Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболова около Русе

Мнение от snop »

аз съм пробвал но беше ноември и не мога да ти кажа дали върши работа докато я хвърлих и след 5-6 минути хванах един морунаж после 2-3 бабушки и това беше може и хляба да не ми е бил достатачно сух но си мисля че ще е по удачно като се позатопли времето имам филм с такъф риболов а там беше лято.. но ако искаш да пробваш успех ти желая :D
ribarq92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarq92 »

snop написа:аз съм пробвал но беше ноември и не мога да ти кажа дали върши работа докато я хвърлих и след 5-6 минути хванах един морунаж после 2-3 бабушки и това беше може и хляба да не ми е бил достатачно сух но си мисля че ще е по удачно като се позатопли времето имам филм с такъф риболов а там беше лято.. но ако искаш да пробваш успех ти желая :D
Той пита за в момента,понеже лятото ги прави... :rolleyes:
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

Айде зарадвайте ме с некой приличен улов на Дунава. Стига с тия празни приказки....Нещу платерини косатки михалци квото и да е....
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

Те тези риби дето си ги изброил, някои от тях трудно ще ги хванеш в Дунава :lol:
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

На 28и събота направих разходка до 4-та буна.Хвърлях на чепаре,стръв бял червей,на долната кука торен.Резултат:20 куки за 7 часа=0 риби.Явно още и е рано-водата 1,9градуса,нивото височко и постоянно колебае,сутринта сняг по обед слънце след обед вятър...От безмитна до КТМ-само аз бях да ловя на стръв :!: Още 2 седмици съм тук и ще опитам още един излет,пък каквото стане.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от K.KOLEV79 »

Температурата е от значение сега много е ниска и рибата нее много активана а най вече нивото се колебае ,ден със ден не задържа на едно ниво
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Абе ниска ниска колко да е ниска? Преди сме хващали риби на такава температура.Според мен нивото е основния фактор.Ловях с два телескопа като през около час сменях местата никъде нищо,явно рибата се е изтеглила незнайно къде.Преди години като имаше калъч сме хвърляли между ледовете и се хващаше.Имал съм случаи края на януари-деня перфектен слънце(водачите замръзваха постоянно),безветрие и от тъмно до към 14часа имахме по 6-7 риби на човек.После излезе ветрец,направи доста осезаеми вълнички и рибата почна да взема-стояхме докато спряхме да си виждаме плувките.Резултата по 7-8кг (дунавска разна) на човек.Тогава ходех всеки уикенд и разликата в нивото беше не повече от 10ина см за една седмица.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от K.KOLEV79 »

трапера написа:Абе ниска ниска колко да е ниска? Преди сме хващали риби на такава температура.Според мен нивото е основния фактор.Ловях с два телескопа като през около час сменях местата никъде нищо,явно рибата се е изтеглила незнайно къде.Преди години като имаше калъч сме хвърляли между ледовете и се хващаше.Имал съм случаи края на януари-деня перфектен слънце(водачите замръзваха постоянно),безветрие и от тъмно до към 14часа имахме по 6-7 риби на човек.После излезе ветрец,направи доста осезаеми вълнички и рибата почна да взема-стояхме докато спряхме да си виждаме плувките.Резултата по 7-8кг (дунавска разна) на човек.Тогава ходех всеки уикенд и разликата в нивото беше не повече от 10ина см за една седмица.
Дунава е толкова не предвидим че нямам думи ,но имай на впредвид че има голямо значение ,мрежари ,токаджий,бомбаджий общо взето по нашия бряг са чести набезите на тези не съзнателни хора :axe:
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Тази сутрин ходихме с едно момче да тестваме лодка на Дунава и имаше един човек на ферибота и няколко на корабната, но не видях да хванат нещо.
Изображение
ribarq92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarq92 »

kasabinho написа:Тази сутрин ходихме с едно момче да тестваме лодка на Дунава и имаше един човек на ферибота и няколко на корабната, но не видях да хванат нещо.
Аз пък те мернах докато говореше,но бързах да разпъвам фидера да фана рибки....Но резултата за 1 час - много студ,хрема и силен вятър :lol:
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

ribarq92 написа:
kasabinho написа:Тази сутрин ходихме с едно момче да тестваме лодка на Дунава и имаше един човек на ферибота и няколко на корабната, но не видях да хванат нещо.
Аз пък те мернах докато говореше,но бързах да разпъвам фидера да фана рибки....Но резултата за 1 час - много студ,хрема и силен вятър :lol:
А другите рибари бяха ли хванали нещо?
Изображение
ribarq92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarq92 »

kasabinho написа:
ribarq92 написа:
А другите рибари бяха ли хванали нещо?
същото,ама бяха по опорити :lol:
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Някой има ли някакво инфо за Балкански?
Кво направиха бай мангау там? Ще го бъде ли тази година, квото и да е като инфо?
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

kutinchev написа:Някой има ли някакво инфо за Балкански?
Кво направиха бай мангау там? Ще го бъде ли тази година, квото и да е като инфо?
Ами май остана само таранката.
Изображение
Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от K.KOLEV79 »

Имаше една тема за Ломци бях писал там но никой не даде инфо ,някой имали някаква информация да ли тази година ще е разрешен риболова на Ломци.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”