Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Моля мнение за сигнализатор
Модератор: sapuna
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Моля мнение за сигнализатор
Колеги незнам защо ми щукна идеята за сигнализатори(тъй съм си добре с званците
) моля за вашето мнение за ето зози сигнализатор въшили работа как точно се закача на пръчката който с каквото може да помогне да каже ,пък и билото да си остана с званците или да инвестирам по скъпи сигнализатори
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... E%D1%80-K1

http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... E%D1%80-K1
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
-
- разбира нещата
Re: Моля мнение за сигнализатор
Не си вземай такива ,които се поставят на пръчката.Вземи си обикновенни,ако не ти се дават пари за стоика си вземи колчета с резба и карай с тях.
Проба му е майката!
Вземи си сигнализатори за колче или стойка,тези неструват!
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
А при вятър как се справяте с сигнализаторите,колега ми разправя че при вятър слагал звънци нече звънеца не се клати ама иначе постояно пищели сигнализаторите

Поставят се оптегачи които опъват линията http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 1%87%D0%B8.
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Да ясно Благодаря на всички който се отзоваха ,всико ми се изясни ,ама и тоя колега дето ми обясняваше за сигнализаторите и той как ги разбира нещата
.В крайна сметка няма да ползвам сигнализатори оставам си на званнци поради факта че си съм си направил лична стратегия за тегав риболов когато рибките кълват чувствително.

Написах доста подробо нещата, но нещо стана фал и мнението ми изчезна. Затова ще го повторя по-съкратено. Има няколко вида сигнализатори: за монтаж на пръчката (директно), обикновени за монтаж на колче или стойка и такива с дистанционно - също за монтаж на колче или стойка. Аз използвам лично два сигнализатора за стойка или за колче (стават и за двете - със стандартна резба за стойките и колчетата) и съм ного доволен от близо 3 години. Същите илиу подобни на тях сигнализатори ги има във всеки рибарски магазин на цена около 20-24 лб./брой. Има и по-скъпи модели, които вършат същата работа, но са на фирми с имидж (не споменавам имена - виж Гугъла). За три години нямам никакви проблеми с моите. Само на 10-12 излета сменям батериите (12 V - от тези за дистанционно на колите). Към сигнализатора се продават допълнително асансьори (с верижка или с твърдо звено, светещи или обикновени) на цени от 7лв. и нагоре. По мое мнение, асансьорите с твърдо звено са по-удачни при вятър. Вместо купешките, за асансьор може да се използват и собствени варианти - малка тежинка, асансьорче тип 'направи си сам' и т.н., но тези с твърдо звено по мое мнение са най-удачни за всякакви условия и да са светещи. За останалите елементи: колче (метално със стандартна резба) - около 4-8 лв. или стойка тройка - от начална цена 30 лв. и нагоре до около 200 лв. (в зависимост от джобните
).
Накрая, мисля че за дънния риболов това е една съвременна необходима играчка в добавка към дънния арсенал и то много полезна. Предимства: звуков сигнал (силата и тона на звука се регулират), светлинен сигнал (забелязва се от далече).
Дано да съм бил полезен с нещо. НАСЛУКА

Накрая, мисля че за дънния риболов това е една съвременна необходима играчка в добавка към дънния арсенал и то много полезна. Предимства: звуков сигнал (силата и тона на звука се регулират), светлинен сигнал (забелязва се от далече).
Дано да съм бил полезен с нещо. НАСЛУКА
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- вече хвърля и на тежко
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=891
Колега мисля че това ще ти върши добра работа,нито е много скъпо,нито пък от най-евтините,обтегача върви със пищялката комплект по добре дай парите за такъв отколко за този който питаш.Успех с избора.
Колега мисля че това ще ти върши добра работа,нито е много скъпо,нито пък от най-евтините,обтегача върви със пищялката комплект по добре дай парите за такъв отколко за този който питаш.Успех с избора.
-
- ще става разбирач
Аз ползвам звънчета или такъв сигнализатор дето е на стойка.
- mitiogt
- ще става разбирач
Ако не ти се дават над 100лв за бройка - по - добре си стой със звънчетата , с евтините, китайски , сигнализатори само ядове ще береш !
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Глупости на търкалетаmitiogt написа:Ако не ти се дават над 100лв за бройка - по - добре си стой със звънчетата , с евтините, китайски , сигнализатори само ядове ще береш !

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Голяма част от скъпите също са китайскиmitiogt написа:Ако не ти се дават над 100лв за бройка - по - добре си стой със звънчетата , с евтините, китайски , сигнализатори само ядове ще береш !

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- mitiogt
- ще става разбирач
Аз смених 5 комплекта ефтини и не чак толкова ефтини сигнализатори , я кажете какви са тия по 20 лв дето вършат работа !
Любими Риболовни сайтове:
Колега на Старбайтс модела е VT2 струва 24 лв бройката за 2 години нямам никакви проблеми а колко слънце и дъжд са видели..... 

Жаден съм а вода не ми се пие