Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Костура бил пълен с кости
Модератор: emo vasilev
Re: Костура бил пълен с кости
Кефа на костура е освен,че е много вкусен и няма плаващи кости в месото,като много свои речни събратя.-шаран,каракуда,кефал,морунаж,щука,бяла мряна и др.За сметка на това от костите от гръбната перка слизат доста надолу в месото ,но според нен това е по-малкия проблем.
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
-
- разбира нещата
НейсеRAAZIEL написа:Кефа на костура е освен,че е много вкусен и няма плаващи кости в месото,като много свои речни събратя.-шаран,каракуда,кефал,морунаж,щука,бяла мряна и др.За сметка на това от костите от гръбната перка слизат доста надолу в месото ,но според нен това е по-малкия проблем.

КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
-
- сериозен играч
А бе,какво искате от риба бе хора,той х–я има кокал вий искате риба да няма.Костура е една от рибите с малко кости и добър вкус.Много хора се подвеждат от името "КОСТур" и мислят,че идва от кости.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Първо: костура ми е любимата за ядене риба, превъзхождат я само бялата и щуката/ по-малките екземпляри около 1 кг/.
Костурът има гръбнак и ребра, плаващи кости, като при щуката липсват. При почистването винаги отстранявам гръбната перка и одирам кожата. Опитвал съм да пържа и кожата, но по нея има много мазнина и не ми хареса.
Предпочитам по-дребния костур, който препържвам в повече мазнина и изяждам цели рибките.
Ловя костур целенасочено и целогодишно, зимата на лед.
За мен не е костелива риба.
Костурът има гръбнак и ребра, плаващи кости, като при щуката липсват. При почистването винаги отстранявам гръбната перка и одирам кожата. Опитвал съм да пържа и кожата, но по нея има много мазнина и не ми хареса.
Предпочитам по-дребния костур, който препържвам в повече мазнина и изяждам цели рибките.
Ловя костур целенасочено и целогодишно, зимата на лед.
За мен не е костелива риба.
С това мнение аз смятам темата за приключенаHAZART написа:А бе,какво искате от риба бе хора,той х–я има кокал вий искате риба да няма.Костура е една от рибите с малко кости и добър вкус.Много хора се подвеждат от името "КОСТур" и мислят,че идва от кости.

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
- krokibg
- учете се от него
А моя съвет е,да го помолиш като хване десетина-двадесет кила кустур,да ти ги донесе на теб,да не се мъчи с тая кокалеста,грозна и бодлива риба 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- svetlio86
- ще става разбирач
Еми той твоя човек може да е хапнал от туй филе от Нилски костур дето се продава по магазините ама пак се съмнявам да имакости!!!Пък може и да са му набутали някой друг Слънчак
и да му е дошъл костелив от де да знаеш 

Най си ми е добре,когато съм сред природата
....................................................За Риба с бутилка бира

- indalo
- фен клуб-скобар
Бате слънчака е като костура, кости ич нема освен гръбначната и месото е бяло като сняк и бих казал вкусно. Ял съм само веднъж, едва ли не насила, но вервай ми определено става.svetlio86 написа:Еми той твоя човек може да е хапнал от туй филе от Нилски костур дето се продава по магазините ама пак се съмнявам да имакости!!!Пък може и да са му набутали някой друг Слънчаки да му е дошъл костелив от де да знаеш
А що се отнася до костура, това е любимата ми риба и на мен. Кости, ти и на ципурата и лаврака са като на костура. По на зад колеги са го описали точно. Колегата да дава костура и да го почваме.

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;