Как да се хвърли точно на едно място.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Re: Как да се хвърли точно на едно място.

Мнение от indalo »

g00 написа:Всичко казано до момента за клипса е до опит и възможностите на Фидер Въдицата ви! И не забравяйте 45-те градуса за които говоря, те играят много голяма роля.
Със сигурност, ако имаш опит ще спасоиш линията, но мисля че става въпросда се помогне и на начинаещи фидеристи. Е бая хранилки ще попилеят докато свикнат, а като свикнат да хвърлят точно даже и без ластички , клипсове и т.н ще целят мястото и ще правят хранително петно. :idea: Това за затворен водоем, виж за река там е друга тема. Има заигравка с формата и тежината на хранилката, поне според мен. Иначе темата определено е полезна. :wink:
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
g00
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от g00 »

Добре и аз съм съгласен. За начинаещи ще е по добре с ластик. :) и за начало препоръчвам да не гонят големи дистанции максимума от 25 30 метра е идеален.
Не е важно да си рибар, важно е да имаш мерак.
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

g00 написа:В допълнение и питане към по горния ми пост, може ли някой да ми обясни как се къса плетено влакно?! закачено на клипс? :D
Ще ти отговоря така. Не слагам плетено на фидера. Има си потъваши влакна за фидер. Смятам че плетеняка не е подходяш. Може и да греша. Но за начинаещ замяташ фидер с плетено влакно си мислим, че има извесна доза шанс като заметне по силно да требе с водолаз да си търси въдицата. :lol:
А и на снимката от първия ти пост влакното е монофил....
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
g00
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от g00 »

Спирам с коментарите кой прав кой крив.. :) тук сме за да научим някого на нещо и в това число да научим и ние нещо от някой.
Иван Златев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Иван Златев »

Не всеки ползва плетено влакно,да предположим че си с плетено влакно,сложил си тежка кошничка искаш да постигнеш по голяма дистанция,замяташ по силно,влакното се размотава но инерцията му е голяма,тъй като е плетеняк не се къса и тогава кво става.... клипса ти отива не кино... просто размишлявам възможните варианти.. :wink:
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Аз досега само с клипса съм работил и не съм късал хранилка. Но Някои клипсове много прецакват влакното и е напълно възможно да се скъса. Затова и замятането е предвидено горе долу, не да знаем че ловим на 25м и да замахаме с въдицата като че гоним 80м.
Аз като заметна веднага изнасям въдицата хоризонтално към брега и когато хранилката спре просто "играя" с въдицата като я оставям да се тръгне напред и да поеме от рязкото спиране. Правилно или не , проблеми не съм имал.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Аватар
g00
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от g00 »

Точно това имах в предвид под поста ми, самата въдица и нейния строй обира енерцията на хранилката. Аз що се занимавам с глупости, май ей по добре да ида за риба.. :lol:
ciganeto
новобранец
новобранец

Мнение от ciganeto »

vlado-fidera написа:Аз досега само с клипса съм работил и не съм късал хранилка. Но Някои клипсове много прецакват влакното и е напълно възможно да се скъса. Затова и замятането е предвидено горе долу, не да знаем че ловим на 25м и да замахаме с въдицата като че гоним 80м.
Аз като заметна веднага изнасям въдицата хоризонтално към брега и когато хранилката спре просто "играя" с въдицата като я оставям да се тръгне напред и да поеме от рязкото спиране. Правилно или не , проблеми не съм имал.

И аз така правя. Но понеже съм от кръжока "пречат ми мамо и двете ..." се случва да засиля хранилката по силно. Тогава просто потапям върха на фидера под водата (връхните 3-4 водача) и всичко си идва на мястото.
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

Иван Златев написа:Като гледам 2-та поста мод моя започвам си мисла че въпроса ми не е чак толкова смешен защото все пак има реална опасност от късане.
Ще ти дам пример - ловя шарани на Богров, закача се един около 7 кг и тръгва смело да развива аванса...Влакното е на клипса и добре, че с няква магия успях да го освободя, щото пръчката вече беше сгъната докрай!
Аватар
g00
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от g00 »

На Богров съм ловил 1 път в живота си, там и на поляната да хвърлиш ще хванеш шаран, на колко места в неплатени водоеми има такива екземпляри хванати с Фидер въдица?! Може да ги преброим на пръсти в цяла България.
soylediler
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от soylediler »

Здравейте и от мен :)
Този метод с клипса наистина е удачен, само дето въобше не е за начинаещи, а точно обратното. Използвал съм го мн. често, но обикновено ако хвърлям до дървета, шавари, сазлъци, а става въпрос за метър - по-точно: трябва да падне кошницата на 20-40 см пред "препятствието", с цел като издърпам след няколко минути с 50 см назад (в за висимост от разстоянието м/у кошницата и стръвта), за да може, все пак да се освободи съдържанието и.
Ако замахваш като гламав с топките колкото портокал, ни клипс ще остане, ни монтаж.
Обикновено си набелязвам точно определено място, откъдето хвърлям и с един и същи захват на пръчката.
Даже това лято на Ивайловград един колега, след над 20 хвърляния точно на 20-30 см от едни храсти, не се сдържал и дойде да ме похвали :))), че му показвах каде се намира ключа за палатката.
Още нещо - за да не замине фидера заедно с рибата при по-сериозна риба, още като замятам съм се дръпнал на 3-4 метра по-назад от стойката на фидера и след замятането като се приближиш, естествено навиваш влакно, след придърпването за изпразването - още малко, което осигурява навито влакно за по-твърд аванс.
Това от мен и наслука!
:)
Аватар
hanks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hanks »

vlado-fidera написа:Аз досега само с клипса съм работил и не съм късал хранилка. Но Някои клипсове много прецакват влакното и е напълно възможно да се скъса. Затова и замятането е предвидено горе долу, не да знаем че ловим на 25м и да замахаме с въдицата като че гоним 80м.
Адаша е прав много клипсове нараняват влакното и може лесно да се скъса.
koki

Мнение от koki »

g00 написа:В допълнение и питане към по горния ми пост, може ли някой да ми обясни как се къса плетено влакно?! закачено на клипс? :D
Много лесно след 50- тина замятания. Има клипсове които не нараняват влакното но са много малко, ползвайте ластичка. Другото което е ,че удар на голяма риба... е много по-лесно да хванеш и да скъсаш ластичката отколкото да откачаш от клипса. Когато се заметне, при летежа на хранилката , въдицата се държи в изправено положение 90 градуса спрямо водата. При достигане на клипса, ластичка или т.н. с самата въдица се омекотява инерцията на хранилката!

п.п. Тези всички неща са писани. :wink:
Последно промяна от koki на Вто Мар 08, 2011 9:51 am, променено общо 1 път.
Аватар
g00
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от g00 »

Коки да не те изгонят и тебе от фидертеам форума .. дето пускаш тука клипчетата :lol: :lol: :lol:
koki

Мнение от koki »

g00 написа:Коки да не те изгонят и тебе от фидертеам форума .. дето пускаш тука клипчетата :lol: :lol: :lol:
Наплаши ме, кой видял, видял..... :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”