Директен телескоп?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- cecodevil
- сериозен играч
Re: Директен телескоп?
Според мен New Hunter като директен не е добър вариант,казвам го от личен опит и на двама приятели.Моя беше седмица ,другите два съответно осмица и шестица.Трита пръта в момента са със спукани колена .Моя след като се спука ,го направих с втулка от друг прът -на другия риболов изтрещя другото коляно.Имам добри впечатления от Lineaeffe и Jaxon в този ценови клас а и в момента има добри предложения и на двете марки.Примерно:
Jaxon
Lineaeffe
Jaxon
Lineaeffe

- joro_ko
- вече хвърля и на тежко
Това е за тези пари и аз се рових доста за инфо. Дугата седмица мисля че ще я имам , за тези пари е най доброто.Венелин Радушев написа:Мисля, че това: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1999 е твоята въдица, като на 7м. с малко надхвърля отбелязаната от теб сума.

благодаря за предложенията колеги.посочените от мен директни 7 метра са в ценови диапазон до 65 лева.затова едно от двете или друга до тази сума.
Ще помоля колеги, които имат преки впечатления от седмици на Фокус Финеса и Вега? Разлики в тегло, баланс, строй на пръчката и т.н.
Разликата в цената е 50 лв. Не е малко, не е и много.Всичко зависи дали си заслужава.
Разликата в цената е 50 лв. Не е малко, не е и много.Всичко зависи дали си заслужава.
Above us only sky
-
- ще става разбирач
Според мен, с извинение, проблема не е във въдицата !cecodevil написа:Според мен New Hunter като директен не е добър вариант,казвам го от личен опит и на двама приятели.Моя беше седмица ,другите два съответно осмица и шестица.Трита пръта в момента са със спукани колена .Моя след като се спука ,го направих с втулка от друг прът -на другия риболов изтрещя другото коляно.
Притежавам 7 метров New Hunter, оластичен с ластик 1.4 и твърдя, че риби до 2 килограма си ги води и вади (с кеп) съвсем нормално, вече 2 години без никаква авария.
Не използвам влакна по-дебели от 0.16 и поводи 0,12.
И не на последно място карбоновите пръчки трябва да се пазят от пясък и да се почистват след всеки риболов, ако искаш да ти служат по-дълго.
Поздрави !
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
- cecodevil
- сериозен играч
Според мен, с извинение, проблема не е във въдицата !

Поздрави!

- murphymet74
- ще става разбирач
Аз все още се лутам и мая и събирам мнения но явно нещата клонят към VEGA-та.
Жалко че тук в Силистра риболовните магазини не са много и трябва да чакам за доставка,не ми се рискува от нета да поръчвам.Днес гледах един китаец на фирма RAINBOW-SUPER HARD ,ACTION 90-100g ,335gr. Някой чувал ли е за тази марка и има ли впечатления? Ето и малко снимки от мобилния:
Жалко че тук в Силистра риболовните магазини не са много и трябва да чакам за доставка,не ми се рискува от нета да поръчвам.Днес гледах един китаец на фирма RAINBOW-SUPER HARD ,ACTION 90-100g ,335gr. Някой чувал ли е за тази марка и има ли впечатления? Ето и малко снимки от мобилния:
- Прикачени файлове
-
- tele2.JPG (63.17 KiB) Преглеждано 1476 пъти
-
- tele1.JPG (63.57 KiB) Преглеждано 1476 пъти
-
- tele.JPG (56.42 KiB) Преглеждано 1476 пъти
- indalo
- фен клуб-скобар
Квото и да вземеш от предложенията на колега, ще е по добре от твоя избор. Аз имам Формакс Визаш 8 метра и съм адски доволен от нея. Предполагам и 7цата да е добра, но е малко по скъпа от бюджета ти. И едно съветче, по добре събери още някой лев и вземи по добра пръчка, отколкото да правиш компромиси. Не толкова до здравина, колкото до удобство и удоволствие от риболова. 

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Хах, незнаех, че си градски... Не си взимай подобен китаец, поръчай си онлайн плюс едно тубосче, да не стане беля при транспорта и пей сърце. Готвиш се за пролетната офанзива в върбите до самолета, предполагам.murphymet74 написа:Аз все още се лутам и мая и събирам мнения но явно нещата клонят към VEGA-та.

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- Бисо
- сериозен играч
Е тука батко,отвори една скоба.....Венелин Радушев написа:.... Готвиш се за пролетната офанзива в върбите до самолета, предполагам......

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
-
- научил се да хвърля
[/quote]Днес гледах един китаец на фирма RAINBOW-SUPER HARD ,ACTION 90-100g ,335gr. Някой чувал ли е за тази марка и има ли впечатления? Ето и малко снимки от мобилния:[/quote]
Теглото на този директен не е това което пише.На шестицата пише 230гр. на везната показва 280.Смятай седмицата отива на около 380гр.
С тегло около 320-330гр. има и други китайчета на ниски цени.
Ако търсиш пълен кеф то тогава се бъркаш по дълбоко.
За момента като цена качество Вегата най си заслужава имах шестица и си отговаря на теглото, което е дадено и като цяло е прилична сопа.
Теглото на този директен не е това което пише.На шестицата пише 230гр. на везната показва 280.Смятай седмицата отива на около 380гр.
С тегло около 320-330гр. има и други китайчета на ниски цени.
Ако търсиш пълен кеф то тогава се бъркаш по дълбоко.
За момента като цена качество Вегата най си заслужава имах шестица и си отговаря на теглото, което е дадено и като цяло е прилична сопа.
Който се смее последен, ............... последен се смее.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Не те разбрах, честно.Бисо написа:Е тука батко,отвори една скоба.....Венелин Радушев написа:.... Готвиш се за пролетната офанзива в върбите до самолета, предполагам.........та като дое това време,за "самолета",да я затворим заедно.....
...А ?

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- Бисо
- сериозен играч
Верно ли бе човек....Венелин Радушев написа:Не те разбрах, честно.Бисо написа:Е тука батко,отвори една скоба.....Венелин Радушев написа:.... Готвиш се за пролетната офанзива в върбите до самолета, предполагам.........та като дое това време,за "самолета",да я затворим заедно.....
...А ?
Питай пак, но ми говори по-простичко.

Да ги нападнем заедно,казвам,когато му дойде времето.На "самолета"....

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- murphymet74
- ще става разбирач
Ще имам пролетна офънзива на върбите ако има и вода до там.Сега нивото на Дунав не е от най високите но има и други от мен предпочитани места освен на самолета
Вече си поръчах вегата в един магазин и чакам доставка
Благодаря ви за мненията!

Вече си поръчах вегата в един магазин и чакам доставка