Капо на фидер новобранец

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
svincyyy
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Капо на фидер новобранец

Мнение от svincyyy »

Спокоино колега и аз си взех наскоро фидер и реших даго пробвам на реката и бях капо,но няма да се откажа сега във вторник ми престига и макарата Daiwa Crossfire 3000 и другия месец съм на Церова кория за краш тест :)
Не Си Хвърляите Кордите По Земята Доста Е Неприятно :)
Аватар
g00
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от g00 »

Съвет от мен. Като начинаещи не купивайте скъпи неща - първо те с нищо не превъзхождат в този риболов по евтините, и второ ако счупите нещо после ще ви е яд.. :wink:
Не е важно да си рибар, важно е да имаш мерак.
Славистия
новобранец
новобранец

Мнение от Славистия »

pacho109 написа:Кое е това водоемче :?:И малко високо ми се струва е върхът на фидера,би трябвало да е по на ниско от дръжката или наравно с нея :D
Ако не бьркам е яз.Душанци. Лично аз, от там сьс сериозен улов не сьм си трьгвал :wink:
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Радо Троев »

Няма да се плашиш пич, човек никога не знае какво от къде ще го удари.
Днес и аз реших, че е време за фидер ама.... неще, ядосах се заибах го на стойката и
наблегнах на мача, но по едно време гледам върха му трепери ли трепери.... засечка,
съпротивление..... викам айде уфари шарано... то кво 200 гр. каракудяк :lol: :lol: ....
за тва не губи надежда, ами налягвай такъма и марш на гьола :D
Изображение
veso72
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от veso72 »

Колега началото винаги е трудно ако нямаш разбира се късмета на начинаещият.Имаш хубаво фидерче,и аз ловя с такова и съм много доволен.Определено с практиката ще придобиеш повечко опит.Семо намирай време за ходене.Успех :smt023
Няма по хубаво време от това когато сьм на риба.....с бира.
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

Браво като за начало си се оборудвал добре фидера е добър, макарето като гледам е добро
Напредваш в правилна посока
Ще се получи след малко практика и постоянство и експерименти,защото на язовир е едно а на река е друго
Айде късмет
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
mlc
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mlc »

Мерси за подкрепата колеги , капото нито ми е първо , нито ще мие последно :lol: така ,че място за отчаяние няма! :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Процесът по улова на риба е толкова увлекателен, че с времето от навик той се превръща във всепоглъщаща страст.
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Колега, съветвам те да си набавиш още поне един връх с 1 oz. Този фидер ми беше първият и знам, че има два върха.Зеления е 2 oz,a червения към 4 оz. Добър е като за първи фидер.
Above us only sky
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

В това отношение аз мога да се похваля.ЗАпочнах с фидера точно преди една година.Първоначално си купих една обикновенна китайска 2.70 по-гъвкава пръчица за скромните 8 лв колкото да се пробвам и да видя дали този риболов ще ми допадне.Разбира се допадна ми и края на март месец по яз.Тича имах сериозни успехи на едри каракуди,докато колегити край мене ловяха по-дребни.По-късно на Шуменското езеро извадих прилични платики и каракуди със същата пръчица.През лятото вече си взех професионален фидер 3.30 на видракс за скромните 27лв. с два върха.През лятото с него и другата пръчица имах солидни успехи на яз.Жребчево пускал съм репортажи.Едри платики и каракуди и един шарко който обаче отнесе тънкия 0.12 повод което ме накара да го сменя с 0.16 но след дъжд качулка...Пак на фидер улових и една платика малко на 1.5 кг и други по около килото.Има водоеми обаче на които на фидер не иска особенно много, един от тях яз.Стамболииски в горната му част след Севлиево.Със същите фидери съм ловил и там без почти никаккъв успех,докато на стандартната пружина рибата се попиляваше.А ето я и въпросната китайска пръчица за 8лв долу в дясно на снимката се вижда и кошничката.
Изображение
е малко съм поизгорял от слънцето,то него ден беше кум 35-38 и на тия камъни...
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Важното е че имаш желание :)
Докато дойде време за другия излет чети,тук във форума-как трябва да седи въдицата при вълни и при спокойна вода и др. работи
Успех!
Изображение
Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от K.KOLEV79 »

Не се ядосвай капото си е капо важно е желанието ,ходи редовно за риба мисли малко повече експерементирай и всичко ще се получи,докато чакаш да клъвне смесвай захранки хвани им цаката как да си ги забъркваш и всичко ще си дойде на мястото ,сложи си един званец с конец за колчето и след като го закачиш на кордата го остави отпуснат 30-40 ст.друго си е да чуеш звънеца така някак си ти трепва сърцето,хайде наслука :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”