,,Откриване" на Кочериново

Модератори: bobopeli, sapuna

venziveselinov
новобранец
новобранец

Re: ,,Откриване" на Кочериново

Мнение от venziveselinov »

Кoлeгa jasonsmith,не е необходимо да бия тупана на всеослушание,кой точно е гьола.Утре всичко живо ще се юрне точно на него.Не ме е страх,че ще изловят рибата и няма да има за мен.Просто след 2-3 седмици брегът и всичко наоколо ще бъде осеяно с боклуци.Направи ли ти и нещо друго впечатление-почти 700 човека са прочели темата,а с изключение на един колега никой нищо не споделя.А съм сигурен,че има доста колеги,които са по-добре запознати от мен с водоема.Така,че ще споделя с теб на ЛС. За останалите колеги-гьоловете все пак са кратен брой.Който все пак иска информация на ЛС.
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

venziveselinov написа:Кoлeгa jasonsmith,не е необходимо да бия тупана на всеослушание,кой точно е гьола.Утре всичко живо ще се юрне точно на него.Не ме е страх,че ще изловят рибата и няма да има за мен.Просто след 2-3 седмици брегът и всичко наоколо ще бъде осеяно с боклуци.Направи ли ти и нещо друго впечатление-почти 700 човека са прочели темата,а с изключение на един колега никой нищо не споделя.А съм сигурен,че има доста колеги,които са по-добре запознати от мен с водоема.Така,че ще споделя с теб на ЛС. За останалите колеги-гьоловете все пак са кратен брой.Който все пак иска информация на ЛС.
Съгласен съм, аз дори ги отписах езерцата- прекалено много хора, а са прекалено малки и плитки, Все си мисля че почти няма риба в тях, поне не и в масовите...
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Koлеги,много ги тарашат местни бракониери с мрежи затова рибата е намаляла значително.Иначе ловяхме линове та знае ли се..... :drinkers:
Изображение
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от d_bozhkov »

От 6 излета там лятото ,трита бяха успешни,2 пълно капо и един на 80% капо.
Но там хванах и най-големия си лин през живота си ( лакът голям и около кило на око ) .
За съжаление не носих фотото него ден.
Методът с местене на гьола наистина дава резултат.
От пълно капо на единия след местене на другия скъсахме бабушките.

Ето снимка от един успешен на линове.

Изображение
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

jasonsmith написа:
venziveselinov написа:Кoлeгa jasonsmith,не е необходимо да бия тупана на всеослушание,кой точно е гьола.Утре всичко живо ще се юрне точно на него.Не ме е страх,че ще изловят рибата и няма да има за мен.Просто след 2-3 седмици брегът и всичко наоколо ще бъде осеяно с боклуци.Направи ли ти и нещо друго впечатление-почти 700 човека са прочели темата,а с изключение на един колега никой нищо не споделя.А съм сигурен,че има доста колеги,които са по-добре запознати от мен с водоема.Така,че ще споделя с теб на ЛС. За останалите колеги-гьоловете все пак са кратен брой.Който все пак иска информация на ЛС.
Съгласен съм, аз дори ги отписах езерцата- прекалено много хора, а са прекалено малки и плитки, Все си мисля че почти няма риба в тях, поне не и в масовите...
колега въобще не са плитки мери ли сме къ 5 метра на някой а хората тая година понамаляха :) така че рибата пак ще се завъди а бракониерството намаля благодарение на видрите и водораслите :)
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
venziveselinov
новобранец
новобранец

Направило ми е впечатление,че местните колеги търсят целенасочено предимно щука, делничните дни след 17 часа и много-много не обръщат внимание на останалите видове.Иначе рибата поне има достатъчно укрития.Лете гьолчетата обрастват сериозно и това съчетано с факта,че бреговете не са особено достъпни, помага на рибите да оцеляват.Засега...
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

определено си прав ама това целенасочено търсене на щука съсипва горката зъбатка тъй като има много селяци които прибират писалки

Изображение

Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Dimitar_allianz написа:колега въобще не са плитки мери ли сме къ 5 метра на някой а хората тая година понамаляха :) така че рибата пак ще се завъди а бракониерството намаля благодарение на видрите и водораслите :)
Може, аз най-голямата дълбочина която съм мерил е 2 метра, а масово е 1.-1.5м. Даже един местен ми твърдеше че дълбочината там е 3-4 метра, а беше 2 :).
И наистина местните търсят масово щука,.. абе не знам- може би има смисъл още да упорствам :).
Равносметката ми е:
три излета там, единия две щуки, на плувка само слънчаци, на другия само слънчак, а на третия капо..
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

jasonsmith написа:
Dimitar_allianz написа:колега въобще не са плитки мери ли сме къ 5 метра на някой а хората тая година понамаляха :) така че рибата пак ще се завъди а бракониерството намаля благодарение на видрите и водораслите :)
Може, аз най-голямата дълбочина която съм мерил е 2 метра, а масово е 1.-1.5м. Даже един местен ми твърдеше че дълбочината там е 3-4 метра, а беше 2 :).
И наистина местните търсят масово щука,.. абе не знам- може би има смисъл още да упорствам :).
Равносметката ми е:
три излета там, единия две щуки, на плувка само слънчаци, на другия само слънчак, а на третия капо..
ела с мене да помъчиме блесните щуката над 1,5 кг е гарантирана :) там на тапа залагам само да не са ми в багажника пръчките иначе щуката е станала много предпазлива относно тоя риболов :)

Изображение

venziveselinov
новобранец
новобранец

Колеги Dimitar_alianz и jamesonsmith , ако искате като се оправи времето,можем да спретнем някой съвместен риболов.Смятам,че всеки ще може да научи по нещо полезно. :D
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

venziveselinov написа:Колеги Dimitar_alianz и jamesonsmith , ако искате като се оправи времето,можем да спретнем някой съвместен риболов.Смятам,че всеки ще може да научи по нещо полезно. :D
Съгласен :) от опит знам едно мног подходящо щукарско време :) само ще кажа 2 пъти по 12 броя от 1,5 кг нагоре и много маломер :)

Изображение

Аватар
stamicha
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stamicha »

браво колега добър излед :drinkers:
plameni6te
новобранец
новобранец

Мнение от plameni6te »

Миналата година 6 излета за щука ,само 3 по 1,5кг сички останали биаха малки.Колеги прави сте че има доста хора които прибират писалките,но съм забелиазал и също че и много ги пускат обратно,и то местни хора.Има надежда
venziveselinov
новобранец
новобранец

Така е,остава да се надяваме,че бавно и полека в съзнанието на всеки ще,, изплува" изводът,че ако иска и следващият път пак да хване риба,задължително да пуска маломерките и да не взима повече от колкото му е необходимо.Защото тези на които плащаме членски внос,който формира доста чиновнически заплати,може и да зарибяват от време на време,но в никакъв случай не осъществяват качествен контрол.Изводите са ясни.
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

venziveselinov написа:Колеги Dimitar_alianz и jamesonsmith , ако искате като се оправи времето,можем да спретнем някой съвместен риболов.Смятам,че всеки ще може да научи по нещо полезно. :D
Аз съм на линия, а и лошото време също не ме притеснява, повече ме притеснява факта, че до средата на април щуката ще сменя зъби и не вярвам да имаме голям успех в търсенето и...
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”