Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Мухарски риболов
naRiba.com

Форум

Tica PROFLY RX3
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- tiktak
- ще става разбирач
Tica PROFLY RX3
Здравейте колеги,
От известно време съм си набелязал тази пръчица( http://www.ticaglobal.com/eu/products/? ... il&aid=164) в един магазин. Девет фута 4/5 клас. В момента в който я хванах и почуствах че това е моята пръчка. Много ми харесва. Обаче продавача ме разубеждава с аргументите, че за Марица била слабичка, дистанцията на хвърляне щяла да е малка и т.н. Предлага ми един друг модел пак на Тика, но 6/7 клас. Ама мен другата пръчка не ме кефи. Та как мислите, прав ли е продавача? Ако някой има или е имал такава пръчка, нека сподели впечатления. Благодаря ви предварително.
От известно време съм си набелязал тази пръчица( http://www.ticaglobal.com/eu/products/? ... il&aid=164) в един магазин. Девет фута 4/5 клас. В момента в който я хванах и почуствах че това е моята пръчка. Много ми харесва. Обаче продавача ме разубеждава с аргументите, че за Марица била слабичка, дистанцията на хвърляне щяла да е малка и т.н. Предлага ми един друг модел пак на Тика, но 6/7 клас. Ама мен другата пръчка не ме кефи. Та как мислите, прав ли е продавача? Ако някой има или е имал такава пръчка, нека сподели впечатления. Благодаря ви предварително.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Tica PROFLY RX3
Взимаш тази която на тебе ти допада и тъй , все пак ти ще ловиш с нея 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- sabin
- научил се да хвърля
А на каква цена е Тиката и в кой магазин си я гледал?
-
- новобранец
Здравей колега аз имам 5/6 и е добре за Марица прачката е 2.70 и мисля че знаеш че според размера на прачката се взима и шнура според мен взимаи 6/7
- Павел Иванов
Какво повече би му дала мухарка 6/7 клас пред 4/5 при положение че дори не му допада 

Павел Иванов
Павел Иванов
- Росен
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
По големия клас в никакъв случай не означава по-далечно замятане.
Тук ги има дано не правя реклама http://shop.fishermanbg.com/category/8/ ... bolov.htmlsabin написа:А на каква цена е Тиката и в кой магазин си я гледал?
http://balkanka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
- sabin
- научил се да хвърля
Първо там погледнах, но точно тази я няма.
Вземи това което ти допада! Както си прочел в горните постове по - големия клас не ти дава далечина на хвърлянето, но и по трудно се намират съответните шнурове за тях на нашия пазар. Предполагам, че за да натовариш добре големия клас ще ти е необходим по един клас шнур отгоре. Разрови из нета и виж какви шнурове има DT7, WF8. Но купувай това, което ти е на сърце, ти ще работиш с пръчката, а не продавача.
Поздрави!
Поздрави!
- tiktak
- ще става разбирач
Благодаря на всички! Тази седмица си я купувам.

Имаш ЛСsabin написа:Първо там погледнах, но точно тази я няма.
- tiktak
- ще става разбирач
Та, след като вече съм горд притежател на пръчицата, са ми нужни макара и шнур. Не искам да свалям макарата от стария комплект и се загледах по тази макаричка:
http://bfcflyfishing.com/product_info.p ... ucts_id=41
с едно шнурче на същата марка двойноконусно, 5-ти клас. К'во ша кажете, а?
http://bfcflyfishing.com/product_info.p ... ucts_id=41
с едно шнурче на същата марка двойноконусно, 5-ти клас. К'во ша кажете, а?
- sabin
- научил се да хвърля
Мисля, че ще и дойде дежичка. Но това е мое мнение.
- tiktak
- ще става разбирач
Приемам съвети и други предложенияsabin написа:Мисля, че ще и дойде дежичка. Но това е мое мнение.

- Павел Иванов
Тъй ся значи какво правиш ? След като вече си притежател на пръчката я взимаш в ръчичка , отиваш в първият риболовен магазин , искаш неколко макарета , мериш кое балансира що годе гегата след като си се съобразил с неколко фактора :
- макарето да е в ценовият клас който би ти понесъл замомента .
- да е с широка и добре вентилирана шпула .
- чак след като си се съобразил с тия трите работи гледаш да ти ареше на външен вид .
Като свормираш тия неща и намираш твоята фли макара без да се затормозяваш допълнително
При мухарлъка макарата има само две задължения - да балансира гегата и да пренася шнура . Ако случайно има остри ръбове както е при 99.999998% от при евтините макари ги заглаждаш с шкурка и си готов . В случаят марки и визуални предпочитания не са от първостепенна важност . Та тъй 
Виж шнура е друга бира . При твоят бюджет бих препоръчал да отделиш 30 , максимум 35лв. за макара а останалите 65 - 70лв. за шнур и тъй .
- макарето да е в ценовият клас който би ти понесъл замомента .
- да е с широка и добре вентилирана шпула .
- чак след като си се съобразил с тия трите работи гледаш да ти ареше на външен вид .
Като свормираш тия неща и намираш твоята фли макара без да се затормозяваш допълнително

Виж шнура е друга бира . При твоят бюджет бих препоръчал да отделиш 30 , максимум 35лв. за макара а останалите 65 - 70лв. за шнур и тъй .
Павел Иванов
Павел Иванов
- Росен
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Пак ще споримПавел Иванов написа:При мухарлъка макарата има само две задължения - да балансира гегата и да пренася шнура

Павката е прав за разпределението на бюджета. Вземай макарата, която си показал, като спокойно можеш да си вземеш и от шнуровете на БФК за начало - изключително добри са за цената си - после като похвърляш и ще се мяташ на скъпотии. Само, че си вземи ВФ (WF), а не ДТ (двойноконусен) - все пак си на голяма река