Мухарски риболов на пъстърва

Модератор: sapuna

Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мухарски риболов на пъстърва

Мнение от vIdRaTa »

Отварям тази тема с молба към всички колеги: запалени,можещи,разбирачи :D абе всички, които се интересуват от риболова на пъстърва на муха 8)
Аз лично нямам много голям опит в този вид риболов,но доста пъти съм бил очарован ,като гледам колеги с мухарките как вадят пъстърви една след друга,а ние на спининга и естествената стръв блеем :lol: Преди време с един братовчед (възрастен човек 55 години)излязохме да ловим пъстърва по реката.Аз застягах мачове,блесни,стръв,дяволии :) ,а той с един гол телескоп 4 м. с корда на върха и около 10-тина мухи :? Малко ми стана смешно в началото,но когато отидохме на реката след време започна да ми се плаче :lol: Отиде на едно разлято и широко течение и като ги почна :shock: аз забравих за риболова ,а само стоях и се наслъждавах на гледката :) За около 2 часа намлати половин кош(2,5-3кг.)пъсърва, от които разбира се задържахме само 5 пъстърви за вечеря с картофена и зелена салатка за гарнитура :lol: и бяло винце :lol: :wink:
Та мисълта ми е, кой с каквото инфо може да помага,че съм решил да изуча и този вид риболов :wink: Такъми,шнурове,корди,мухи и т.н.Като се има предвид ,че реката е малка и няма много място за "развяване"на дълъг шнур
Мерси предварително и наслука :wink:
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

Здравей, Колега, наистина риболовът с муха и шнур е сериозно впечатляващ. Има доста информация в Нет-а, дори и на български -
http://www.akulata.com
http://www.lurebg.com
Има и достатъчно инфо и по форумите. Около твоя град (невероятно красив и един от любимите ми) има много хубави и красиви реки, където може да размяткващ шнура (макар и не целия) и да прилъгваш петнистите красавици. Иска се обаче доста четене преди това - няма как да стане просто в една тема. Потърси и хора от Смолян, които са по-навътре в нещата да ти покажат някои основни положения.

Поздрави и успех!

П.П. ... и знай, че пипнеш ли веднъж мухарката - връщане назад - НЯМА!
Аватар
Mich
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mich »

Точно сутринта гледах един манияк по тая френската програма за лов и риболов ловеше по същия начин. Пускай я от време на време, те ги повтарят. Страшно интересно е :lol:
който не лови, няма да яде :)
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

А някой би ли ми казал какви точно мухички се използват през този сезон :?: Ако може придружено със снимки.Предполагам ,че ще са нимфи :) вие кажете какви точно :wink:
За сега това ,после ще питам и за пръчката ,макарата и шнура(в момента си избирам :)
--- Конфуций---
nikidenik
фен клуб-скобар

Re: За коя река става въпрос?

Мнение от nikidenik »

vIdRaTa написа:Отварям тази тема с молба към всички колеги: запалени,можещи,разбирачи :D абе всички, които се интересуват от риболова на пъстърва на муха 8)
Аз лично нямам много голям опит в този вид риболов,но доста пъти съм бил очарован ,като гледам колеги с мухарките как вадят пъстърви една след друга,а ние на спининга и естествената стръв блеем :lol: Преди време с един братовчед (възрастен човек 55 години)излязохме да ловим пъстърва по реката.Аз застягах мачове,блесни,стръв,дяволии :) ,а той с един гол телескоп 4 м. с корда на върха и около 10-тина мухи :? Малко ми стана смешно в началото,но когато отидохме на реката след време започна да ми се плаче :lol: Отиде на едно разлято и широко течение и като ги почна :shock: аз забравих за риболова ,а само стоях и се наслъждавах на гледката :) За около 2 часа намлати половин кош(2,5-3кг.)пъсърва, от които разбира се задържахме само 5 пъстърви за вечеря с картофена и зелена салатка за гарнитура :lol: и бяло винце :lol: :wink:
Та мисълта ми е, кой с каквото инфо може да помага,че съм решил да изуча и този вид риболов :wink: Такъми,шнурове,корди,мухи и т.н.Като се има предвид ,че реката е малка и няма много място за "развяване"на дълъг шнур
Мерси предварително и наслука :wink:
nikidenik
фен клуб-скобар

Re: Мухарски риболов на пъстърва

Мнение от nikidenik »

За коя река става въпрос?
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Мухарски риболов на пъстърва

Мнение от vIdRaTa »

nikidenik написа:За коя река става въпрос?
Дай пет лева и ще ти кажа :lol:
--- Конфуций---
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Шегувам се :lol: Река Въча :wink:
--- Конфуций---
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

vIdRaTa написа:А някой би ли ми казал какви точно мухички се използват през този сезон :?: Ако може придружено със снимки.Предполагам ,че ще са нимфи :) вие кажете какви точно :wink:
За сега това ,после ще питам и за пръчката ,макарата и шнура(в момента си избирам :)
8) Каквото лети във въздуха около реката :lol: :lol: Загледай се :lol:

:wink: И първо се научи на гол телескоп - а след това мисли за шнурове и пр. :wink:
8) Пастървата не трябва да те вижда - камо ли да се размахваш с мухарката 8)
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

old fox написа: :wink: И първо се научи на гол телескоп - а след това мисли за шнурове и пр. :wink:
Колега, съжалявам, но като че ли си в грешка за двете неща. Първо - защо трябва да се учи с гол телескоп, като това е съвсем друга бира в сравнение с мухаренето. В нашия клуб Стари видри има поне двадесет души, които никога не са ловили пъстърва с гол телескоп, а направо започнаха със спининга или мухарката и в момента ловят много добре.
Размахването с мухарката съвсем не е задължително да става в полезрението на пъстървата или под носа й.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

old fox написа:...
:wink: И първо се научи на гол телескоп - а след това мисли за шнурове и пр. :wink:
Не мисля, че непременно трябва да се мине през голия телескоп, за да се стигне до мухарката. Аз лично съм минал по този път (преди 15 години беше класика, докато мухарството беше световно неизвестно, поне за мен) и не мисля, че това е необходимост и трябва непременно да е било основата на риболова на пъстърва. Той може да бъде усвоен и директно без подобни "профанизации"(извенете ме за израза). Който лови с муха и шнур предполагам, че ще се съгласи с мен, иначе е лесно да се дават съвети...
Troli

Мнение от Troli »

Извинете,моля,но тази тема не е за този подфорум!И още!Мухарския риболов е изначално замислен за "пъстърва"!Това,че се ловят и други риби е гарнитура.Чистия мухар гледа с погнуса на кефала. :roll: И заглавието и подфорумът са объркани!Нищо лично! :wink:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Много интересно понятие
Чистия мухар
:lol: :lol: :lol: Кат гуедам по-горе и Станилчо и Муня яко са се "омърсили" и значи за мухари нестават !!! Ае и аз начи нема да се мием барем три дена след като фанем клен на муха :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

хай

Мнение от Бат Стан »

Колегата Троли е НАПЪЛНО ПРАВ! МУХАРСКИЯТ РИБОЛОВ Е ИЗМИСЛЕН САМО ЗА ПЪСТЪРВА при това само със суха муха. Това го пише във всеки учебник по история на мухарството!!!! На такива като Мунчо, които ловят кефал, трябва да им се отнемат разрешителните веднъж завинаги и дори да понесат наказателна отговорност - лишаване от мухарка доживот. Инак всеки ще вземе да си лови квото му скимне.
Колега Троли, аз само искам да питам - сьомга мое ли да ловим на муха, или само за спининг е тая риба?
Аватар
Павел Иванов

Re: хай

Мнение от Павел Иванов »

Бат Стан написа:....На такива като Мунчо, които ловят кефал, трябва да им се отнемат разрешителните веднъж завинаги и дори да понесат наказателна отговорност - лишаване от мухарка доживот....

Кат така и така ш го лишаваме от мухарки да попитам - Ще ли да се даряват благотворително увпоследствие ?!? Те аз примерно бих бил приел кат дарение Лумиса му със съвсем малко дърпане :oops:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”