Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Колеги търся правилното решение, МОЛЯ помогнете!
Модератор: Paublo_Eskobar
- g00
- вече хвърля и на тежко
Re: Колеги търся правилното решение, МОЛЯ помогнете!
Това с възела е само пример. Представете си тема - Как да изберем Фидер въдицата си. Тогава какво ще стане?!
Не е важно да си рибар, важно е да имаш мерак.
- exm
- новобранец
- Обратна връзка:
И пак не разбирам... що да се събират на едно място???
Дали ще ни свърши форума... то това не е лист хартия та да му берем грижа, че няма да има място да си напишем домашното?!
Нека си има отделни теми...все пак потребителя полага усилия да ни образова , а не ние него!
Нека сам да реши как да си пише учебника,а?!
Поздрави и РЕСПЕКТ!
Дали ще ни свърши форума... то това не е лист хартия та да му берем грижа, че няма да има място да си напишем домашното?!
Нека си има отделни теми...все пак потребителя полага усилия да ни образова , а не ние него!
Нека сам да реши как да си пише учебника,а?!
Поздрави и РЕСПЕКТ!
- indalo
- фен клуб-скобар
То хубаво. Колега даваш доста инфо, полезни неща, но наистина темите ми идват в повече. Примерно пускай различни теми, ама тези за възлите да са в тема възли, тези за тактики в тази за тактики и т.н. Не всичко да е в една тема, но мисля, че темите могат да се групират. Некси ми се струва, че така се получава разводняване и объркване. И доста неща ги пропускам, щото когато съм на работа нямам достъп до интернет и след 2 дни разглеждам само последните теми и тези в които сам коментирал нещо. Ако всеки пуска по 10 теми на ден нали се сещате какво анатемосване ше стане. Иначе евала за ентусиазма и труда, който полагаш. Нищо лично, само мнение.

п.п Значи аз съм за В. Темите групирани и не 10ки всеки ден, а примерно 3-5 на седмица.

п.п Значи аз съм за В. Темите групирани и не 10ки всеки ден, а примерно 3-5 на седмица.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- ivelin_1976
- разбира нещата
Аз съм за това всеки казус да си бъде разглежан в отделна тема, НО е много важно тя да бъде максимално разбираемо и озаглавена т.е. от самото наименование да му стане ясно на човек какво се дискутира в нея, без да се налага да я отваря и чете.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Здравей колега,
повечето ти теми са супер и няма никаква нужда да се обобщават в една обща тема.
Още повече, тъй като повечето от тях са преводи от чужди статии или директни препратки от български такива, то най-чисто би било да останат, като отделни теми, озаглавени правилно и открито показващи цитирания оригинал.
Що се отнася до теми от рода на пържената пъстърва
, то те нямат място в разздела за фидер риболова, те са за кулинарния раздел.
От друга страна, отделна тема за всеки възел е напълно ненужна. Една тема със заглавие, примерно, "Възли при фидер риболова" е най-добрия вариант.
Такива теми вече има за видовете хранилки и др.
Ако имаш други предложения ще се радвам да ги обсъдим на ЛС.
Поздрави!
повечето ти теми са супер и няма никаква нужда да се обобщават в една обща тема.
Още повече, тъй като повечето от тях са преводи от чужди статии или директни препратки от български такива, то най-чисто би било да останат, като отделни теми, озаглавени правилно и открито показващи цитирания оригинал.
Що се отнася до теми от рода на пържената пъстърва

От друга страна, отделна тема за всеки възел е напълно ненужна. Една тема със заглавие, примерно, "Възли при фидер риболова" е най-добрия вариант.
Такива теми вече има за видовете хранилки и др.
Ако имаш други предложения ще се радвам да ги обсъдим на ЛС.
Поздрави!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- g00
- вече хвърля и на тежко
Добре, за пържената пъстърва не намерих темата и си я пуснах ей така на шега..
А темата за възлите, доколкото съм запознат възлите в риболова подчертавам риболова са 14 на брой. Универсални. Аз не мисля да казвам кои са и какви са.. за какво служат и така нататък въпреки че имах желанието. Нещо не ми почна добре седмицата, винаги има някой в тази държава който да убие желанието на когото и да било и за каквото и да било. Благодаря ви.

А темата за възлите, доколкото съм запознат възлите в риболова подчертавам риболова са 14 на брой. Универсални. Аз не мисля да казвам кои са и какви са.. за какво служат и така нататък въпреки че имах желанието. Нещо не ми почна добре седмицата, винаги има някой в тази държава който да убие желанието на когото и да било и за каквото и да било. Благодаря ви.
Не е важно да си рибар, важно е да имаш мерак.
Форума е голям,потребители много,пише се много.Това разбира се е нормално за голям форум.Тук обаче идва трудността човек да намери това което му трябва,та дори и с търсачката.Честно казано не мога да го изчета целия,и не се и опитвам.
Ето една идея как са се справили в Субару форума с този проблем- златен фонд
Заключен раздел в който се копират важни и информативни теми,изчистени от спама и само за четене,като оригиналната се оставя за писане и благодарности.
Ето една идея как са се справили в Субару форума с този проблем- златен фонд
Заключен раздел в който се копират важни и информативни теми,изчистени от спама и само за четене,като оригиналната се оставя за писане и благодарности.

- Бисо
- сериозен играч
Веднъж сам се изцепваш.......

........а когато не ти го спестим,почваш да се правиш на ущипан....g00 написа: Ако досаждам с темите си, моля не ми го спестявайте!
......интересен човек........g00 написа: винаги има някой в тази държава който да убие желанието на когото и да било и за каквото и да било. Благодаря ви.

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
-
- научил се да хвърля
Колега,без да се засягаш ама темите който пускаш спокойно можеш да ги събереш в една тема,примерно-"Първи стъпки в риболова на фидер" или нещо подобно.Просто повечето неща за който пишеш са коментирани в различни теми преди това и идват малко досадно за доста от хората занимаващи се главно с риболов на фидер.
Иначе темите са супер за прохождащи в този вид риболов но за хора който малко или много са си изградили някакъв тертип на работа с фидер идват в повече.
И да кажа че в никакъв случай не омаловажавам труда който си положил.
Поздрави.
Иначе темите са супер за прохождащи в този вид риболов но за хора който малко или много са си изградили някакъв тертип на работа с фидер идват в повече.
Поздрави.
Според мен е по добре темите да са разделени не както казва колегата (joko75) защото този този форум е да обменяме инфо и колеги които са нови като мен да могат да разделят нещата правилно а ако всичко и на едно место мисля че ше има доста неясни неща.А на тези колеги които им идват в повече темите да ги отминават не е длъжен даги чете. Подкрепям колегата(g00)joko75 написа:Колега,без да се засягаш ама темите който пускаш спокойно можеш да ги събереш в една тема,примерно-"Първи стъпки в риболова на фидер" или нещо подобно.Просто повечето неща за който пишеш са коментирани в различни теми преди това и идват малко досадно за доста от хората занимаващи се главно с риболов на фидер.
Поздрави.
п.п.Тово си е мое мнение не е за цел да обиждам някой

Колега, няма нищо лошо в това всичко да е систематизирано и подредено! Особено, когато има толкова много инфо, събрано в толкова много теми и мнения! Но както всичко изписано в Мрежата и тук трябва да се отсява полезното от ненужното!
Обаче, аз лично смятам за леко пресилено да се пуска отделна тема за един единствен възел! Колегите по-горе са го споменали, но да добавя и аз. Във фидер риболова не се ползва само един възел, а доста такива! Защо не ги включиш всичките в една тема , пък тогава я пусни във форума?! Друго, което ми направи впечатление е това, че пускаш статии от чужди издания в превод. В това няма нищо лошо. Но на мен ми е интересно, колко от тези методи и тактики Ти самият си пробвал и в колко от случаите това е имало ефект, положителен или отрицателен, върху риболова? Иначе всико е копи-пейст! Чел съм доста статии и съм гледал доста филми свързани с риболова с фидер, но в много малко от тях съм срещал допирни точки с нашите условия на риболов, нашите водоеми и нашите риби! Е да, признавам, че доста неща могат да се научат, но те са по скоро от общ характер.
В подфорума има писано и коментирано толкова много за фидер риболова, че когато човек търси нещо конкретно, винаги, неволно научава още куп полезни неща! Ето това е едно от предимствата на "всичко на куп"! Когато ровя в темата за възлите, научавам още 5 интересни полезни неща за риболова и за фидера , в частност!
Има и нещо друго: отговорите в анкетата са поставени така, че накланят везните в твоя полза! Разбира се, че не може ВСИЧКО (както пише там, в отговор"А") да е в една тема! На мнение съм , обаче, че не може и за всеки възел да се пуска отделна такава! Така че истината е някъде по средата! Смятам, че има много хора тук, които не знаят или не могат да извлекат нужната им информация (а тя не липсва!) и затова твоите теми са полезни за тях! Това е чудесно, в помощ си!
Аз лично гласувам с отговор А и Б едновременно!
С най-добри чувства! Дано ме разбереш правилно! Не нарушаваш правилата на форума, така че пускай колкото теми искаш (освен за пъстървата
)
Също така ме раздва това, че съживи позамрелия подфорум Риболов с фидер!
Поздрав!
Обаче, аз лично смятам за леко пресилено да се пуска отделна тема за един единствен възел! Колегите по-горе са го споменали, но да добавя и аз. Във фидер риболова не се ползва само един възел, а доста такива! Защо не ги включиш всичките в една тема , пък тогава я пусни във форума?! Друго, което ми направи впечатление е това, че пускаш статии от чужди издания в превод. В това няма нищо лошо. Но на мен ми е интересно, колко от тези методи и тактики Ти самият си пробвал и в колко от случаите това е имало ефект, положителен или отрицателен, върху риболова? Иначе всико е копи-пейст! Чел съм доста статии и съм гледал доста филми свързани с риболова с фидер, но в много малко от тях съм срещал допирни точки с нашите условия на риболов, нашите водоеми и нашите риби! Е да, признавам, че доста неща могат да се научат, но те са по скоро от общ характер.
В подфорума има писано и коментирано толкова много за фидер риболова, че когато човек търси нещо конкретно, винаги, неволно научава още куп полезни неща! Ето това е едно от предимствата на "всичко на куп"! Когато ровя в темата за възлите, научавам още 5 интересни полезни неща за риболова и за фидера , в частност!
Има и нещо друго: отговорите в анкетата са поставени така, че накланят везните в твоя полза! Разбира се, че не може ВСИЧКО (както пише там, в отговор"А") да е в една тема! На мнение съм , обаче, че не може и за всеки възел да се пуска отделна такава! Така че истината е някъде по средата! Смятам, че има много хора тук, които не знаят или не могат да извлекат нужната им информация (а тя не липсва!) и затова твоите теми са полезни за тях! Това е чудесно, в помощ си!
Аз лично гласувам с отговор А и Б едновременно!
С най-добри чувства! Дано ме разбереш правилно! Не нарушаваш правилата на форума, така че пускай колкото теми искаш (освен за пъстървата

Също така ме раздва това, че съживи позамрелия подфорум Риболов с фидер!
Поздрав!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Много е сложна темата. По принцип това е проблем на всеки един форум в НЕТ-а. Мисля, че по-важно е "товаренето" на всяка една тема с мнения, нямащи нищо общо с разисквания въпрос. Това кара както всички нас, така и модераторите, така и администраторите да изчитат редица излишна информация - не по същество, като по този начин се губи доста полезно за всеки време. Там е проблема. И още нещо: на много колеги съфорумници им е по-лесно да пуснат нова подтема, защото просто не им се рови в другите теми за информацията, която ги интересува. Просто проблема е описан от един колега във форума много точно в подписа му - за това как отговаря един англичанин на зададен във форума въпрос, как отговаря един руснак и как отговаря българина
. Отговорът на поставения в началото проблем е в начина на поведение на всеки един от нас във форума. Ако се спазват и сегашните форумни правила от всички, не е проблем да се пускат повече подтеми към една основна тема, но все пак трябва да има и някакви разумни граници. Това е моето мнение.

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- ribar4oto
- вече хвърля и на тежко
колеги аз мисля,че форума си има правила които трябва да се спазват,а отностно за темата за фидера,похвално за колегата,че се старае,но за мен лично почти нищо ново,мисля,че за по неопитните колеги ще е по интересна,за другите теми които смята да си пуска колегата няма лошо,нека си ги пуска с правилното заглавие и на правилното място,аз лично не виждам смисъла на анкетата

НИКОГА КАПО,,,,
-
- новобранец
Колега на много прав път си
Форумът е много голям и е най-вече да се споделя опит и наблюдения. Това че има по-опитни колеги и за тях не казваш нищо ново ...........да не ги четат .А да не забрават че човек се учи цял живот. Аз съм рибар от 33год. и пак научавам нещо ново от такива колеги като теб които са готови да помогнат. Успех в начинанието