Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Въпрос за незацепляйка
Модератор: sestrata
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Въпрос за незацепляйка
Здравейте,колеги.Имам един въпрос към по-опитните спинингисти.Става въпрос за така наречените незацепляйки.Аз имам няколко от тях,но са все еднакви:

Проблема е,че не знам как се именуват въпросните незацепляйки,а искам да намеря и други видове и особено такива с две куки.Честно казано намерих едни:Rapala RMS,обаче те доста скъпички бе.Не,че не си струват парите,ама сигурно такива правят и други фирми.
На колегите,които искат да помогнат-БЛАГОДАРЯ предварително.
ПП:Колеги,да не помислите,че искам само имената на примамките.Естествено ако някой знае някъде в Пловдив,или пък другаде,да се продават-ще бъда благодарен.

Проблема е,че не знам как се именуват въпросните незацепляйки,а искам да намеря и други видове и особено такива с две куки.Честно казано намерих едни:Rapala RMS,обаче те доста скъпички бе.Не,че не си струват парите,ама сигурно такива правят и други фирми.

На колегите,които искат да помогнат-БЛАГОДАРЯ предварително.
ПП:Колеги,да не помислите,че искам само имената на примамките.Естествено ако някой знае някъде в Пловдив,или пък другаде,да се продават-ще бъда благодарен.

- danev69
- сериозен играч
Re: Въпрос за незацепляйка
http://shop.fishing-mania.com/viewarti_3.php?id=631 Тази е проверена и щуките я харесват. Знам,че питаш за с. Труд и точно там съм хващал с нея. Прегледай темата за ;щука около Пловдив;от миналата година,един колега беше изкарал доста прилична щука на същата незацепляйка. На слука. 

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Благодаря ти,колега Данев.Мисля,че тази клатушка е доста добър вариант,макар че я няма в наличност,но поне ще знам какво да търся по магазините.Въпреки всичко очаквам и други предложения,защото този вид примамки ми харесват и мисля да си направя по-разнообразна колекция.Между другото на тази от моите снимки също имам няколко не лоши зъбатки.

- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Въпросните незацепляйки - тези, които са показани на снимките са на Rapala модел Spoon Minow.Това е единствения модел блесна-незацепляйка ,който фирмата е изкарала на пазара до момента.Спряни са от производство от преди 7 години някъде и вече имат антикварна стойност.Тези блесни са много уловисти , но само на определени водоеми-там където преобладават много водораслите.В момента не виждам къде в БГ може да се купи такава блесна, особено пък в Пловдив
.Иначе в e-bay се продават все още, но парчето струва от порядъка на 13-17$ заедно с доставката, което е неоправдано висока цена.В руските online и не само магазини също се намират.Има и модел на същата блесна с тройна кука, който е много по-удачен, защото намаля празните удари до минимум, но този модел в БГ на съм го виждал.
Пусни Goodle-то да търси Rapala Spoon Minow и ще ги разгледаш всичките.
Попадал съм на много имитации на тази блесна и съм ги пробвал всичките, но само на оригинала съм хващал риба.Лови се предимно щука с тях, но имам в актива уловен и един трофеен кефал на Марица.
Тази блесна ,към която колегата danev69 е дал линк си е обикновена клатушка.Пробвал съм я лично - наистина хваща щука, но никак не е незацепваща
.
В БГ online магазините единствена незацепляйка ,която се продава и на която съм попадал е тази:http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1398
За съжаление не съм я пробвал лично, за да ти кажа дали е уловиста, но смятам да си я поръчам и да я пробвам в близко бъдеще.Ако някой друг колега е пробвал тази блесна няма да е лошо да сподели с какви впечатления е останал от нея.

Пусни Goodle-то да търси Rapala Spoon Minow и ще ги разгледаш всичките.
Попадал съм на много имитации на тази блесна и съм ги пробвал всичките, но само на оригинала съм хващал риба.Лови се предимно щука с тях, но имам в актива уловен и един трофеен кефал на Марица.
Тази блесна ,към която колегата danev69 е дал линк си е обикновена клатушка.Пробвал съм я лично - наистина хваща щука, но никак не е незацепваща

В БГ online магазините единствена незацепляйка ,която се продава и на която съм попадал е тази:http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1398
За съжаление не съм я пробвал лично, за да ти кажа дали е уловиста, но смятам да си я поръчам и да я пробвам в близко бъдеще.Ако някой друг колега е пробвал тази блесна няма да е лошо да сподели с какви впечатления е останал от нея.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
http://www.riboco.com/index.php?cat=47& ... 0%BA%D0%B8
Колега може да погледнеш за тези клатушки.
Всяка клатушка може да я направиш незацепваща тъй да се каже.
Просто сваляш тройката и монтираш офсетна кука с туистер на нейно място.
Успех
Колега може да погледнеш за тези клатушки.
Всяка клатушка може да я направиш незацепваща тъй да се каже.
Просто сваляш тройката и монтираш офсетна кука с туистер на нейно място.
Успех

- danev69
- сериозен играч
Както си ровех из магазина на форума и попаднах на това http://shop.nariba.com/product.php?ProductID=567 Аз имам такава и си работи идеално в плитки и пълни с водорасли водоеми.
- danev69
- сериозен играч
Колега Katri,ето моята клатушка погледната от зад.katri написа: Тази блесна ,към която колегата danev69 е дал линк си е обикновена клатушка.Пробвал съм я лично - наистина хваща щука, но никак не е незацепваща.

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Колега Данев,нещо подобно на твоята клатушка,само че на "Abu Garcia",успях да си намеря от едно магазинче,което за моите срамотий,се намира на 500 метра от дома ми.Само дето времето тея дни нещо не ми харесва,та още не съм успял да я пробвам.Ако имам успех,ще се похваля.

- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Данев, заблудил съм се с друг модел клатушка на Дам.Това , което си снимал отзад си е чиста незацепляйка.Прав си , колега - поднасям ти извинения.Ще взема и аз да си заприходя една такава блесна като твоята - щом казваш , че върши работаКолега Katri,ето моята клатушка погледната от зад

Риболовец,а не рибар съм аз!!
- danev69
- сериозен играч
Би ли споделил за кое магазинче става въпрос. Някой път в малките магазинчета се намират доста интересни неща.Вуйчо-Ваньо написа:Колега Данев,нещо подобно на твоята клатушка,само че на "Abu Garcia",успях да си намеря от едно магазинче,което за моите срамотий,се намира на 500 метра от дома ми.
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Става випрос за едно магазинче,което се намира в Кичука на Коматевско шосе точно срещу уличката на "Маркита".Там даже намерих незацепляйка като тази от снимката в първия ми пост а човека ми предложи и тази на "Abu Garcia".Само дето май количествата му са доста ограничени.

Страхотна тема и аз ще си взема една такава може да ми се усмихне късмета и аз да фана щука за 1 път на кво ли не съм пробвал сякви блесни дано тази ми помогне малко ама да кажа честно не ходя често целенасочено за щука

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Вземи си ,колега.Лошо няма и дано да ти е на слука.Ама ти трябва и голяма доза КЪСМЕТ.Последния път като бяхме за щуки направихме мускули от въртене на блесни.Freaky.. написа:Страхотна тема и аз ще си взема една такава може да ми се усмихне късмета и аз да фана щука за 1 път на кво ли не съм пробвал сякви блесни дано тази ми помогне малко ама да кажа честно не ходя често целенасочено за щука![]()

Много добра,лично изпробвана клатушка е тази на Себиле.Риболувал съм с нея единствено в морето и резултатите са-баракуда,лаврак и лефер.При водене с резки придърпвания и паузи дава много добри резултати.Цената и е сравнително ниска.
http://www.sebile.com.au/Sebile_Products/Onduspoon.html
http://www.youtube.com/watch?v=TklghO806cY
http://www.sebile.com.au/Sebile_Products/Onduspoon.html
http://www.youtube.com/watch?v=TklghO806cY
Защо куката е откъм главата