Моля мнение за сигнализатор

Модератор: sapuna

Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Моля мнение за сигнализатор

Мнение от K.KOLEV79 »

Колеги незнам защо ми щукна идеята за сигнализатори(тъй съм си добре с званците :smt017 :-D ) моля за вашето мнение за ето зози сигнализатор въшили работа как точно се закача на пръчката който с каквото може да помогне да каже ,пък и билото да си остана с званците или да инвестирам по скъпи сигнализатори
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... E%D1%80-K1
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Re: Моля мнение за сигнализатор

Мнение от seefeel »

Не си вземай такива ,които се поставят на пръчката.Вземи си обикновенни,ако не ти се дават пари за стоика си вземи колчета с резба и карай с тях.
Проба му е майката!
ivann
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivann »

Вземи си сигнализатори за колче или стойка,тези неструват!
Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от K.KOLEV79 »

А при вятър как се справяте с сигнализаторите,колега ми разправя че при вятър слагал звънци нече звънеца не се клати ама иначе постояно пищели сигнализаторите :?: :?: :?:
ivann
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivann »

Поставят се оптегачи които опъват линията http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 1%87%D0%B8.
Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от K.KOLEV79 »

Да ясно Благодаря на всички който се отзоваха ,всико ми се изясни ,ама и тоя колега дето ми обясняваше за сигнализаторите и той как ги разбира нещата :D .В крайна сметка няма да ползвам сигнализатори оставам си на званнци поради факта че си съм си направил лична стратегия за тегав риболов когато рибките кълват чувствително. :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Написах доста подробо нещата, но нещо стана фал и мнението ми изчезна. Затова ще го повторя по-съкратено. Има няколко вида сигнализатори: за монтаж на пръчката (директно), обикновени за монтаж на колче или стойка и такива с дистанционно - също за монтаж на колче или стойка. Аз използвам лично два сигнализатора за стойка или за колче (стават и за двете - със стандартна резба за стойките и колчетата) и съм ного доволен от близо 3 години. Същите илиу подобни на тях сигнализатори ги има във всеки рибарски магазин на цена около 20-24 лб./брой. Има и по-скъпи модели, които вършат същата работа, но са на фирми с имидж (не споменавам имена - виж Гугъла). За три години нямам никакви проблеми с моите. Само на 10-12 излета сменям батериите (12 V - от тези за дистанционно на колите). Към сигнализатора се продават допълнително асансьори (с верижка или с твърдо звено, светещи или обикновени) на цени от 7лв. и нагоре. По мое мнение, асансьорите с твърдо звено са по-удачни при вятър. Вместо купешките, за асансьор може да се използват и собствени варианти - малка тежинка, асансьорче тип 'направи си сам' и т.н., но тези с твърдо звено по мое мнение са най-удачни за всякакви условия и да са светещи. За останалите елементи: колче (метално със стандартна резба) - около 4-8 лв. или стойка тройка - от начална цена 30 лв. и нагоре до около 200 лв. (в зависимост от джобните :D ).
Накрая, мисля че за дънния риболов това е една съвременна необходима играчка в добавка към дънния арсенал и то много полезна. Предимства: звуков сигнал (силата и тона на звука се регулират), светлинен сигнал (забелязва се от далече).
Дано да съм бил полезен с нещо. НАСЛУКА
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Иван Златев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Иван Златев »

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=891
Колега мисля че това ще ти върши добра работа,нито е много скъпо,нито пък от най-евтините,обтегача върви със пищялката комплект по добре дай парите за такъв отколко за този който питаш.Успех с избора.
tisho_9610
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tisho_9610 »

Аз ползвам звънчета или такъв сигнализатор дето е на стойка.
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitiogt »

Ако не ти се дават над 100лв за бройка - по - добре си стой със звънчетата , с евтините, китайски , сигнализатори само ядове ще береш !
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
iosif67
новобранец
новобранец

Мнение от iosif67 »

и лов
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

mitiogt написа:Ако не ти се дават над 100лв за бройка - по - добре си стой със звънчетата , с евтините, китайски , сигнализатори само ядове ще береш !
Глупости на търкалета :!:
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

mitiogt написа:Ако не ти се дават над 100лв за бройка - по - добре си стой със звънчетата , с евтините, китайски , сигнализатори само ядове ще береш !
Голяма част от скъпите също са китайски :D[, иначе аз нямам проблем до този момент с моите моделчета (също китайски) за по 20 лв./брой. Зависи
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitiogt »

Аз смених 5 комплекта ефтини и не чак толкова ефтини сигнализатори , я кажете какви са тия по 20 лв дето вършат работа !
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
albundi29
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от albundi29 »

Колега на Старбайтс модела е VT2 струва 24 лв бройката за 2 години нямам никакви проблеми а колко слънце и дъжд са видели..... :drinkers:
Жаден съм а вода не ми се пие
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”