Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Как да се хвърли точно на едно място.
Модератор: Paublo_Eskobar
- indalo
- фен клуб-скобар
Re: Как да се хвърли точно на едно място.
Със сигурност, ако имаш опит ще спасоиш линията, но мисля че става въпросда се помогне и на начинаещи фидеристи. Е бая хранилки ще попилеят докато свикнат, а като свикнат да хвърлят точно даже и без ластички , клипсове и т.н ще целят мястото и ще правят хранително петно.g00 написа:Всичко казано до момента за клипса е до опит и възможностите на Фидер Въдицата ви! И не забравяйте 45-те градуса за които говоря, те играят много голяма роля.

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- g00
- вече хвърля и на тежко
Добре и аз съм съгласен. За начинаещи ще е по добре с ластик.
и за начало препоръчвам да не гонят големи дистанции максимума от 25 30 метра е идеален.

Не е важно да си рибар, важно е да имаш мерак.
- indalo
- фен клуб-скобар
Ще ти отговоря така. Не слагам плетено на фидера. Има си потъваши влакна за фидер. Смятам че плетеняка не е подходяш. Може и да греша. Но за начинаещ замяташ фидер с плетено влакно си мислим, че има извесна доза шанс като заметне по силно да требе с водолаз да си търси въдицата.g00 написа:В допълнение и питане към по горния ми пост, може ли някой да ми обясни как се къса плетено влакно?! закачено на клипс?

А и на снимката от първия ти пост влакното е монофил....
Чудя се луд ли съм или не съм.
- g00
- вече хвърля и на тежко
Спирам с коментарите кой прав кой крив..
тук сме за да научим някого на нещо и в това число да научим и ние нещо от някой.

-
- вече хвърля и на тежко
Не всеки ползва плетено влакно,да предположим че си с плетено влакно,сложил си тежка кошничка искаш да постигнеш по голяма дистанция,замяташ по силно,влакното се размотава но инерцията му е голяма,тъй като е плетеняк не се къса и тогава кво става.... клипса ти отива не кино... просто размишлявам възможните варианти.. 

-
- фен клуб-скобар
Аз досега само с клипса съм работил и не съм късал хранилка. Но Някои клипсове много прецакват влакното и е напълно възможно да се скъса. Затова и замятането е предвидено горе долу, не да знаем че ловим на 25м и да замахаме с въдицата като че гоним 80м.
Аз като заметна веднага изнасям въдицата хоризонтално към брега и когато хранилката спре просто "играя" с въдицата като я оставям да се тръгне напред и да поеме от рязкото спиране. Правилно или не , проблеми не съм имал.
Аз като заметна веднага изнасям въдицата хоризонтално към брега и когато хранилката спре просто "играя" с въдицата като я оставям да се тръгне напред и да поеме от рязкото спиране. Правилно или не , проблеми не съм имал.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

- g00
- вече хвърля и на тежко
Точно това имах в предвид под поста ми, самата въдица и нейния строй обира енерцията на хранилката. Аз що се занимавам с глупости, май ей по добре да ида за риба.. 

vlado-fidera написа:Аз досега само с клипса съм работил и не съм късал хранилка. Но Някои клипсове много прецакват влакното и е напълно възможно да се скъса. Затова и замятането е предвидено горе долу, не да знаем че ловим на 25м и да замахаме с въдицата като че гоним 80м.
И аз така правя. Но понеже съм от кръжока "пречат ми мамо и двете ..." се случва да засиля хранилката по силно. Тогава просто потапям върха на фидера под водата (връхните 3-4 водача) и всичко си идва на мястото.
Ще ти дам пример - ловя шарани на Богров, закача се един около 7 кг и тръгва смело да развива аванса...Влакното е на клипса и добре, че с няква магия успях да го освободя, щото пръчката вече беше сгъната докрай!Иван Златев написа:Като гледам 2-та поста мод моя започвам си мисла че въпроса ми не е чак толкова смешен защото все пак има реална опасност от късане.
- g00
- вече хвърля и на тежко
На Богров съм ловил 1 път в живота си, там и на поляната да хвърлиш ще хванеш шаран, на колко места в неплатени водоеми има такива екземпляри хванати с Фидер въдица?! Може да ги преброим на пръсти в цяла България.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте и от мен 
Този метод с клипса наистина е удачен, само дето въобше не е за начинаещи, а точно обратното. Използвал съм го мн. често, но обикновено ако хвърлям до дървета, шавари, сазлъци, а става въпрос за метър - по-точно: трябва да падне кошницата на 20-40 см пред "препятствието", с цел като издърпам след няколко минути с 50 см назад (в за висимост от разстоянието м/у кошницата и стръвта), за да може, все пак да се освободи съдържанието и.
Ако замахваш като гламав с топките колкото портокал, ни клипс ще остане, ни монтаж.
Обикновено си набелязвам точно определено място, откъдето хвърлям и с един и същи захват на пръчката.
Даже това лято на Ивайловград един колега, след над 20 хвърляния точно на 20-30 см от едни храсти, не се сдържал и дойде да ме похвали
)), че му показвах каде се намира ключа за палатката.
Още нещо - за да не замине фидера заедно с рибата при по-сериозна риба, още като замятам съм се дръпнал на 3-4 метра по-назад от стойката на фидера и след замятането като се приближиш, естествено навиваш влакно, след придърпването за изпразването - още малко, което осигурява навито влакно за по-твърд аванс.
Това от мен и наслука!

Този метод с клипса наистина е удачен, само дето въобше не е за начинаещи, а точно обратното. Използвал съм го мн. често, но обикновено ако хвърлям до дървета, шавари, сазлъци, а става въпрос за метър - по-точно: трябва да падне кошницата на 20-40 см пред "препятствието", с цел като издърпам след няколко минути с 50 см назад (в за висимост от разстоянието м/у кошницата и стръвта), за да може, все пак да се освободи съдържанието и.
Ако замахваш като гламав с топките колкото портокал, ни клипс ще остане, ни монтаж.
Обикновено си набелязвам точно определено място, откъдето хвърлям и с един и същи захват на пръчката.
Даже това лято на Ивайловград един колега, след над 20 хвърляния точно на 20-30 см от едни храсти, не се сдържал и дойде да ме похвали

Още нещо - за да не замине фидера заедно с рибата при по-сериозна риба, още като замятам съм се дръпнал на 3-4 метра по-назад от стойката на фидера и след замятането като се приближиш, естествено навиваш влакно, след придърпването за изпразването - още малко, което осигурява навито влакно за по-твърд аванс.
Това от мен и наслука!

- hanks
- вече хвърля и на тежко
Адаша е прав много клипсове нараняват влакното и може лесно да се скъса.vlado-fidera написа:Аз досега само с клипса съм работил и не съм късал хранилка. Но Някои клипсове много прецакват влакното и е напълно възможно да се скъса. Затова и замятането е предвидено горе долу, не да знаем че ловим на 25м и да замахаме с въдицата като че гоним 80м.
Много лесно след 50- тина замятания. Има клипсове които не нараняват влакното но са много малко, ползвайте ластичка. Другото което е ,че удар на голяма риба... е много по-лесно да хванеш и да скъсаш ластичката отколкото да откачаш от клипса. Когато се заметне, при летежа на хранилката , въдицата се държи в изправено положение 90 градуса спрямо водата. При достигане на клипса, ластичка или т.н. с самата въдица се омекотява инерцията на хранилката!g00 написа:В допълнение и питане към по горния ми пост, може ли някой да ми обясни как се къса плетено влакно?! закачено на клипс?
п.п. Тези всички неща са писани.

Последно промяна от koki на Вто Мар 08, 2011 9:51 am, променено общо 1 път.
- g00
- вече хвърля и на тежко
Коки да не те изгонят и тебе от фидертеам форума .. дето пускаш тука клипчетата

Наплаши ме, кой видял, видял.....g00 написа:Коки да не те изгонят и тебе от фидертеам форума .. дето пускаш тука клипчетата![]()
![]()