Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

,,Откриване" на Кочериново
-
- новобранец
,,Откриване" на Кочериново
В събота 5 Март открих риболовният си сезон.До обяд имах ангажименти,но към 12:30 отпраших към гьоловете.На първо четене имаше доста колеги.Спрях се за малко при един-двама да обменим малко актуална информация.Както се и очакваше,риболовът е бил изключително,,тегав"-единият колега имаше 2 кефалчета на бял,а другият беше капо.Това не ме разколеба,защото за тези гьолове е характерно следното-ако на единият гьол не иска да кълве,няма смисъл да се упорства(освен ако не си за няколко дни),изпробвал съм го,не помага нито захранка,нито нищо.Тогава просто се сменява гьола и съм имал случаи,когато дори без захранка,или със съвсем малко,като количество 1/2 пакет съм,,разбивал" бабушката и каракудата,като не рядко се е включвал и някой лин.Така,че започнах на едно място,където около час нямах пипане.Но пък бях проверен откъмто риболовен билет-похвална активност според мен.След това смених мястото-нищо.За финал си бях оставил най-перспективното според мен място,понеже очаквах по-високо ниво на водата,и не бях сигурен,дали е проходимо.За мой късмет всичко беше ОК,и скоро забодох първата си риба за тази година-приличен костур на мартеничка.След него на същото място хванах 1бабушка и след нея 1 голям слънчак.Последва затишие.Аз се бях подготвил и с малки каракудки,за да видя в какво настроение е щуката(профилактично),но имах и ,,кубинки" за проверка на костура и кефала.Реших да заложа на кубинка.След,като 1 час нямах пипане,олекотих максимално такъма-влакно 0,16,плувка от паче перо 10см.,кука 10ка.Това даде резултат-още три костура.Това,което ми направи впечатление-водата е леко мътна,но много студена,рибата е доста мудна.Костурите,които извадих на рибе,поемаха бавно,след което тръгваха,но без дори да потопят хоризонталната плувка.Дори си направих експеримент-при едно от потеглянията,изчаках около метър повеждане и засякох.Резултатът беше костур,който не беше налапал рибето до край и се откачи на метър от брега.Към 17:30 се ориентирах към приключване,върнах обратно рибите(единият костур изпускаше семенна течност),хайде при тях и малките каракудки-да има какво да яде щуката.А тя изобщо не демонстрира присъствие.Е,какво пък сега има много по-важна задача.Та това е от мен,аз лично останах много доволен от излета и от преживените емоции. 

- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: ,,Откриване" на Кочериново
Страхотно колега
Порадвал си се на хубавото време,открил си сезона и си хванал риба.Супер

Порадвал си се на хубавото време,открил си сезона и си хванал риба.Супер
Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!
Всичко е супер.Ако следващият път сложиш и некоя снимчица ще е още по добре. 

Няма по хубаво време от това когато сьм на риба.....с бира.
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:

Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
-
- новобранец
Съжалявам,че няма снимки,но децата бяха взели апаратите,понеже бяха на сватба.Но живот и здраве,следващият път ще има.
- jasonsmith
- разбира нещата
Браво бе колега, и аз бях по същото време, но си тръгнах рано - рано. Всички около мен бяха капо. Ти на кое езерце ги фана тия рибки?
-
- новобранец
Минаваш покрай първият дълъг гьол,след него завиваш на ляво.Караш направо и малко преди да преминеш течащата вода,свиваш в ляво.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Там зимата и пролетта е мътно и не дава много многоvenziveselinov написа:Минаваш покрай първият дълъг гьол,след него завиваш на ляво.Караш направо и малко преди да преминеш течащата вода,свиваш в ляво.

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

- jasonsmith
- разбира нещата
Аз така и не успях да се ориентирам кой е този гьол... Фактически, карайки по главният път, подминаваш най-големия, и след него има 3-4 малки, и точно преди канала(течащата вода), има един успореден на Струма. За него ли казваш? Ти с каква кола беше - BMW 3ка ли?venziveselinov написа:Минаваш покрай първият дълъг гьол,след него завиваш на ляво.Караш направо и малко преди да преминеш течащата вода,свиваш в ляво.
Колеги да не забравяме, че рибата там не извира от дъното и май вече и е видяна сметката! Похвално е, че ИАРА са активни (само там са ме проверявали за последните 3год.), но рибари бол, а езерцата са малки. Миналата година слуката на лин беше епизодична, по скоро случайна след като се разчу за улова през 2008-9г.Щуките , едно че са все по-малко, второ, че масово се прибират писалки по 25-30 см.Кефят ме, а и ме безпокоят огромните слънчаци- никъде в БГ не съм виждал слънчаци по 200-300гр. , не знам дали и многото костенурки не унищожават рибата. И по добре за такива малки водоеми, ако имаме слука през годината( особенно за лин) да не бием тъпана
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
лина излиза доволно поне аз не се оплаквам и тая година имахме доста успех
имам една много интересна тактика за него но я разкривам само на ЛС и на малко народ а щуката трябва да се пази че останаха само дребосъци
тук там ако уцелиш деня и гьола има такива по 2-3 кила 

-
- новобранец
От доста време се опитвам да хвана лин на кочериново.Виждал съм хванати риби там,но аз така и неоспявам засега.Знам местата,стръвта и не става и не става.Ще продалжа да експериментирам и тази година.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
ако искаш след забраната ми пиши ЛС (ако не забравиш деplameni6te написа:От доста време се опитвам да хвана лин на кочериново.Виждал съм хванати риби там,но аз така и неоспявам засега.Знам местата,стръвта и не става и не става.Ще продалжа да експериментирам и тази година.

-
- новобранец
Задължително,ще драсна на лс