Овчарица топлото-студеното,всичко за водоема

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
skitalec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Овчарица топлото-студеното,всичко за водоема

Мнение от skitalec »

Благодаря ти колега за бързият отговор!!!
skitalec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skitalec »

На 25.02.2011г. с приятели посетихме яз. "Овчарица". Настанихме се на моста, при температура на въздуха от 1 градус и леден вятър, носещ прехвърчащи снежинки. С помощта на маркер, маркирах дистанция от около 60м. и захраних с варена,стара царевица ползвайки ракета. Формирах захранен участък на колегите, с помощта на катапулт, като при тях ползвах топки рехава захранка, тъй като те ползваха пружини. Монтажите на които заложих бяха метод с царевичка на косъм, без повдигач. Стръвта в метод фидера ми беше със силен аромат на ягода. Скоро след захранването при колегите започнаха да потропват периодично каракуди и платики от всякакъв калибър, с горна граница от 0,5 кг. Интересното беше, че по едно време ги нападнаха цяла банда от ситни толупчета по около половинка и по дребни, които почти не даваха на пружините им да стигнат дъното. Естествено след кратка разходка до брега толупчетата се връщаха обратно във водата с пожелание да повикат дадовците и бабите си. На няколко пъти в района на петното на колегите се завъртяха доста едри толупи, които се показваха на повърхността, но удари така и не последваха, с изключение на един, при който рибата каквата и да беше тя, дръпна аванас на една от въдиците и си замина. При мен удари липсваха, като аз преодично прехвърлях въдиците си и дохранвах с ракетата. Времето беше отвратително и опитите ни да се защитим от ледения вятър се оказваха обречени, до момента в който не се сетихме да опънем две платнища от бризент, които с помощта на сезал вързахме и застанхме на завет. Колегите дръпнаха доста каракуда, а на мене ми писна от бездействие и с една директна шестица и фин такъм, стръв бял червей и рехава захарнака задърпах мухарите (уклеи, чаушан). Около 17.00 часа времето стана още по- кофти и въпреки, че имахме намерение да останем по до късно решихме да се ориентираме към приключване. Докато се мотаех да събирам кофи и кутии, на крайната ми въдица сигнализатора изпищя. Засечка и след около пет минути в кепа имахме шаранче, което видимо беше над два килограма. Събрахме си багажерията и с доста зор я замъкнахме към колата, а от там с надуто до дупка парно, поехме към къщи, с кроежи и планове за следващ излет на водоема, по възможност при по добри атмосферни условия.
Аватар
misho kostura 55
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от misho kostura 55 »

Браво за шарана, кофти за студа. :D
Успех рибари и риболовци?!
Аватар
stamicha
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stamicha »

кофти време пожелавм ви другия път по хубаво и по големи рибоци.
браво за шаро :drinkers:
Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от S.Koychev »

Утре и аз смятам да проверя как стоят нещата на стената :D ,някакво актуално инфо ?
Ribarche
Аватар
androalex
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от androalex »

вторник-много студ ,няма хора ,и риба няма(толупи де), сомчета и каракуди има , имаше и много мрежи
Аватар
k_kuk
новобранец
новобранец

Мнение от k_kuk »

Е - баха майката на гьола,с тея мрежи...!!! :evil:
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

k_kuk написа:Е - баха майката на гьола,с тея мрежи...!!! :evil:
Дали сте наясно, че ,,гьола,, все още е атрактивен за риболов, само и единствено заради ,,техните,, мрежи, садки и КОНТРОЛ :axe:
Аватар
huan83
новобранец
новобранец

Мнение от huan83 »

здравейте колеги утре смятам да отскоча до езерцето така че ще съм благодарен на малко инфо :)
ribolova e udovolstvie(da go ........... brakonieri,para6otisti i prochey)
Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от S.Koychev »

Днеска бяхме на стената,пристигнахме към 5 сутринта,докато направим въдиците и захранките беше съмнало, имахме 3 монтажа на косъм и 3 на пружина, разпънахме първо с лодка тия на косъма на около 150 метра защото се виждаше че по навътре има мрежи :evil: , след това метнахме и пружините от ръка,но като стана още по светло разбрахме,че има и мрежи на около 50 метра от стената :evil: :evil: :evil: е тогава стана ясно че нито въдици ще успеем да изкараме нито риба.Наглите типове бяха опънали сигурно 1 км мрежи от садките до каналите и обратно , поне 4-5 реда само мрежи,то нищо неможе да мине.Към обяд един "майстор"влезна с лодката и почна да вади мрежите.Немога да разбера каква е тая наглост вземат ти парите на входа , отиваш мяташ си въдиците и купища захранка,а от всякъде мрежи, е да е.. мама му,
поне да не пускат там докато е осеяно с мрежи.
Към 18 часа пак са почнали да пускат мрежи, от садките към двата ръкава и околко пожарната, за това по- добре да не се ходи скоро там
Поздрави.
Ribarche
Аватар
svincyyy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svincyyy »

Там вече не стъпвам едно ,че ми излиза мн скъп риболова и 2 ,че откакто Нончо почина(лека му пръс) този язовир с всеки изминал ден става по-зле и по-зле.
Не Си Хвърляите Кордите По Земята Доста Е Неприятно :)
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

svincyyy написа:Там вече не стъпвам едно ,че ми излиза мн скъп риболова и 2 ,че откакто Нончо почина(лека му пръс) този язовир с всеки изминал ден става по-зле и по-зле.
има вярно
Изображение
Незнанието не е извинение.
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

Такъв друг язовир в България няма,само там на едната въдица с 4 царевици на косъм може да ти удари каракуда 1кг а на тази до нея амур 15кг.Хората си плащат за тази работа,а за нас е благодат че ни пускат да им ловим от рибите,а риби има,и то какви,не мрежи да хвърлят,луната да натопят пак ще има риба там!!!Все пак никой не ни кара да ходим на сила там,а и 10 лв не са мн пари,като отидеш на някой платен,дето няма мрежи,дадеш 10лв и не може и уклей да хванеш сигурно не е по добре. :wink:
Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от S.Koychev »

Те нека си пускат мрежи, ама то беше заграден половиния мост,от края на садките до каналите
мрежите бяха наредени като лозови масиви,то и малка рибка неможе да мине :D , 10 лв не са много пари,но като сложиш път,захранки ,стръв и др. става някаква сума за някой тия пари се вадят доста трудно, за други са жълти стотинки но това е друда тема.Просто като е осеян така моста,нищо не пречи на охраната да кажат че от садките до каналите има мрежи да не се ходи да се мята напразно да късам въдици....
Не че след две седмици пак няма да отида там :D
Ribarche
Аватар
svincyyy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svincyyy »

drebens написа:Такъв друг язовир в България няма,само там на едната въдица с 4 царевици на косъм може да ти удари каракуда 1кг а на тази до нея амур 15кг.Хората си плащат за тази работа,а за нас е благодат че ни пускат да им ловим от рибите,а риби има,и то какви,не мрежи да хвърлят,луната да натопят пак ще има риба там!!!Все пак никой не ни кара да ходим на сила там,а и 10 лв не са мн пари,като отидеш на някой платен,дето няма мрежи,дадеш 10лв и не може и уклей да хванеш сигурно не е по добре. :wink:
Ти го иската и..си язовира бе има каде каде по хубави язовири и кое ти е кефа там.На моста вода до колене коли през 5 мин минават и става мазало.На брега коловози до колене чупиш си колата отвсякаде и кои ти говори за керливата такса.Я хвани пътя от Ямбол за там прес Маца да видиш за какви дупки става вапрос това едно на рака.Отиваш г...с до г...с от хора и каде от каде по-некадарни и си разпънал 3 въдици на 50 метра,ще кажеш че на баща му моста.Абе кретения си е отвсякаде на мен ще ми е по добре си отида на Церова кория пък и бих дал още 30 кинта за гас и до Богров да отида ,но не и на тос ТЕЦ.ТЕЦА беше преди 5-10 години и ако не беше форума 60% от хората които ходят сега нямаше и да са чували за рибите които ги има там.Нямам намерение поне аз да ходя 5 пъти и всеки излет ми излиза 50-60 лв и я хвана някои толуп я не.Аз незнам за язорив с 10 лв такса и да не можеш и уклеи да хванеш ама хаиде.Ходете си на ТЕЦ-а ядосваите се дремете с ботушите 20 часа ти габясат краката и се пребери с 3 кила каракуда.Кеффф нали.
Не Си Хвърляите Кордите По Земята Доста Е Неприятно :)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”