Как да се хвърли точно на едно място.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
g00
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Как да се хвърли точно на едно място.

Мнение от g00 »

Тук е показано нагледно, на лесния начин да хвърляте на едно и също място няколко поредни пъти.
В този случай никога не оставяте въдицата си без надзор поради факта че основното ви влакно е закачено на клипса на макарата! Изображение
При удар на някой по голяма риба вероятноста да плувате в водоема е голяма за да хванете въдицата си.. :D Не го пожелавам на никой но е факт.

1. Когато обирате влакното и въдицата е на 45 градувса пред вас спрямо земята кошницата трябва да е горе доло на нивото на Втория водач броено от макарата.Хванете въдицата както е показано, Изображениестегнете тялото си и замахнете с двете си ръце.. не отваряте лактите и не се мъчете да хвърляте на далеч. Това е грешно за мен. когато погледа ви е напред макарата трябва да е малко над главата ви, а въдицата вече е на 45 градуса от земята но в обратна посока (зад вас)Изображение
Когато хвърлите напред въдицата трябва пак да е в първата позиция 45 градуса пред лицето старайте се и ще видите колко е лесно.

Ако досаждам с темите си, моля не ми го спестявайте!

Добавям коментара на колегата къп поста.
Темата наистина е интересна,още повече,че ако има около вас дървета,при хвърляне ще трябва да се избягват.Това означава,че много често хвърлянето трябва да е странично-отляво или отдясно.Това не е толкова лесно за човек,който не го е правил,защото движението на тялото е вече със завъртане около кръста и от това зависи и далечината на хвърляне,точността да улучиш мястото и тн.Да не говорим,че при хваната едра риба въдицата трябва да се държи по същия начин-настрани.Има и по-рисковани хвърляния-например ако над вас има много високи дървета или дори далекопровод,като е на Маноле.Там по жиците има цял арсенал от скъсани въдици.Наслука и успех.
Последно промяна от g00 на Нед Мар 06, 2011 10:55 am, променено общо 1 път.
Не е важно да си рибар, важно е да имаш мерак.
mlc
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Как да се хвърли точно на едно място.

Мнение от mlc »

g00 написа: Ако досаждам с темите си, моля не ми го спестявайте![/quote]
За новобранци във фидер риболова ,като мен всички теми са много полезни и ги изчитам на един дъх. Нали за това е този форум ,който незнае нещо да го прочете ,да го види и да го научи.
Процесът по улова на риба е толкова увлекателен, че с времето от навик той се превръща във всепоглъщаща страст.
Аватар
dimitar_dv
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от dimitar_dv »

И без това има малко смислени теми...Интересно е.
НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
Аватар
ribar4oto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ribar4oto »

dimitar_dv написа:И без това има малко смислени теми...Интересно е.
:smt023
НИКОГА КАПО,,,,
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Темата наистина е интересна,още повече,че ако има около вас дървета,при хвърляне ще трябва да се избягват.Това означава,че много често хвърлянето трябва да е странично-отляво или отдясно.Това не е толкова лесно за човек,който не го е правил,защото движението на тялото е вече със завъртане около кръста и от това зависи и далечината на хвърляне,точността да улучиш мястото и тн.Да не говорим,че при хваната едра риба въдицата трябва да се държи по същия начин-настрани.Има и по-рисковани хвърляния-например ако над вас има много високи дървета или дори далекопровод,като е на Маноле.Там по жиците има цял арсенал от скъсани въдици.Наслука и успех.
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

Ако ловите големи риби не слагайте влакното на клипса, ами маркирайте дистанцията с ластик върху шпулата!
Идеята е, че при рън клипса блокира въртенето на шпулата и ще останете без въдица или ще има късане!
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Информацията е интересна ,особено за начинаещи.Но във форума има такава информация за фидер риболов,възли,ползвайте и търсачката.И може всичкото това да е в една тема,няма смисъл за един възел отделна тема :wink:
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
g00
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от g00 »

Пускам темите отделно поради една проста причина, много МРАЗЯ да чета теми с по 20 30 страници от които 15 20 са само коментари от този тип. Предпочитам да пускам всичко отделно за да не се стига до такъв обем на данни.
Иван Златев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Иван Златев »

Сега ще задам един може би смешен или тъп въпрос:след като закачим кордата на клипса и заметнем,след размотаването кордата като стигне до клипса няма ли да се скъса от рязкото опъване,,или дори и да не са скъса самата линия да се върне назад като ластик :roll:
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Коцето има право. Мисля, че и при риболов на по дребни риби да се действа с ластик е по удачно. Така с влакното на клипса даже и при замятане има голяма възможност линията да се скъса :idea:
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

indalo написа:Коцето има право. Мисля, че и при риболов на по дребни риби да се действа с ластик е по удачно. Така с влакното на клипса даже и при замятане има голяма възможност линията да се скъса :idea:
Тва си е самата истина, миналото лято скъсах 10-ина линии заради клипса и сега само с ластичка !
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Иван Златев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Иван Златев »

Като гледам 2-та поста мод моя започвам си мисла че въпроса ми не е чак толкова смешен защото все пак има реална опасност от късане.
Аватар
g00
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от g00 »

Всичко казано до момента за клипса е до опит и възможностите на Фидер Въдицата ви! И не забравяйте 45-те градуса за които говоря, те играят много голяма роля.
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Иван Златев написа:Като гледам 2-та поста мод моя започвам си мисла че въпроса ми не е чак толкова смешен защото все пак има реална опасност от късане.
Хич не е тъп въпроса ти, а даже и съдържа отговора. Просто сме писали по едно и също време. Псолютно правилно разсъждаваш. Поне според мен. :wink:
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
g00
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от g00 »

В допълнение и питане към по горния ми пост, може ли някой да ми обясни как се къса плетено влакно?! закачено на клипс? :D
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”