Къде се намирам:
Къмпингуване
Фотография
naRiba.com

Форум

Напътствия при закупуване на фото-апарат
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Напътствия при закупуване на фото-апарат
Благодаря адаш. Всичко е видяно, проучено и апарата вече е закупен в тоя вариантVincent Hanna написа:Адаш а това ревю видя ли го?

Последно промяна от naso на Пет Апр 23, 2010 10:40 am, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Супер!Честито! И чакаме снимки от него:)
Алкохолът е упойка, която помага да се изтърпи операцията, наречена живот.
OK. БлагодаряVincent Hanna написа:Супер!Честито! И чакаме снимки от него:)

Честито.Колко парички струва това апаратче?Ако си го тествал пусни някоя снимчица 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Цената зависи от много неща. Магазин и дали има промоция в тоя магазин, окомплектовка ако се взимат нещата поотделно
Иначе тялото + батерия и зарядно е около 1000лв, а обективите 500-600лв. Карта 8 ГБ-50лв. Чантичка - 50лв
Такива ми ти работи
Аз взех комплекта, който съм показал горе на промоция 1100лв + карта и чантичка 100лв
Снимка ще пусна по-натам
Иначе тялото + батерия и зарядно е около 1000лв, а обективите 500-600лв. Карта 8 ГБ-50лв. Чантичка - 50лв

Аз взех комплекта, който съм показал горе на промоция 1100лв + карта и чантичка 100лв
Снимка ще пусна по-натам
Сега като приключих с този апарат и прочетох какво е написано и показано по-горе нещата изглеждат малко като реклама и модераторите могат да изтрият това което сметнат за необходимо. Ако решат и всичко
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Честито Насе!!
Сега репортажите ти ще са още по-красиви, чакам ги с нетърпение
Сега репортажите ти ще са още по-красиви, чакам ги с нетърпение

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Колеги какво милсите за този:
http://www.photopavilion.com/?page=cata ... des-pane-1
Заделил съм към 200-250 кинта за апаратче, което предимно ще ползвам когато съм на риболов. Т.е не трябва да е нещо обемно и тежко, нямам кой знае какви технически изисквания, а да може да снима и клипче, да е лесно и бързо работенето с него, а и да е евтино щото повреме на риболов не ми се ще постоянно да го мисля.
http://www.photopavilion.com/?page=cata ... des-pane-1
Заделил съм към 200-250 кинта за апаратче, което предимно ще ползвам когато съм на риболов. Т.е не трябва да е нещо обемно и тежко, нямам кой знае какви технически изисквания, а да може да снима и клипче, да е лесно и бързо работенето с него, а и да е евтино щото повреме на риболов не ми се ще постоянно да го мисля.
Здравей Драго, имам стар модел олимпус и като опит с него се наложи към края на гаранцията му да ( 2-рата година ) да я използвам и сервиза им и е много точен ( да не ти се налага ), но казаха 2 седмици, че ще ходи до Прага и обратно и в точния ден на 2-рата седмица всичко беше готово. Много доволен и от апарата. Но този е с доста тъмен обектив и с доста пиксели и при малко след залез ще имаш доста шум на снимките и няма да ти бъдат достатъчно светли ( без светкавица )
http://www.photopavilion.com/?page=cata ... additional
Ето това сони има и широкоъгален обектив (26мм), когато гледаш за апарат ако има 26мм значи е широкоъгален, позволява ти да снимаш голям обект от по-близко, а не да правиш няколко стъпки, че да се събере в кадъра ако правилно ме разбираш
оптиката е f2.8 ( светла ) f3.5 (тъмна )
Когато снимаш със макс. зуум на сони-то е f5.9 (по-тъмно от оли-то) на Оли-то е f5.6 при макс. зуум, без зуум е f2.8 и f3.5 сонито е със същата по размер матрица 2.3 както и оли-то 2.3, но има по-малко мегапиксели, има по-ниска. Оли-то го дават с карта и калъфче, най-добре на место отиди и прецени и виж снимките на монитор да видиш, с кой апарат повече ти харесва, с кой ти е по-удобно да работиш и кое видео е по-добро, но мисля, че f3.5 няма да ти е чак толкова тъмно, все пак ще го ползваш за снимки за спомен, а на сонито трябва да купиш и още карта памет и калъфче и разликата става голяма. Това ми е първия коментар във форума (нз дали мога да получавам л.с., ако имаш въпроси по темата, ще се опитам да помогна.
http://www.photopavilion.com/?page=cata ... additional
Ето това сони има и широкоъгален обектив (26мм), когато гледаш за апарат ако има 26мм значи е широкоъгален, позволява ти да снимаш голям обект от по-близко, а не да правиш няколко стъпки, че да се събере в кадъра ако правилно ме разбираш

оптиката е f2.8 ( светла ) f3.5 (тъмна )
Когато снимаш със макс. зуум на сони-то е f5.9 (по-тъмно от оли-то) на Оли-то е f5.6 при макс. зуум, без зуум е f2.8 и f3.5 сонито е със същата по размер матрица 2.3 както и оли-то 2.3, но има по-малко мегапиксели, има по-ниска. Оли-то го дават с карта и калъфче, най-добре на место отиди и прецени и виж снимките на монитор да видиш, с кой апарат повече ти харесва, с кой ти е по-удобно да работиш и кое видео е по-добро, но мисля, че f3.5 няма да ти е чак толкова тъмно, все пак ще го ползваш за снимки за спомен, а на сонито трябва да купиш и още карта памет и калъфче и разликата става голяма. Това ми е първия коментар във форума (нз дали мога да получавам л.с., ако имаш въпроси по темата, ще се опитам да помогна.
-
- научил се да хвърля
Здр. колеги.Решил съм да си купувам сапунерка. Спрял съм се на тези двете http://www.technomarket.bg/products/090 ... c-tz10ep-k
http://www.technomarket.bg/products/090 ... 0-is-black
Кой от двата е дилемата. Приемам и други предложения във този ценови клас.
Наслука на всички и мерси.
http://www.technomarket.bg/products/090 ... 0-is-black
Кой от двата е дилемата. Приемам и други предложения във този ценови клас.
Наслука на всички и мерси.
- nikodim1978
- новобранец
Здравейте колеги ,ако може и аз да се намеся понеже работя на поста рекламация в една верига и мога да кажа ,че при високите класове NIKON ,KANON не допускат компромиси с качеството ,но все пак сервизното обслужване на KANON е малко по-добро.При по ниските класове KANON са според мен лидери в качеството консумативите/по евтини и разпространени/Дефектите при най ниските класове при KANON са най малко , но за съжеление и те пуснаха серии които са сглобени в Китай .Не си копувайте от тях .Ако мога с нещо друго да съм ви полезен питайте
- nikodim1978
- новобранец
vstoikov моето скромно мнение е за KANON PANASONIC под 900лв не си купувай повярвай ми,но все пак ти си решаваш.Приятно снимане от мен на приятни моменти
Зависи за каква цел ще го използваш апарата. От чисто фотографска гледна точка: ако искаш добо качество на баланс цветове - Канон ти ги дава перфектно. Това е една от фирмите с традиции в качеството на реалистичните цветове. За този ценови клас лично моя избор е Канон. Едно от най-важните неща в съвременните фотоапарати е стабилизатора на образа. В случая - и двата го имат. Панасоника е по-напудрен от екстри, но не съм сигурен колко от тях реално ще използваш. Всичко зависи от това - за каква цел го искаш. Във фотографията (мое мнение) е най-важен крайния резултат. А между двата модела, по мное мнение резултатът е в полза на Канон, още повече, че и колегата в по-горния пост ти дава един много важен жокер - сигурността срещу дефект и поддръжката му в BG! А колкото до това за ценовия клас 500 лв. - 900 лв. ще изкажа своето скромно мнение, че в съвремената техника (за една и съща фирма) качеството на моделите (без екстрите) като краен снимков продукт е много близко и това, дали е необходимо някой да даде 500 лв. или 700 лв., или 900 лева е въпрос на ексти, възможност за max. оптично приближение, мегапиксели (реални), вид на обектива, собствена и разширяема памет и още редица други фактори, с които трябва да се съобразим. Пак казвам всичко зависи от предназначението, т.е. за какво го искаме апаратчето. И нещо на шега, ама то си е и истина
: Не случайно, скъпите модели имат по-големи корпуси
, по-големи обективи (с възможност за смяна), продават се - отделно корпус и отделно обектив.... ще спра до тук
. Това последното го написах единствено с цел да насоча вниманието при избора единствено от презумцията - за каква цел? Любителска фотография, която запечатва само спомените, любителска фотография, която е междинен етап към професионализма във фотографията, или за професионална фотография? Сам трябва да го определиш. За любителска фотография, от двата модела - КАНОНА. Дано да съм бил полезен. Успех в избора и да си го ползваш със здраве
п.п. И най-важното, много успешни риболовни излети, релакс и красиви снимки във форума с апарата

п.п. И най-важното, много успешни риболовни излети, релакс и красиви снимки във форума с апарата

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- научил се да хвърля
Благодаря от все сърце на колегата jagger1 за изчерпателния отговор.Фотоапарата ще ползвам
предимно като съм за риба да си снимам приятните моменти и във компания за някои друк клип евентуално.Със две думи изцяло любителски.

предимно като съм за риба да си снимам приятните моменти и във компания за някои друк клип евентуално.Със две думи изцяло любителски.