Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

Питанка за цвета на влакно
Модератор: sapuna
Питанка за цвета на влакно
Както споменах в една друга тема ми предстои ходене за около седмица на Монтана Лейк. Подготвил съм си две пръчки на 3,90 с биг пит 12000 макари с навито влакно което има цвят жълт... по- скоро клонящ към оранжев цвят! Човекът с който ще ходя ми каза да го сменям (общо взето ми казва да скъсам 50лв и да дам още 50лв) с влакно кафяво на цвят! Причината да ми се налага да го сменя била цвета на влакното- не било подходящо за този водоем, защото по това време водата била... не помня точно каква беше, но или мътна или светла била и това влакно щяло да доведе да нямам нито един удар......
Има ли някаква доза истина в тази работа, защото определено нямам за идея да дам известна сумичка на МЛ и да не ударя нищо за една седмица, а също така и не ми се сменя моето чисто ново оранжево влакно... Дайте мнения моля!
Има ли някаква доза истина в тази работа, защото определено нямам за идея да дам известна сумичка на МЛ и да не ударя нищо за една седмица, а също така и не ми се сменя моето чисто ново оранжево влакно... Дайте мнения моля!
-
- разбира нещата
Re: Питанка за цвета на влакно
Не съм КАРП експерт
,ама доколкото знам ,влакната за този вид риболов са тъмно кафяви или черни.
Е тука един пич казва същото и то доста подробно.
http://www.ribibg.com/index.php?p=get_a ... icle_id=87

Е тука един пич казва същото и то доста подробно.
http://www.ribibg.com/index.php?p=get_a ... icle_id=87
На къса плувка,в репея...
шок лидер според мен ще ти реши проблемите
ако греша нека ме поправят колегите
пазете чисто ,не е толкова трудно
- Vlado_852
- разбира нещата
Здрасти колега.
Преди половин час си говорех със собственика на един риболовен магазин точно по този въпрос.
Бях се засилил да взема един Климакс, тъмно оранжев на цвят но точно той ме отказа. Личното му мнение беше, че цвета в определени случаи играе особено значение /говорим за рибите/. И накрая познай с какво се прибрах - с КАФЯВО по негова препоръка. А дали е така, само една проба може да го докаже...
Преди половин час си говорех със собственика на един риболовен магазин точно по този въпрос.
Бях се засилил да взема един Климакс, тъмно оранжев на цвят но точно той ме отказа. Личното му мнение беше, че цвета в определени случаи играе особено значение /говорим за рибите/. И накрая познай с какво се прибрах - с КАФЯВО по негова препоръка. А дали е така, само една проба може да го докаже...

- ribar4oto
- вече хвърля и на тежко
колегата е прав,слагаш си шок лидера и се наслаждаваш на риболоваfiverov написа:шок лидер според мен ще ти реши проблемите

НИКОГА КАПО,,,,
да така или иначе ще съм с шок лидер и да се надяваме да не го види оранжевтото като приближава захранката и да се откаже! Иначе имам една рез шпула на която имам черно влакно
- ribar4oto
- вече хвърля и на тежко
titanium написа:да така или иначе ще съм с шок лидер и да се надяваме да не го види оранжевтото като приближава захранката и да се откаже! Иначе имам една рез шпула на която имам черно влакно

НИКОГА КАПО,,,,
На същото мнение съм с колегата. Ще дам един паралел (може да не е много уместен, но за това се сетих веднага). При мухарките шнуровете също са с различна разцветка, но определящ е цвета на лидера (другите параметри не ги сравнявам - говорим само за цвят). Мисля, че един лидер с необходимия цвят ще ти свърши работа без проблем. Още повече, че можеш да си сменяш няколко цвята в зависимост от конкретните условия. Аз лично така практикувам с лидери между 3 и 5 метра към основното и нямам проблем. Единственият проблем е появата на още един възел, но когато нещата са балансирани добре, не е пречка. Успех.fiverov написа:шок лидер според мен ще ти реши проблемите
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Повечето удари при нашия риболов са нощни!Повярвай ми ... с електрика и челника на главата се раждаш в тъмнината! 

- kodek
- ще става разбирач
Хубав съвет ,но в БГ. нощния е забраненsapuna написа:Повечето удари при нашия риболов са нощни!Повярвай ми ... с електрика и челника на главата се раждаш в тъмнината!

за Монтана-не знам?

-
- и господ не е толокова добър
Първо прочети въпроса и тогава коментирай.Питат за Монтана лейк.kodek написа:Хубав съвет ,но в БГ нощния е забраненsapuna написа:Повечето удари при нашия риболов са нощни!Повярвай ми ... с електрика и челника на главата се раждаш в тъмнината!

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- kodek
- ще става разбирач
Вече питах: И там е забранен!
инфо от друг форум за монтана лейк:
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?t=9149
-
- и господ не е толокова добър
Някой та е излъгалkodek написа:Вече питах: И там е забранен!

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
И то якоsnegk написа:Някой та е излъгалkodek написа:Вече питах: И там е забранен!