Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Огняново - Чепинци - мани-мани
Огняново - Чепинци - мани-мани
Здравейте!
Никой като не каза как е на Огняново и в двата форума, днес отидохме с адаша да проверим.
Откъм Раковица - лед, едно място имаше с 50-60 см. вода и то беше заето. След големия завой отсреща един колега си седеше на леда и май нищо не хващаше ... поне за минутата, в която събрахме малко инфо от двама колеги и си понесохме багажерията обратно към колата.
Хайде откъм стената - паркиране и разпъване :

Колегите тъкмо преди нас бяха дошли :

Вода в язовира малко, рибата - хич. За сметка на това цяло стадо патки :

Много бяха - към 100 бр. някъде. Не видях дали са просто патици, или от пернатите бракониери - кормораните. Чат-пат се гмуркаха, какво хващаха, не разбрах.
Адаша беше с мач и телескопче - на плувка, аз пуснах само на дъно - долно олово с щипок и торен, фидера - с хранилка с шарен червей и 35 см. повод - на мартеница. Към 13ч. взе да става много навалица наоколо и се ометохме.
Втора дестинация - Чепинци, пак адаша :

Питах наоколо колегите - капо, в т.ч. и лодките :

Драгите си работеха, рибата - не. Тук пуснах и болото - през 30 см. орах до 8м. надолу, ама не щя. Към 16ч. за събирахме и в къщи.
Не знам каква е причината, но дори като духна по едно време насрещен вятър, пак нищо - само 2 почуквания на 6.5 м.
Ами това е. На Пънча не ходихме, решихме че ще е голяма тарапана и поне се попекохме спокойно на мартенско слънце.
Никой като не каза как е на Огняново и в двата форума, днес отидохме с адаша да проверим.
Откъм Раковица - лед, едно място имаше с 50-60 см. вода и то беше заето. След големия завой отсреща един колега си седеше на леда и май нищо не хващаше ... поне за минутата, в която събрахме малко инфо от двама колеги и си понесохме багажерията обратно към колата.
Хайде откъм стената - паркиране и разпъване :

Колегите тъкмо преди нас бяха дошли :

Вода в язовира малко, рибата - хич. За сметка на това цяло стадо патки :

Много бяха - към 100 бр. някъде. Не видях дали са просто патици, или от пернатите бракониери - кормораните. Чат-пат се гмуркаха, какво хващаха, не разбрах.
Адаша беше с мач и телескопче - на плувка, аз пуснах само на дъно - долно олово с щипок и торен, фидера - с хранилка с шарен червей и 35 см. повод - на мартеница. Към 13ч. взе да става много навалица наоколо и се ометохме.
Втора дестинация - Чепинци, пак адаша :

Питах наоколо колегите - капо, в т.ч. и лодките :

Драгите си работеха, рибата - не. Тук пуснах и болото - през 30 см. орах до 8м. надолу, ама не щя. Към 16ч. за събирахме и в къщи.
Не знам каква е причината, но дори като духна по едно време насрещен вятър, пак нищо - само 2 почуквания на 6.5 м.
Ами това е. На Пънча не ходихме, решихме че ще е голяма тарапана и поне се попекохме спокойно на мартенско слънце.
Re: Огняново - Чепинци - мани-мани
Днес риба е нямало,но един от дивизите на риболовеца е -"И на нашата улица ще изгрее слънце !"
Така че,постоянството му е майката. Успех при следващия излет! 

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
- MITKO70
- кандидат преподавател
Бах м....му ,то лодките на Чепинци повече от на Искъра,ама са подранили
Ще тръгне ,ама още малко ,да минат и тези студове дето ги очакват,има си чалъм там за дребосъка.И освен хищник на по -сериозно рибе ,друго не виждам какво рано на пролет може да се търси.

Всичко може,но не всеки го можe.

Ами видях 2 надуваеми и една с твърд корпус да бръмчат, нямам идея колко са били в действителност, щото зад гърба ми се изнасяха на колесари разни лодки .... Не знам какъв е там чалъма за дребосък, явно и другите не го знаехаMITKO70 написа:Бах м....му ,то лодките на Чепинци повече от на Искъра,ама са подранилиЩе тръгне ,ама още малко ,да минат и тези студове дето ги очакват,има си чалъм там за дребосъка.И освен хищник на по -сериозно рибе ,друго не виждам какво рано на пролет може да се търси.

-
- научил се да хвърля
ехххх олекна ми не съм бил само аз капо 

- MITKO70
- кандидат преподавател
Че е студена водата е така,но още малко ще потръгнат бабушки и костур.Чалъма не е кой знае какъв,просто се търси някъде праг на 3-5м.дълбочина.По мой впечатления по това време върви червена захранка,солена ,но в малки количества и бял червей.Като стръв мартеничка с червена пинка дава по -голям ефект.pax написа:Ами видях 2 надуваеми и една с твърд корпус да бръмчат, нямам идея колко са били в действителност, щото зад гърба ми се изнасяха на колесари разни лодки .... Не знам какъв е там чалъма за дребосък, явно и другите не го знаехаMITKO70 написа:Бах м....му ,то лодките на Чепинци повече от на Искъра,ама са подранилиЩе тръгне ,ама още малко ,да минат и тези студове дето ги очакват,има си чалъм там за дребосъка.И освен хищник на по -сериозно рибе ,друго не виждам какво рано на пролет може да се търси.
, или просто водата е още много студена Ще я търсим след 2 седмици пак ...

Всичко може,но не всеки го можe.

Благодаря за идеята, ще пробвам да търся праг, пък ще видим. По-скоро ще пробвам пак на Огняново, Чепинци е за в краен случай ...MITKO70 написа:Че е студена водата е така,но още малко ще потръгнат бабушки и костур.Чалъма не е кой знае какъв,просто се търси някъде праг на 3-5м.дълбочина.По мой впечатления по това време върви червена захранка,солена ,но в малки количества и бял червей.Като стръв мартеничка с червена пинка дава по -голям ефект.pax написа:Ами видях 2 надуваеми и една с твърд корпус да бръмчат, нямам идея колко са били в действителност, щото зад гърба ми се изнасяха на колесари разни лодки .... Не знам какъв е там чалъма за дребосък, явно и другите не го знаехаMITKO70 написа:Бах м....му ,то лодките на Чепинци повече от на Искъра,ама са подранилиЩе тръгне ,ама още малко ,да минат и тези студове дето ги очакват,има си чалъм там за дребосъка.И освен хищник на по -сериозно рибе ,друго не виждам какво рано на пролет може да се търси.
, или просто водата е още много студена Ще я търсим след 2 седмици пак ...
Явно при много колеги днеска рибата я няма.Но по добре да се ходи и да се търси.Знае ли човек кога рибата е у кеф.
Другият път да я изловите.

Няма по хубаво време от това когато сьм на риба.....с бира.
Шъ! Като гледам прогнозата, може и тази седмицаveso72 написа:Явно при много колеги днеска рибата я няма.Но по добре да се ходи и да се търси.Знае ли човек кога рибата е у кеф.Другият път да я изловите.