Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Капо на фидер новобранец
- svincyyy
- ще става разбирач
Re: Капо на фидер новобранец
Спокоино колега и аз си взех наскоро фидер и реших даго пробвам на реката и бях капо,но няма да се откажа сега във вторник ми престига и макарата Daiwa Crossfire 3000 и другия месец съм на Церова кория за краш тест 

Не Си Хвърляите Кордите По Земята Доста Е Неприятно 

- g00
- вече хвърля и на тежко
Съвет от мен. Като начинаещи не купивайте скъпи неща - първо те с нищо не превъзхождат в този риболов по евтините, и второ ако счупите нещо после ще ви е яд.. 

Не е важно да си рибар, важно е да имаш мерак.
Ако не бьркам е яз.Душанци. Лично аз, от там сьс сериозен улов не сьм си трьгвалpacho109 написа:Кое е това водоемчеИ малко високо ми се струва е върхът на фидера,би трябвало да е по на ниско от дръжката или наравно с нея

-
- ще става разбирач
Няма да се плашиш пич, човек никога не знае какво от къде ще го удари.
Днес и аз реших, че е време за фидер ама.... неще, ядосах се заибах го на стойката и
наблегнах на мача, но по едно време гледам върха му трепери ли трепери.... засечка,
съпротивление..... викам айде уфари шарано... то кво 200 гр. каракудяк
....
за тва не губи надежда, ами налягвай такъма и марш на гьола
Днес и аз реших, че е време за фидер ама.... неще, ядосах се заибах го на стойката и
наблегнах на мача, но по едно време гледам върха му трепери ли трепери.... засечка,
съпротивление..... викам айде уфари шарано... то кво 200 гр. каракудяк

за тва не губи надежда, ами налягвай такъма и марш на гьола

Колега началото винаги е трудно ако нямаш разбира се късмета на начинаещият.Имаш хубаво фидерче,и аз ловя с такова и съм много доволен.Определено с практиката ще придобиеш повечко опит.Семо намирай време за ходене.Успех 

Няма по хубаво време от това когато сьм на риба.....с бира.
-
- фен клуб-скобар
Браво като за начало си се оборудвал добре фидера е добър, макарето като гледам е добро
Напредваш в правилна посока
Ще се получи след малко практика и постоянство и експерименти,защото на язовир е едно а на река е друго
Айде късмет
Напредваш в правилна посока
Ще се получи след малко практика и постоянство и експерименти,защото на язовир е едно а на река е друго
Айде късмет
-
- вече хвърля и на тежко
Мерси за подкрепата колеги , капото нито ми е първо , нито ще мие последно
така ,че място за отчаяние няма!

Процесът по улова на риба е толкова увлекателен, че с времето от навик той се превръща във всепоглъщаща страст.
Колега, съветвам те да си набавиш още поне един връх с 1 oz. Този фидер ми беше първият и знам, че има два върха.Зеления е 2 oz,a червения към 4 оz. Добър е като за първи фидер.
Above us only sky
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
В това отношение аз мога да се похваля.ЗАпочнах с фидера точно преди една година.Първоначално си купих една обикновенна китайска 2.70 по-гъвкава пръчица за скромните 8 лв колкото да се пробвам и да видя дали този риболов ще ми допадне.Разбира се допадна ми и края на март месец по яз.Тича имах сериозни успехи на едри каракуди,докато колегити край мене ловяха по-дребни.По-късно на Шуменското езеро извадих прилични платики и каракуди със същата пръчица.През лятото вече си взех професионален фидер 3.30 на видракс за скромните 27лв. с два върха.През лятото с него и другата пръчица имах солидни успехи на яз.Жребчево пускал съм репортажи.Едри платики и каракуди и един шарко който обаче отнесе тънкия 0.12 повод което ме накара да го сменя с 0.16 но след дъжд качулка...Пак на фидер улових и една платика малко на 1.5 кг и други по около килото.Има водоеми обаче на които на фидер не иска особенно много, един от тях яз.Стамболииски в горната му част след Севлиево.Със същите фидери съм ловил и там без почти никаккъв успех,докато на стандартната пружина рибата се попиляваше.А ето я и въпросната китайска пръчица за 8лв долу в дясно на снимката се вижда и кошничката.
е малко съм поизгорял от слънцето,то него ден беше кум 35-38 и на тия камъни...

е малко съм поизгорял от слънцето,то него ден беше кум 35-38 и на тия камъни...
- CERRUTI
- сериозен играч
Важното е че имаш желание
Докато дойде време за другия излет чети,тук във форума-как трябва да седи въдицата при вълни и при спокойна вода и др. работи
Успех!

Докато дойде време за другия излет чети,тук във форума-как трябва да седи въдицата при вълни и при спокойна вода и др. работи
Успех!

- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Не се ядосвай капото си е капо важно е желанието ,ходи редовно за риба мисли малко повече експерементирай и всичко ще се получи,докато чакаш да клъвне смесвай захранки хвани им цаката как да си ги забъркваш и всичко ще си дойде на мястото ,сложи си един званец с конец за колчето и след като го закачиш на кордата го остави отпуснат 30-40 ст.друго си е да чуеш звънеца така някак си ти трепва сърцето,хайде наслука

ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ