Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Какво да използваме за пролетните капризни риби
Модератор: Paublo_Eskobar
- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Какво да използваме за пролетните капризни риби
Здравейте колеги,
Знам че има доста писано по темата кой на какво лови,но все пак да преговорим.
Иска ми се да обсъдим как трябва да се подходи с храните и стръвта на затворени водоеми много рано пролета.Каде трябва да търсим рибата и кога тя е най активна.
Благодаря предварително за мненията.
Знам че има доста писано по темата кой на какво лови,но все пак да преговорим.
Иска ми се да обсъдим как трябва да се подходи с храните и стръвта на затворени водоеми много рано пролета.Каде трябва да търсим рибата и кога тя е най активна.
Благодаря предварително за мненията.
Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!
Re: Какво да използваме за пролетните капризни риби
Интересно наистина! И аз ще съм доволен от коментарите на тези, които са по-навътре в нещата! 

-
- разбира нещата
Рибата трябва да се търси по устията на реки И дерета,по точно плитчините,по бързо затопляне на водата и прихода на храна са фактори ,които не са за пренебрегване.Каде трябва да търсим рибата и кога тя е най активна.
На къса плувка,в репея...
-
- и господ не е толокова добър
Коя риба ще търсим и на кой водоем. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
това ще е много интересна и полезна тема

За реките е ясно.Интересуваме се за затворените водоемина затворени водоеми много рано пролета.

В момента се лови уклеи и костур,и не са капризни инфо от язовира Искър -10гр,водата по брега замръзва, но на пинки кълве здраво ако храниш с тях немаше фото но след малко ще ви пусна една снимка 

Риболовци.
Колега,това е общ въпрос,на който не могат да се даде еднозначни отговори,защото всичко е относително и индивидуално поради следните причини:cvetan_zashev написа:..... Иска ми се да обсъдим как трябва да се подходи с храните и стръвта на затворени водоеми много рано пролета.Каде трябва да търсим рибата и кога тя е най активна..
1.Надморската височина,на която се намира водоема,а това определя температурата на водата,а от там пък и активноста на рибата !
2.Големината на водоема и неговата дълбочина,която пак е свързана със затоплянето на водата,и пак респективно активноста на рибоците !
3.Каква риба ще се търси ?
Тоест за всеки район,където има водоем ще бъде различно и не случайно преди години забраната за риболова,през размножителния период,бе различна -: до 700 м.надморска височина- от 15 април до 31 май ,а над 700 м.- от 1 май до 15 юни.Ама това беше еднооо времеее..!!!

И още много и различни аргументи мога да дам в подкрепа на казаното по-горе,ама ще стана отекчителен !
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да така е,темата е обща но всеки ако сподели опита от излетите си по това време ще е доста полезно за всички.Pylsar написа:Колега,това е общ въпрос,на който не могат да се даде еднозначни отговори,защото всичко е относително и индивидуално поради следните причини:cvetan_zashev написа:..... Иска ми се да обсъдим как трябва да се подходи с храните и стръвта на затворени водоеми много рано пролета.Каде трябва да търсим рибата и кога тя е най активна..
1.Надморската височина,на която се намира водоема,а това определя температурата на водата,а от там пък и активноста на рибата !
2.Големината на водоема и неговата дълбочина,която пак е свързана със затоплянето на водата,и пак респективно активноста на рибоците !
3.Каква риба ще се търси ?
Тоест за всеки район,където има водоем ще бъде различно и не случайно преди години забраната за риболова,през размножителния период,бе различна -: до 700 м.надморска височина- от 15 април до 31 май ,а над 700 м.- от 1 май до 15 юни.Ама това беше еднооо времеее..!!!![]()
И още много и различни аргументи мога да дам в подкрепа на казаното по-горе,ама ще стана отекчителен !
Както знаем всички по това време риболова е доста труден,рибите са много капризни и слабо активни.Интересно ще ми е да разбера колегите ползват ли захранка и каква или само жива стръв,

-
- и господ не е толокова добър
Какво им е капризното, тогава се унищожават най-много риба, като се има на изпредвид, че излиза на плитко да си хвърля хайвера. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- разбира нещата
Да уточним и по кое точно време.Както знаем всички по това време риболова е доста труден,рибите са много капризни и слабо активни.
По това (сега) време,понеже е доста студено,по зарворените водоеми,наистина може да се каже ,че риболова е труден.
Но рано напролет,щото зимата продължава до 21 март,поне така каза Емо Чолаков,рибата става даже бих казал не много ,ами прекалено активна.
На къса плувка,в репея...
- ribar4oto
- вече хвърля и на тежко
аз действам с финни такъми и с не много силни аромати,защото рибата е още като ударена с мокър парцал
и наблягам на живата стръв според зависи каво ловя де
но колегата pylsar е прав,много фактори играят роля

НИКОГА КАПО,,,,
Абсолютно!Най-големите поражения на популацията се нанася точно в този период!!!snegk написа:Какво им е капризното, тогава се унищожават най-много риба, като се има на изпредвид, че излиза на плитко да си хвърля хайвера.

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Добре
,
да коментираме риболова по това време на годината ( все пак още е доста студено )
Когато времето е по топло знаем колко лакома може да е рибата.

да коментираме риболова по това време на годината ( все пак още е доста студено )
Когато времето е по топло знаем колко лакома може да е рибата.