Един EXCEED SPX по-малко...

Модератори: Павел Иванов, sestrata

INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Един EXCEED SPX по-малко...

Мнение от INCUBUS »

И още един по-малко-днес го поръчах,утре пристига,същите параметри. :D Искам да го видя разбирането на баш_майстора за това коя пръчка е макарон /рече го за "Шимано Катана"-та,пак 2,10м.Като гледам цената на тази,тестовите граници и теглото,тази ще да е направо юфка :lol: ,ама карай да върви :lol: :lol:
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

айде тоя разговор да го водим утре след като се запознаеш с "материала" :wink:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
mr_miti
фен клуб-скобар

Мнение от mr_miti »

И аз отнесох 2бр. :D Първите ми впечатления са, че теста е занижен, но пък заливките и отцяло направата (като се има предвид цената) е много добре. За съжаление с Excia 1000 и при мен баланса е както при колегата отпред на макародържача, но в това да му е касура :)
KarlovofisherBoy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от KarlovofisherBoy »

А колеги какво мислите за телескопичния вариант, някой да има преки впечатления... :wink: ?
Иначе ето линк да го видите телескопчето мисля да си поръчам едно на 1.80 с диапазон на изхвърляне /2-10гр./ - http://www.bent-fishing.com/EXCEED-TSX- ... oduct-1234
Благодаря!
Риболовът е прекалено хубав за да не пробваш поне веднъж в живота си.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

За спининг телескопичните пръчки са компромис във всяко отношение. Единственото предимство на тази концепция е малката транспортна дължина. И понеже някой ще попита какви са слабостите на въдиците от този тип, ще ги опиша пунктуално:
1. По-голяма маса, поради повечето колена на бланката и по-голяма дебелина като цяло;
2. По-груба и дебела бланка;
3. По-лош строй;
4. По-слаба чувствителност, дължаща се на снадките на отделните секции, сравнени с бланка, изработена от монолитен материал с една снадка;
5. Невъзможност за оптимално разположение на водачите по чисто габаритни причини;
Правя уточнение, че говорим за сравнение на въдици с еднаква дължина и тест, за да не стигне някой до извода, че телескопчето му на 1.80 е по-фино от коленна пръчка на 3.00 м...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Е,аз именно заради компромиса /пък и от крастата да имам и такова / си взех и една телескопична спининг-пръчка "Тубертини Про Престиж" ,2,70м,тест 10-30г.Всъщност кой го знае какъв точно е теста,ама много добре мятка блесни № 3. При улов за сега на костури на язовир,показва добра /според мен,де :) /чувствителност.Не е тежка,наистина транспортната й дължина е мечта-около 60 см е ,така на око,че ме мързи да я измервам.Но за лекия спининг по реките не мисля,че е добре да се използват телескопични спининг-пръчки.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

А колко е дължинта на дръжката на този ексийд с обикновента дръжка ....за 2.40 и 2.70 ,че ми се виждат късички :?:
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

тая едноделната дръжка е само за 1,50 и 1,80
от 2,10 нататък са с двуделни дръжки
на мен лично дръжката на 2,10 ми идва малко длъжка ама тва е поправимо :wink:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
jorasimo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorasimo »

баш_майстора написа:тая едноделната дръжка е само за 1,50 и 1,80
от 2,10 нататък са с двуделни дръжки
на мен лично дръжката на 2,10 ми идва малко длъжка ама тва е поправимо :wink:
Аз се обаждах в бента да питам за по-дългите как им е дръжката понеже имам на 1.80м. и ми се искаше и по-дълга да си взема, и ми казаха че на 2.70 също е цяла а на 2.10 и 2.40 е двойна :wink:
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

http://www.pecheur.com/achat-canne-carn ... 42322.html
вида на дръжката е седмата колона
ама щом са ти казали така от склада може за нашия пазар да има някакво "специално изпълнение" :roll:
Аватар
jorasimo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorasimo »

Нетрябва да се пренебрегва и факта че телефона е в офиса и там вдига някаква жена която като нищо може да се е объркала :) , въпреки че единственото ми питане беше кой модели са с цяла дръжка щот двойната леко ми е некомфотна :roll:
А и като си купувах UL-та бланката на по-дългите ми се стори доста дебела и груба :wink:
Но, ги загледах доста бегло защото бях отишъл целенасочено, и немога да го твърдя категорично :D
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Виждам, че в темата се коментират пръчките само за ултра лек и лек спининг и отзивите са много добри за цената. Има ли колега закупил пръчка с дължина 2-70 м.,(3 м.) с 10-40 или пък 5-21?? Интересувам се за риболов по Марица на распер и сомче-та. Дали заявената акция си отговаря реално, какъв е строя, здравина и пр.? Добри ли са?
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Vid написа:Виждам, че в темата се коментират пръчките само за ултра лек и лек спининг и отзивите са много добри за цената. Има ли колега закупил пръчка с дължина 2-70 м.,(3 м.) с 10-40 или пък 5-21?? Интересувам се за риболов по Марица на распер и сомче-та. Дали заявената акция си отговаря реално, какъв е строя, здравина и пр.? Добри ли са?
Преди 3-4 дена ''тръсках '' въпросните геги,не ми харесаха -дебели,тежки бая грубовати ми
се видяха.До 2,40 биват от там нататък не.
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Преди 3-4 дена ''тръсках '' въпросните геги,не ми харесаха -дебели,тежки бая грубовати ми
се видяха.До 2,40 биват от там нататък не.
Благодаря за мнението, за да не се набутвам с излишни дръвчета.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Аз пък си заприходих един EXCEED на 150 см , много приятно пръчле и нямам търпение за тест в по-бърза водица!
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”