Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

DAIWA или SHIMANO
Модератор: sapuna
Re: DAIWA или SHIMANO
И двете макари си ги бива,дайвата и шиманото.
п.с.Ако някой ми подари двечките...обещавам да ги разглобя и наснимам.

п.с.Ако някой ми подари двечките...обещавам да ги разглобя и наснимам.

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И аз...Страдам от бредубеждение.

12-13 годишна служба е достатъчно добър атестат за качествата на макарите...защото са две...Десетки други макари ще се връткат по този начин, това съвсем не означава че са достатъчно добри.
И доста такива които '' връткат'' по този начин, от давна са отишли в небитието...мир на пластмасата им...

Но да се върнем към темета с ''култовите'' макари...

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Моето мнение е (просто едно мнение, никой не трябва да се засяга или товари от него), че дам бяха средняци едно време, преди съвсем да се сдухат като марка. 

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Факт, който никой не оспорва...а и все пак струваха 60-70 лева...но това ''средняшко'' качество, надживя доста по-големи в бранша....че дам бяха средняци едно време...
С този пост спирам да спамя по темата на колегата, но всичко до тук е изходено от факта, че за мачовия риболов или какъвто и да той...не е нужно да се ръсиш за двете големи имена, още повече, когато нямаш възможност за това.И пак казвам...не всичко е DAIWA и SHIMANO.
tamihal написа:......не е нужно да се ръсиш за двете големи имена, още повече, когато нямаш възможност за това.И пак казвам...не всичко е DAIWA и SHIMANO.

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Вярно е ,че не всичко е DAIWA и Shimano ,но всичко е Shimano .tamihal написа:...не всичко е DAIWA и SHIMANO.

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Щом казваш...ама като гледам, Катаната с която връткаш, всъщност е доста далече от Шимано...та как разбра по-горе написаното...fn1p написа:...но всичко е Shimano .![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Последно промяна от tamihal на Пон Фев 28, 2011 8:30 pm, променено общо 1 път.
-
- кандидат преподавател
Е,въобще нямаше да споря,че се чувствам гузен за намесване в темата на акцента "нито Д...,нито Ш...",ама предният пост на момчето от Хаскуо напрао ма фърли в триците,или тва тряа са разбира кът майтап Не всичко е Шумано,приятелю,както не всичко е любов:lol: 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ае ся па ти ! Не знаеш ли че на Пламенчо звездите не спират да му го говорятtamihal написа:...та как разбра по-горе написаното...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- калин кацаров
- сериозен играч
за противниците на дайва и шимано мога да кажа така: който може ги ползва тези макари,който неможе учи другите, нека един да ми посочи сега на днешно време при една и съща цена конкурентна макара на дайва и шимано,и като модел и като предназначение ,неказвам че само двете марки трябва се купуват, но да се ктитикуват тези две големи имена е направо смешно
катаната била далеч от шимано, погледнете първо на каква смешна цена е, много хора искат най евтиното да е най качествено , то фирмата затва си има различни класове и цени на продуктите си
катаната била далеч от шимано, погледнете първо на каква смешна цена е, много хора искат най евтиното да е най качествено , то фирмата затва си има различни класове и цени на продуктите си
-
- кандидат преподавател
Ае сега пък и ти-кви критики на Д и на Ш ?Имах пред вид това,че може чудесно да се живее и риболовства с голямо удоволствие и удовлетворение и без тях,риийш ли?
Не се хваля,ама имам къде 4000 левчури /заделени извън секъв семеен биджет,засекретени за мой кеф,разбирай риболов,с мацки извън жинътъ отдавна ни съ разпрайъм,чи не ми съответства на социалния и емоционалния статуси
/ ,дето сал да щракна и мигом ш,с превърнат в две "Стели" и примерно 3"Сертате" .Мъ нищъ!!! Е,те на-може и без,а "Катаната" на равна цена е едно нищо пред два три модела на "Тубертини"/реплики на "Риоби"/ например.

- калин кацаров
- сериозен играч
ето то се вижда че всеки сравнява всичко със стела и Сертате, утре ще видиш какво е шимано и на колко много по ниска цена ще е, само като го пусна в продажба, перфектно качество, made in japan
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За макари... FOX stratos, santos... WYCHWOOD Epic,Riot,Signature.....нека един да ми посочи сега на днешно време при една и съща цена конкурентна макара на дайва и шимано,и като модел и като предназначение
За пръчки... FOX Warrior,controler...CHUB, GREYS, та ако щеш и BERKLEY - B1,B2 и т.н.
Алтернатива има...и винаги е имало.

-
- кандидат преподавател
Калине,даже автомобила,който карам,се води японски,ама и той,понеже е доста нов, не е сглобен в Япония
Така,че да не преекспонираме туй нящо :"Made in Japan".Ако искаш,ще сляза надолу-ще сравнявам "Дайва Екселър" с "Риоби Ексия" и познай къде съм цакал и ще продължавам да цакам ; ще сравня "Шмано Сейдо" с "Тубертини Вертиго" и пак няма да е Ш-то-преди ден буквално заприходих посоченото Т,размер 1500,за едни 170 лв и смятам,че това устройство превъзхожда всичките Ш до "Страдика" и "Туинпауъра"например.Ама-дай да не джавкаме,разни хора-разни идеали,важното е питието да върви 

- калин кацаров
- сериозен играч
явно не си ме разбрал правилно
) аз ти говоря за макарите от снимките които по горе сам показал, за тях коментара е излишен, качествата са им познати навсякъде, както преди, сега и след 100г пак ще са синоним за качество