Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


За Чревоугодници
Модератор: sapuna
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: За Чревоугодници
Margatyna написа:....
Хайде и от мен едно мезе за мачове и компании!![]()
Светле, този царевичен чипс....ъъъ....става ли и с корнфлейкс?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- научил се да хвърля
- Мнения: 135
- Регистриран на: Пет Дек 03, 2010 3:41 pm
- Местоположение: Vancouver
- Обратна връзка:
Re: За Чревоугодници
GODzillata написа:Margatyna написа:....
Хайде и от мен едно мезе за мачове и компании!![]()
Светле, този царевичен чипс....ъъъ....става ли и с корнфлейкс?
Не мисля, че ще стане добре.
Преди малко говорих с майка и брат си.Те са си в България. Казаха ми,че нямало по магазините царевичен чипс-не мога да повярвам, все някъде може да се намери(!) щом го продават по кината (Пловдив) със салса

...по-вероятно е да стане с картофен чипс

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: За Чревоугодници
Поради липса на царевичен чипс, направих начоса с корнфлейкс.


Също така и тайландските шишчета от блога ти:

Останалите мръвки ги смесих с басмати ориз:




Също така и тайландските шишчета от блога ти:

Останалите мръвки ги смесих с басмати ориз:

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- научил се да хвърля
- Мнения: 135
- Регистриран на: Пет Дек 03, 2010 3:41 pm
- Местоположение: Vancouver
- Обратна връзка:
Re: За Чревоугодници
Кире, луда глава си!:)))) как стана с корнфлейкс, с лъжица ли го ядохте !?
Корнфлейксът при вас не е ли сладък?
Шишчетата си ги докарал отлично на вид, барабар със соса! Някакви забележки?


Корнфлейксът при вас не е ли сладък?

Шишчетата си ги докарал отлично на вид, барабар със соса! Някакви забележки?
Re: За Чревоугодници
Вижте сега как се прави бърза каварма за двама по шопски.
Продуктите са: 350 грама обезкостено свинско месо от плешката, един лимон, три големи глави кромид лук, половин връзка копър, една трета малко бурканче горчица, пет зърна стрит черен пипер, сол, една кафена чаша бяло вино,половин глава чесън, една люта чушка, малко олио или зехтин.
Нарязах месото на средно едри парчета, посолих го със сол и чер пипер и го поръсих с лимонов сок от половината лимон. После нарязах и кромида също едро. В намазания с олио или зехтин тиган първо "запечатах" месото, после добавих лука и намалих температурата на тигана.

Тия зелени пръчици, дето се виждат са дръжките от половин връзка копър, които се слагат заедно с лука. Като се кавърдиса и лука и почне да поомеква, в бурканчето, в което има една трета горчица насипах бялото вино, разбърках добре и добавих към манджата.

Хайде още десетина минути на слаб огън при периодично разбъркване и тогава добавих нарязания на ситно копър и счуканите скилидки от чесъна.

Още пет минути в тигана и готово!

За да е по шопски би трябвало нарязаната люта чушка също да се добави в последния момент, но а з предпочетох да я гарнирам отстрани, заедно с малко лимонец
Виното е бяло, а не червено, защото принципът е такъв - да не се меси виното на готвенето и на пиенето.
Ха, наздраве!
Продуктите са: 350 грама обезкостено свинско месо от плешката, един лимон, три големи глави кромид лук, половин връзка копър, една трета малко бурканче горчица, пет зърна стрит черен пипер, сол, една кафена чаша бяло вино,половин глава чесън, една люта чушка, малко олио или зехтин.
Нарязах месото на средно едри парчета, посолих го със сол и чер пипер и го поръсих с лимонов сок от половината лимон. После нарязах и кромида също едро. В намазания с олио или зехтин тиган първо "запечатах" месото, после добавих лука и намалих температурата на тигана.

Тия зелени пръчици, дето се виждат са дръжките от половин връзка копър, които се слагат заедно с лука. Като се кавърдиса и лука и почне да поомеква, в бурканчето, в което има една трета горчица насипах бялото вино, разбърках добре и добавих към манджата.

Хайде още десетина минути на слаб огън при периодично разбъркване и тогава добавих нарязания на ситно копър и счуканите скилидки от чесъна.

Още пет минути в тигана и готово!

За да е по шопски би трябвало нарязаната люта чушка също да се добави в последния момент, но а з предпочетох да я гарнирам отстрани, заедно с малко лимонец

Виното е бяло, а не червено, защото принципът е такъв - да не се меси виното на готвенето и на пиенето.
Ха, наздраве!

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- Кузмич
- dreamer
- Мнения: 885
- Регистриран на: Пет Май 29, 2009 3:51 pm
- Местоположение: Пловдив Петър Василев
Re: За Чревоугодници
Киро в Кауфланд има доста голям избор царевични чипсове.GODzillata написа:Margatyna написа:....
Хайде и от мен едно мезе за мачове и компании!![]()
Светле, този царевичен чипс....ъъъ....става ли и с корнфлейкс?


Аз пък на бързо спретнах тортила натюр с пастет от авокадо.

Пастета е много бърз и лесен:
2 плода авокадо по възможност меки се обелват и пасират,
добавя се сок от един лимон, чаена лъжичка зехтин и сол на вкус.
Утре ще пробвам на Светла рецептата.
Ай да ви е сладко и наздраве.

Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 135
- Регистриран на: Пет Дек 03, 2010 3:41 pm
- Местоположение: Vancouver
- Обратна връзка:
Re: За Чревоугодници
Ееее, Кузмич-Браво!
Много се радвам, че се намира и царевичен чипс в милата родина!:)
Преди да се включиш в действие искам само да обърна внимание, не прекалявай с продуктите отгоре- не е нужно чипсът да се "задушава". Малко от това, малко от онова все ще стане вкусно. Това е мезе от ония, които стават с подръчни продукти или каквото намериш в хладилника.
Доценте, ама и ти си врътнал хубаво мезе! Браво!

Преди да се включиш в действие искам само да обърна внимание, не прекалявай с продуктите отгоре- не е нужно чипсът да се "задушава". Малко от това, малко от онова все ще стане вкусно. Това е мезе от ония, които стават с подръчни продукти или каквото намериш в хладилника.

Доценте, ама и ти си врътнал хубаво мезе! Браво!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: За Чревоугодници
Кузмич, още днес ще преровя Кауфланд.....в коя част се намират? 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Кузмич
- dreamer
- Мнения: 885
- Регистриран на: Пет Май 29, 2009 3:51 pm
- Местоположение: Пловдив Петър Василев
Re: За Чревоугодници
Щоколодаи, вафли, солети, чипсове.GODzillata написа:Кузмич, още днес ще преровя Кауфланд.....в коя част се намират?

Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Re: За Чревоугодници

Голяма дилема ще падне тука


- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: За Чревоугодници
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- научил се да хвърля
- Мнения: 196
- Регистриран на: Пон Сеп 13, 2010 11:37 am
- Местоположение: Варна
Re: За Чревоугодници
Пилето е супер! Аз го слагам право с едно бурканче бира 

Re: За Чревоугодници
Кат сте на тема пилета и аз снощи извъртях едно на шишенце





