Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Една тактика за река и лов на Бяла Мряна.
Модератор: Paublo_Eskobar
- g00
- вече хвърля и на тежко
Една тактика за река и лов на Бяла Мряна.
Едва намерих снимка на това чудо което искам да ви покажа.
Както знаете бялата мряна обожава кашкавала и това кара много от нас да обикалят магазините в търсене на някоя качествена марка. До тук добре, следва нещо друго, повечето ловим мряната на река Искър и Дунав, там на някой места има вирове а ние ловиме само на тежест и парче кашкавал на куката. Има по ефективен метод за събиране на рибата в тези вирове и това става с хранилката която пълни с ситно накълцани на купчета кашкавал и друго по избор в случая пилети.

Като коментар на показаното добавям че хранилката не трябва да се препълва защото не може да освободи кашкавала, и не прекалявате с храненето.
Както знаете бялата мряна обожава кашкавала и това кара много от нас да обикалят магазините в търсене на някоя качествена марка. До тук добре, следва нещо друго, повечето ловим мряната на река Искър и Дунав, там на някой места има вирове а ние ловиме само на тежест и парче кашкавал на куката. Има по ефективен метод за събиране на рибата в тези вирове и това става с хранилката която пълни с ситно накълцани на купчета кашкавал и друго по избор в случая пилети.

Като коментар на показаното добавям че хранилката не трябва да се препълва защото не може да освободи кашкавала, и не прекалявате с храненето.
Не е важно да си рибар, важно е да имаш мерак.
-
- фен клуб-скобар
Re: Една тактика за река и лов на Бяла Мряна.
Добра идея, кяото бях забравил, благодаря.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

на кашкавал съм ловил и костур на яз.Батак
и това става с хранилката която пълни с ситно накълцани на купчета кашкавал и друго по избор в случая пилети.

по повод именно тази картинка искам да попитам някой ловил ли е шаран на шунка ?

по повод именно тази картинка искам да попитам някой ловил ли е шаран на шунка ?
пазете чисто ,не е толкова трудно
- g00
- вече хвърля и на тежко
Аз лично не, но знам че в захранките за шаран на някой известни фирми има солидно количество шунка.
- hristoogi
- вече хвърля и на тежко
Ловил съм не само на шунка ами и на едра котешка храна . Консерва . Само ,че не в БГ ами в Англия .Те шараните толкова пъти са хващани ( НАКЪСАНИ ЖУКИ ) ,че на всичко би вземало .Надути прасета . Въобще не е интересно като нашия риболов .Не си мислете ,че в Бг няма риболов . Повярвайте ми тръпката е много по голяма .Разликата е в прибирането на рибата и непременно правенето на килограми . На слука /.

- mitiogt
- ще става разбирач
На тец 1 - платеното миналата година шаранът кълвеше най- добре на кренвирш , така че нищо чудно някъде да дава добре и на шунка , рискът е че може да закачищ някое циганче 

Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
- g00
- вече хвърля и на тежко
mitiogt написа:На тец 1 - платеното миналата година шаранът кълвеше най- добре на кренвирш , така че нищо чудно някъде да дава добре и на шунка , рискът е че може да закачищ някое циганче

аз съветвам платените шарани(или пък пъстърви)въобе да не ги обсъждаме..там оправията е лесна...
фен клуб-скобар
Мене друго ми е интересно, бяла мряна на р.Искър от Роман нагоре, някой ловил ли е на кашкавал ? /под ловил имам предвим, улов на повече екземпляри/
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аз си мисля ,че по-добрият вариант е да се добави пармезан към захранката. Неговата миризма е много по-наситена и силна, те някои храни си миришат по този начин!
-
- сериозен играч
А според мен най добрата тактика за р.Искър е качествена захранка например Мило Барбо ,ароматизатор на Сенсас с мирис на сирене,и сладка царевица.

И стават чудеса
кашкавала по р.Искър си е губене на време,според мен.

И стават чудеса

-
- сериозен играч
За р.Дунав кашкавала е незаменима стръв,както и кубчета от качамак,направен от царевично брашно.

Много арни мрени, Никич 

Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
а каква е стръвта ???