Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Мухарски риболов
naRiba.com

Форум

НЕзнаещ
Модератори: Павел Иванов, sestrata
НЕзнаещ
Здравейте колеги, запалил съм се по този вид спорт и най-накрая се реших и грабнах един комплект пръчка- BFC Discovery II Fly Rod 9 ft #5/6, макара-BFC Discovery Fly Reel 5/7 графитна, шнур BFC Discovery Fly Line WF 6, BFC Discovery Fly Backing 50 м, лидер и типет. като цяло имам съмнения дали този комплект ще ми върши работа. имам огромното желание да се науча, но леко времето още не позволява да се излиза навън. трябват ми и още неща, които да събера и закупя за да имам всичко нужно "мухарене". отворен съм за всякакви съвети и мнения, които ще са ми в помощ. Имам също така и голямо желание да връзвам мухички и ще помоля някой колега да ми каже какво ще ми е нужно за връзване (инструменти и материали)Предварително ви благодаря.
Re: НЕзнаещ
Koлега, преди петнадесет години хората си правеха мухарки от връхните секции на руските стъклопластови телескопчета, като им вършеха работа. За шнур разплитаха плетените сакчета от облечен видлон, които се продаваха на битака. И в тази връзка нещата с които започваш са несравнимо по-добри...
Ето ти два форума, в тях има много полезни неща, включително и поетани снимки на връзването на мухи:
http://forums.akulata.com/index.php
http://www.flyfisherman-bg.com/forum/vi ... f=19&t=771
Първо ги разгледай внимателно, за да не излезе, че си НЕчетящ.
Ето ти два форума, в тях има много полезни неща, включително и поетани снимки на връзването на мухи:
http://forums.akulata.com/index.php
http://www.flyfisherman-bg.com/forum/vi ... f=19&t=771
Първо ги разгледай внимателно, за да не излезе, че си НЕчетящ.

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Колега добре си се ориентирал към мухарския риболов, но като за начало според мен трябва мухарката да ти е 5/6 клас и шнура DT.Истинския риболовец трябва да практикува всички видове риболов от шаранджийски до мухарски.Започвай от днес тренировки за правилното презентиране на шнура.Успех в новото начинание.
eliboi написа:...Истинския риболовец трябва да практикува всички видове риболов от шаранджийски до мухарски...

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
много ми се иска да участвам в състезание на " див " водоем, а не за риболов на бройлери.Като гледам състезателите май много обичат да лапат кифтета от колкото да ловят риба.
Колеги, направих си и тубос, че то се оказва че дължината на пръчката ще е трудна за тразнспорт, а така няма да я мисля в колата. взех си от бриколажа една тръба фи-40 и две тапи и стана добре. събота и неделя мисля да пометкам отжън на поляната пред блока, ако е хубаво времето де. 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Каква поляна колега ? Бягай на реката !!hadjievvv написа:Колеги, направих си и тубос, че то се оказва че дължината на пръчката ще е трудна за тразнспорт, а така няма да я мисля в колата. взех си от бриколажа една тръба фи-40 и две тапи и стана добре. събота и неделя мисля да пометкам отжън на поляната пред блока, ако е хубаво времето де.

-
- научил се да хвърля
Когато аз започнах този вид риболов страшно много ми помогнаха сайтовете, които Мунчо е посочил вклщчително и още един мисля, че беше нещо от сорта на luberg.com в момента не можах да го намеря ако някой се сеща може да посочи точния му адрес. Доста подредено и разбираемо бяха подредени най-важните неща там.
Успех с риболова и не се отказавай защото докато свикнеш с кастинга е малко зор но след това удоволствието е на макс.
Успех с риболова и не се отказавай защото докато свикнеш с кастинга е малко зор но след това удоволствието е на макс.
"За ден на риба, господ два дава"-Мир Богев
В събота и неделя го дават хубаво време, ако да не отивам на поляната то трябва да отида на реката. от Благоевград съм и реката е Струма. ако можеш колега да ми кажеш само какви примамки да си взема та докато се уча да се опитам да закача някаква рибка. ако знае някой с какво се използва за стръв по това време на годината да го търся в магазина. може за вас въпроса да е тъпичак, но все още не съм наясно с нещатаradoslav1951 написа:Каква поляна колега ? Бягай на реката !!hadjievvv написа:Колеги, направих си и тубос, че то се оказва че дължината на пръчката ще е трудна за тразнспорт, а така няма да я мисля в колата. взех си от бриколажа една тръба фи-40 и две тапи и стана добре. събота и неделя мисля да пометкам отжън на поляната пред блока, ако е хубаво времето де.
сега водата е студена и по принцип трябва да търсиш рибата на мокра муха ( потъваща ) но това е по сложно за начинаещ, затова вземи сухи мухи и пробвай с тях докъто се научиш.Помисли и за купуване на инструменти и материали за връзване на мухи, защото готовите са скъпи.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Ако в началото ползваш муха е голяма грешка . Ако искаш бързо да напреднеш , в първите излети вържи един филтър от фас на типета , като посвикнеш , слагай муха , За сега ползвай по малка мушица , до № 12 .hadjievvv написа:В събота и неделя го дават хубаво време, ако да не отивам на поляната то трябва да отида на реката. от Благоевград съм и реката е Струма. ако можеш колега да ми кажеш само какви примамки да си взема та докато се уча да се опитам да закача някаква рибка. ако знае някой с какво се използва за стръв по това време на годината да го търся в магазина. може за вас въпроса да е тъпичак, но все още не съм наясно с нещатаradoslav1951 написа:Каква поляна колега ? Бягай на реката !!hadjievvv написа:Колеги, направих си и тубос, че то се оказва че дължината на пръчката ще е трудна за тразнспорт, а така няма да я мисля в колата. взех си от бриколажа една тръба фи-40 и две тапи и стана добре. събота и неделя мисля да пометкам отжън на поляната пред блока, ако е хубаво времето де.
Поздрави !!
привет, днес направих първия си излет на реката с мухарката. минах преди това през магазина за да взема няколко мухи. в рибарския ми казаха че няма смисъл от мухи,защото не е било времето още , но все пак взех. започнах да замятам, като се опитвах да го правя, както съм виждал от клипчета в интернет. често се получаваше това, което исках, но голям проблем ми правеше вятър, който се появи от някъде. ходи на река струма, къдете имаше доста участъци от наноси , които бяха образували нещо като полуострови навътре в реката, което беше идеално за новобранец като мен. направи ми впечатление че мухата, която бях сложил (пчела-жълта) се разпадна след около половин час мяткане, а не съм удрял нищо освен водата. Застанал бях да мяткам така че пред мен и задмен да има вода. можеби мухата не беше качествена, защото още в първите 5 мин черните раета се измиха и почти я оцветиха в черно и в крайна сметка останаха само конците и крилата
. сложих и майски бръмбар, не с цел да закача нещо, а да има нещо накрая, но пък той постоянно се обръщане с гърба гъм куката, вътеше се като че ли беше хлабав, но за момента това няма значение за мен, защото целата е да се науча да замятам добре.. мисля че ако времето е по-тихо ще правя по добър кастинг. ще намеря някой, който е запознат да ме види как замятам за да ми каже къде греша.
направи ми впечатление, че след около половин час шнура ми заповна да потъва, иначе марката му е BFC WF 6. и да питам някой, дали трябва някаква грижа за шнура след като се прибрах от реката.

направи ми впечатление, че след около половин час шнура ми заповна да потъва, иначе марката му е BFC WF 6. и да питам някой, дали трябва някаква грижа за шнура след като се прибрах от реката.
- Росен
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Те затова ти казаха да не слагаш муха а просто едно парченце 1-2 см бяла или шарена прежда примерно. В този студ (имам впредвид водата) ако не е карстова реката, а Струма не е такава, риби много трудно ще хванеш какъвто и кастинг да имаш. Използвай времето да хвърляш и да се понаучиш, после през лятото вече както и да им я дадеш мухата - те все си я вземат (като за начало, реално не е така). По Струма е пълно с мухари - намери някой да те понаучи ... 
Поздрави!

Поздрави!
Наистина е пълно с мухари, ама незнам как да ги намеря. намерих връзка към един колега, но нещо понах да си мисля че няма да ми обърне внимание.Росен написа: По Струма е пълно с мухари - намери някой да те понаучи ...
Поздрави!
Росене, в последното мнение писах за шнура и това че потъва след известно време в водата.