читави пръчка,макара,корда и аванс.Аз рядко ходя за големи риби,но за такива набези на дъно от 4 години насам ползвам "Carp Expert carbon"0,30.Обаче не настоявам да ме имаш пред вид-има много по-големи спецове от колегите по твоите въпроси,така,че дано ти дадат мнения 

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Колега,според мен ако ще ходиш за 11-13 кг. рибоци,по-добре си лови с 0,35-не пречи.Разбира се това е само лично мнение.
ПП:Дано хванеш от най-големите.
ПП:Дано хванеш от най-големите.

-
- разбира нещата
Ако няма закачки и миди с 0,30 ще постигаш по-големи дистанции и ти е достатъчно здрава да си вадиш рибите.Ако има закачки и миди 0,35-0,40 монофил.Това за плетеняка го забрави ,че ще има да късаш устни.
- kodek
- ще става разбирач
Ще късаш устни и закачки, но не и нервите си(и такъма).stupi написа:Ако няма закачки и миди с 0,30 ще постигаш по-големи дистанции и ти е достатъчно здрава да си вадиш рибите.Ако има закачки и миди 0,35-0,40 монофил.Това за плетеняка го забрави ,че ще има да късаш устни.

направи си само повода с конец и щом като няма да гониш големи дистанций 0.40 да си по сигорен
- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
0.30-32 с плетено за повод мисля че е добре,при добро вадене....а ако искаш на водни ски да ги вадиш слагай дебело,но това не е риболов.по-скоро се замисли за цвят на влакното да не се забелязва,при по -тънко и по малки риби ще ловиш от 1,5до 11кг защо да ги пропускаш 

kasmet
благодаря на всички за коментарите ...

-
- и господ не е толокова добър
Re: Влакно
Промених заглавието, че Корда е име 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
snegk написа:Промених заглавието, че Корда е име

-
- и господ не е толокова добър
Братле, водоема е плитък и ако водата е прозрачна използвай шоклидер от флурокарбон, също и повод от флурокарбон. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- разбира нещата
Това е начинаsnegk написа:Братле, водоема е плитък и ако водата е прозрачна използвай шоклидер от флурокарбон, също и повод от флурокарбон.

Няма да сменяш нищо просто навиваш шок минимум 5 м. Аз навсякъде ловя с шок 0,40 или 0,50 монофил(прозрачен или тъмен) но е 25 м. а влакната са 0,35 и 0,40 електрик

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!