Питане за ремонт на макари - по точно лагерите

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Питане за ремонт на макари - по точно лагерите

Мнение от ivalpetkov »

Искам да запитам тези,които разбират естествено за това как се замерват лагерите в макарите,подлежат ли на смяна,какво означават цифрите и обозначенията за лагерите например http://constanta3.com/rudi/eshop/index. ... 118d958ed9

Дали може да се намери или струговат нови ролки за бигела и от каква стомана се прави въпросния пръстен? Гледам и от бронз има,не ги ли реже кордата,брейда
Питам,защото виждам,че много колеги може би си обичат макаричките а рано или късно ще се появят луфтовете и скърцането.Виждат ми се доста миниатюрни тези лагерчета....Добрия ми писа ,че се продават лагерчета по магазините за лагери ,но как да си изясна размери вид на лагера?
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Re: Питане за ремонт на макари - по точно лагерите

Мнение от Станимир Бегов »

Мериш с шублер вътрешен ,външен диаметър и ширина и готово.Обаче толко малки размери нямат.Аз търся едно лагерче за бигела 5х8мм от 3 месеца и не мога да намеря.
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Значи казвате-трудно се намират такива малки размери... :roll: а ролки за бигела стругар дали ще може да ми направи няколко и да си ги сменям според кордите? То малко е часовникарска работа май ?
bate gojko
новобранец
новобранец

Мнение от bate gojko »

никак не е трудно - ето ти - поръчваш и ти пристигат в плик www.vxb.com
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Вътрешен диаметър,външен,широчина и както ти е казал колегата в магазина.(наи хараби отиди с лагера на място)
Правил съм го това упражнение,морската вода им разказа играта за нула време,
уж бяха капсуловани и там незнам кви си, по думите на продавача.За сладководен
може и да издържат.Ролката на стругар или рибарските магазини, продават на много места.
Истината е макара с подходящите лагери за море.Другото не издържа.
За Гърция и Турция неподходяща макара и един ден не издържа.
Изображение
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

То верно от лагер до лагер има разлика...а кои марки по магазините са качествени и от подходяща стомана? За първи път се интересувам от лагерите....и там си има тънкости,които продавачите разбират.Пък и нали са една от главните и определящи части на макарите си викам -като може да се сменят ,защо да не си ги сменяме.. :D
Аватар
aleko
новобранец
новобранец

Мнение от aleko »

ivalpetkov написа:То верно от лагер до лагер има разлика...а кои марки по магазините са качествени и от подходяща стомана? За първи път се интересувам от лагерите....и там си има тънкости,които продавачите разбират.Пък и нали са една от главните и определящи части на макарите си викам -като може да се сменят ,защо да не си ги сменяме.. :D
Гледай да са произведени в Japan,това е гаранция за качество.
tct

Мнение от tct »

До задния вход на Стадион Локомотив в София-Илиенци има едно павилионче,продават всякакви лагерчета.Наскоро смених на една Абу Гарсия байтрънър.Занесох разглобена макарата,човекът премери лагерчетата и за късмет имаше същите.Бяха ловили на морето с нея и лагерчетата и корозирали.Лошо е че има нестандартни лагери произвеждани за фирмата производител на дадената макара.Двете лагерчета ми излезнаха 10 лв.Вярно китайски ,ама свършиха работа.
Последно промяна от tct на Вто Мар 08, 2011 5:29 pm, променено общо 1 път.
Аватар
joro_ko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro_ko »

ivalpetkov написа:Значи казвате-трудно се намират такива малки размери... :roll: а ролки за бигела стругар дали ще може да ми направи няколко и да си ги сменям според кордите? То малко е часовникарска работа май ?
Със сигурност стругар може да ти направи ролки , на баща ми преди известно време стругар му ги направи
Изображение
Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от K.KOLEV79 »

ivalpetkov написа:Искам да запитам тези,които разбират естествено за това как се замерват лагерите в макарите,подлежат ли на смяна,какво означават цифрите и обозначенията за лагерите например http://constanta3.com/rudi/eshop/index. ... 118d958ed9

Дали може да се намери или струговат нови ролки за бигела и от каква стомана се прави въпросния пръстен? Гледам и от бронз има,не ги ли реже кордата,брейда
Питам,защото виждам,че много колеги може би си обичат макаричките а рано или късно ще се появят луфтовете и скърцането.Виждат ми се доста миниатюрни тези лагерчета....Добрия ми писа ,че се продават лагерчета по магазините за лагери ,но как да си изясна размери вид на лагера?
Колега лагери всякакви моделчета ще намериш СКФ магазините за лагери но струват доста,аз имах нужда преди 2 месеца от малки рагерчета та само в СКФ намерих и цената беше около 19 лева бройката :shock: ,та да занеш да се подготвиш психически :D :D :D
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

Всеки един по-кадърен стругар може да ти направи ролка. Ако искаш да те изкара по-дълго време намери стомана 4Х13, тя не корозира(неръждавейка е) и е износоустойчива.
Изображение Изображение Изображение
Аватар
Black sea_fb
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Black sea_fb »

ivalpetkov написа:Значи казвате-трудно се намират такива малки размери... :roll: а ролки за бигела стругар дали ще може да ми направи няколко и да си ги сменям според кордите? То малко е часовникарска работа май ?
Намират се лесно в магазините за лагери
Аз миналата година сменях за около четири пет лева бр
Човека ми каза че били Яапонски ама знамли все още работят
Отиваш с макарата и замерват на място за по сигурно успех
bakxys
новобранец
новобранец

Мнение от bakxys »

Такива малки лагери би трябвало да се намират във всеки реномиран магази за лагери. Ето един сайт в който продават малки лагери.http://rchobby-bg.com/index.php?main_pa ... 717bc47306 . Относно ролката съм си правил от хромникел и за две години нямам проблеми, като ловя на спининг с монофил.
Аватар
cecodevil
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от cecodevil »

За лагери има няколко магазина в Бургас-единия е на бул.Мария Луиза другия на Сливница(и други).В същите магазини трябва да има и ролки , като на мястото на ролката може да сложиш и лагер същия размер.Хубаво е лагерите да са антикорозионни.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”