Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)
Модератор: sapuna
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)
Евала баце най големия си.sapuna написа:Мънистотоhttp://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=40898
Човек е жив докато куфарът с такъми е по-голям от аптечкатa!!!!
-
- новобранец
Здравейте,
Искам да попитам нещо вещите в риболова. Обичам излетите сред природата и ако ги комбинирам с речен риболов е най-добре.
Четох за силиконови имитации на жабки / идеална за мен стръв за кефал / и се питам имате ли идея от къде мога да си намеря. В Пловдив питах на 2 места и нищо не намерих.
Предполагам, че размерите не са големи, а това което ми предложиха беше доста едър екземпляр с блесна?
Посъветвайте ме.
Поздрави
Искам да попитам нещо вещите в риболова. Обичам излетите сред природата и ако ги комбинирам с речен риболов е най-добре.
Четох за силиконови имитации на жабки / идеална за мен стръв за кефал / и се питам имате ли идея от къде мога да си намеря. В Пловдив питах на 2 места и нищо не намерих.
Предполагам, че размерите не са големи, а това което ми предложиха беше доста едър екземпляр с блесна?
Посъветвайте ме.
Поздрави
-
- кандидат преподавател
Поста е леко странен,може би и за това досега никой от колегите не ти е отговорил.Първата особеност,че питаш за силиконови имитации на жабки.За речен риболов на кефал подобни имитации никога не са давали добър резултат.Камо ли в този сезон ,това е втората особеност,понеже сега няма малки жабки по никоя река-залагай на естествената стръв /всякакви червеи /и няма да сбъркаш 

- s0n3x
- научил се да хвърля
Някакво предложение за стръв / захранка / монтаж за бистра вода при сегашните метеорологични условия? Аз ползвах пинки и бял за стръв, но рибите са редки и трудни. Общо казано нямах голяма слука ... Ще съм благодарен ако ми дадете няколко съвета. Поздрави!

-
- кандидат преподавател
Стръвта ти е правилна,за захранка по това време стреляй с прашка по малко червейчета и/или кастери,за монтаж използвай плувка в естествен цвят-мръснобяло,черно,кафяво,прозирно зелено или метода без плувка със сигнализатор,по който състезателите ловят пъстърви на жива стръв.Само че, за този метод ще ти трябва лек ,/съответно скъп/7 метров директен телескоп.По това време,особено в планинските реки,е нормално кефалите да са редки и трудни.Още не е имало трайно затопляне,което да ги активизира и направи по-малко предпазливи.
- къца - кълве
- сериозен играч
Здравейте ! Събота 26.03.11г. р. Огоста,бистра и ниска.Воблер жабка.Хванах един клен 400 гр.Нямах повече удари.Още е рано.Вечерта имаше игра на повърхността.Може би на
мухарка щеше да има по - добър резуптат.
мухарка щеше да има по - добър резуптат.
- leshoqda400
- новобранец
Здравейте, колеги:) Мисля тази седмица да отида в района на искърското дефиле.Някой да има наблюдения как стоят нещата там?Мисля да пробвам на спининг и дали ще е по-добре на жива стръв.Моля дайте препоръки:)
Който пие бира,не умира
- s0n3x
- научил се да хвърля
Един приятел ми каза, че е хванал доста кефали на горски (сив) червей. Мисля да пробвам ... Ако няма риболов ще чакам да се вдигне нивото на водата малко, защото е много плитко от порядъка на (50 - 100 см. макс) и тогава да се пробвам пак. Благодаря за инфото!INCUBUS написа:Стръвта ти е правилна,за захранка по това време стреляй с прашка по малко червейчета и/или кастери,за монтаж използвай плувка в естествен цвят-мръснобяло,черно,кафяво,прозирно зелено или метода без плувка със сигнализатор,по който състезателите ловят пъстърви на жива стръв.Само че, за този метод ще ти трябва лек ,/съответно скъп/7 метров директен телескоп.По това време,особено в планинските реки,е нормално кефалите да са редки и трудни.Още не е имало трайно затопляне,което да ги активизира и направи по-малко предпазливи.

- къца - кълве
- сериозен играч
Точно за там нямам наблюдения,но Искъра е много готин.За този сезон препоръчвам жива стръв.Когато започнеш да виждаш малките рибки във вировете,време е за спининг.Колкото повече рибки,толкова по-добре.leshoqda400 написа:Здравейте, колеги:) Мисля тази седмица да отида в района на искърското дефиле.Някой да има наблюдения как стоят нещата там?Мисля да пробвам на спининг и дали ще е по-добре на жива стръв.Моля дайте препоръки:)
- leshoqda400
- новобранец
Мерси,все пак:)Аз ще отида да пробвам в други ден.Ще взема и повече бял червей за да захраня с него и да пробвам:)къца - кълве написа:Точно за там нямам наблюдения,но Искъра е много готин.За този сезон препоръчвам жива стръв.Когато започнеш да виждаш малките рибки във вировете,време е за спининг.Колкото повече рибки,толкова по-добре.leshoqda400 написа:Здравейте, колеги:) Мисля тази седмица да отида в района на искърското дефиле.Някой да има наблюдения как стоят нещата там?Мисля да пробвам на спининг и дали ще е по-добре на жива стръв.Моля дайте препоръки:)
Който пие бира,не умира
- къца - кълве
- сериозен играч
Аз съм любител на спининга.Когато започне този риболов ще покажа с клип как се прави.leshoqda400 написа:Мерси,все пак:)Аз ще отида да пробвам в други ден.Ще взема и повече бял червей за да захраня с него и да пробвам:)къца - кълве написа:Точно за там нямам наблюдения,но Искъра е много готин.За този сезон препоръчвам жива стръв.Когато започнеш да виждаш малките рибки във вировете,време е за спининг.Колкото повече рибки,толкова по-добре.leshoqda400 написа:Здравейте, колеги:) Мисля тази седмица да отида в района на искърското дефиле.Някой да има наблюдения как стоят нещата там?Мисля да пробвам на спининг и дали ще е по-добре на жива стръв.Моля дайте препоръки:)
Кажи какъв е резултата на жива стръв ?
мисля че като цяло по-добро от живата стръв няма... незнам защо но при мен винаги най много върви така
- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
и аз съм на това мнение!поне при мен е така.
- къца - кълве
- сериозен играч
Аз ловя само на воблер,но сега е рано за това.Все пак се разходих до Огоста. На жабка и на рибка - нищо.Водата беше чудесна бистра и ниска,вятъра също помагаше,но във вировете нямаше малки рибки.Трябва да почакам до юни.trepachoo написа:и аз съм на това мнение!поне при мен е така.
-
- кандидат преподавател
При това шантаво време на различните водоеми и реки в нашата Родина е различно.Точно на 10.04. в един язовир в съседната област /доста ниско разположен,захранва се от изворна рекичка,без достъп до "снежни"води от високата планина /,след стрелба с прашката на мъртви и полумъртви дърти бели червеи /на плувка, изпрасках 3 дебели кефалюги -по 30-32 см всеки.При предходните ми ходения там,на всякакви блесни и воблери на спининг,никакъв кефал не щеше да клъвне.