Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

DAIWA или SHIMANO
Модератор: sapuna
DAIWA или SHIMANO
Кой от двата модела предпочитате за мачов риболов и защо;DAIWA TDX 3012D или SHIMANO STRADIC X GTM 3000?
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Re: DAIWA или SHIMANO
С тази тема се полага началото на поредния спор.........
Инъче аз съм от тъмната страна на силата

Инъче аз съм от тъмната страна на силата

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Е това ще е интересно! Нека вещите лица споделят мнения и опит. Иначе споменатите модели са .......

За мен най-добрата комбинация си е "класическата"- американска въдица и японска макара.
НЕ ЩЕМ АКЪЛ,ДАЙТЕ НИ ПАРИ!!!
-
- ще става разбирач
И дветв марки са много добри и разполагат със уникални модели,която и да се вземе няма да се сгреши.Лично за мен Дайвата е по добра във всяко едно отношение,но това си е мое мнение

Повартиях малко DAIWA-та в магазина,такова нещо не бях въртял преди,усещаш силата и моща брутална макара
STRADIC-а не знам каде ще го намеря нов. 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
В този конкретен случай,въпреки че съм отявлен фен на Шимано,Дайвата е по-доброто решение.Шиманото е бижу,но в този случай е с по-тясна като диаметър шпула и е по висока,малко по-бързо оборотна е и компенсира по-малкия диаметър на шпулата по отношение на обраното влакно за единица време,но пък изисква повече усилие.По високите обороти винаги са за сметка на мощност при еднакво усилие.Този модел Дайва на който си се спрял е абсолютно тясно профилиран от конструкторите й за риболова за който си я избрал,докато Шиманото е доста по-универсално.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Хехехехе ,очертава се спор ,седнете удобно и четете.
Естествено ,че Stradic е по-добрия вариант ,определено бързия аванс при мачовия риболов ,е едно ОГРОМНО предимство,Stradic-ка се е доказал през дългите години ползване ,със своите качества . Един познат ми каза една приказка
Естествено ,че Stradic е по-добрия вариант ,определено бързия аванс при мачовия риболов ,е едно ОГРОМНО предимство,Stradic-ка се е доказал през дългите години ползване ,със своите качества . Един познат ми каза една приказка
Това пристрастяване идва от качеството на такъмите с тази марка .Не купувайте Shimano води до пристрастяване

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Слувайте колегата Ф1нпе , има широг поглед върху спининг макарите и като цяло върху качеството на такъмите ... Ръси акъл и пари не иска ...
Предполагам,че и двете са произведени в Китай или Малайзия!Ако бяха от оригиналния производител-щях да ти кажа коя е по-добра! 

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Ето за това говорех, присмиваш ми се на думите и с това свое поведение ти си първия, който започва да се дразниfn1p написа:Хехехехе ,очертава се спор ,седнете удобно и четете.

"Седнете удобно и четете......." ДА ЮВИГИ

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Георги Кръстев написа:С тази тема се полага началото на поредния спор.........
Инъче аз съм от тъмната страна на силата![]()

колегата го подкрепям на 100 % от казаното
пазете чисто ,не е толкова трудно
- калин кацаров
- сериозен играч
Pylsar написа:Предполагам,че и двете са произведени в Китай или Малайзия!Ако бяха от оригиналния производител-щях да ти кажа коя е по-добра!
този stradic е от онова поколение макари, които ще са емблематични дори и след 100 г, прекрасен дизаин, много мощно въртене, супер механизъм и безупречна изработка, каквато шимано made in japan си позволява
някой да каже че тези модели stradic, заедно със super X i super X match ,да не говорим за по-старите super aero е направена в китай или малайзия е направо смешно
ако колегата иска една super X match 3000HS мога да му намеря

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Пази боже, новоизлюпен спинингист да ти обясни за мачовите макари.....

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."