Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Как да направим риболова Ефективен.
Модератор: Paublo_Eskobar
- ivelin_1976
- разбира нещата
Re: Как да направим риболова Ефективен.
И аз това се чудя, защо просто не се лови с повод 4см.-5см. и да се елиминират разни ластички др.подобни? В едно списание бях чел статия на един майстор, който с такъв повод/5см./ имаше много по-добра резултатност при риболов на платика.usmiwka написа:А защо не скъсиш повода просто?
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- g00
- вече хвърля и на тежко
Абе, що не ловиме без повод?!
така ще елиминираме въобще, ласти мластици, хранилки, куки, поводи и въобще риболова..
Много странни въпроси чета в тези теми, хората са го направили с дълъг повод и ластик.. сега Вие като искате правете си повода по лек.. хахаха от там ще следва въпроса защо ми се оплита повода.. защо това защо онова. да ви кажа ли защо? Защото вие си го правите и то само с една едничка цел...

Много странни въпроси чета в тези теми, хората са го направили с дълъг повод и ластик.. сега Вие като искате правете си повода по лек.. хахаха от там ще следва въпроса защо ми се оплита повода.. защо това защо онова. да ви кажа ли защо? Защото вие си го правите и то само с една едничка цел...
Не е важно да си рибар, важно е да имаш мерак.
Е,леко,де,обсъждаме просто.Не задаваме въпроси за да те дискредитираме,нали в спора се ражда истината( и идеи за ефективни риболовни излети).Ще пробаме и пак ще спорим...
- ivelin_1976
- разбира нещата
Успокой малко топката колега, никой не желае да се създават провукации! Когато предлагаш даден вариант било то за монтаж или....бъди така отзивчив да се аргументираш защо това е по-добро, защо се препоръчва, предимства и т.н. Както писах в горният си пост "ХОРАТА" са го направили с 5см. повод. те хората си правят много неща, но каква е целта на занятието. Тук е ключът за палаткатаg00 написа: хората са го направили с дълъг повод и ластик...

п.п. Нали не си мислиш, че си единственият в този форум, който риболовства с фидер, пък другите пасем доматите с колците

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- g00
- вече хвърля и на тежко
Извинявам се тогава, монтажа е направен така за да не се получават осуквания и заплитания на влакното, при риболов със съответния такъм повода е много фин, именно там е цялата работа на ластика който не задържа тънкия повод и съответно стръвта ви е върху самата хранилка което дава шанс за много по успешен риболов.
Не е важно да си рибар, важно е да имаш мерак.
- CERRUTI
- сериозен играч
Колега интересно ми е каква риба си ловил с този метод?
Защото едра риба едва ли ще дойде да смуче от кошницата...а пък и за едри риби майсторите казват точно обратното че повода трябва да е доста по дълъг от нормално-за шаран препоръчват 1метър повод.
Защото едра риба едва ли ще дойде да смуче от кошницата...а пък и за едри риби майсторите казват точно обратното че повода трябва да е доста по дълъг от нормално-за шаран препоръчват 1метър повод.