Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

за макрите НЕ Daiwa и Shimano !
Модератор: sapuna
Re: за макрите НЕ Daiwa и Shimano !
Значи пояснявам и повече не желая да коментирам нищо ,даже и на ЛС със Вас.Форумът не е само един магазин.Има много интересни теми и споделяне на опит от колеги ,които ме интересуват.За разлика от Вас хората обясняват ,а не се заяждат.Чета Ви коментарите с които "помагате".Пази боже да нямам нужда от вашата "помощ".Ако ми хареса нещо от магазина ще си го закупя.И не сте Вие човекът ,който ще ми прави забележки.Мънцата написа:Преди да го задам правя уточнение - няма нужда да ми отговаряте, ако много държите, може да минем на ЛСmargi написа:Разбрах въпроса,благодаря за него,моля следващият въпрос.![]()
Въпроса ми е следния - тъй като всичките Ви "постове" са в "магазина" /изключвам тези в настоящата тема, защото това си е чист спам - не видях да кажете нещо по темата/, бихте ли споделили, имате ли поне една покупка или продажба там
Благодаря Ви за вниманието, лека нощ
Наистина приключвам беседата с Вас
Моля колегите и модовете за извинение

Точно това се опитвах да Ви кажа досега, радвам се, че сте ме разбралmargi написа:И не сте Вие човекът ,който ще ми прави забележки.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
...........вижте сега,гусин Иванов,при моя риболов имам няколко "предсрочно умрели",макари,първата такава беше един Стабил още в далечното минало,когато с учудване видях след удар на риба,как бигелът ми изхвърча и рибата си замина по живо и здраво...........е мястото беше такова,та нямаше как да пусна аванс и кордата беше 0,60....
След това и едно Рьоби умре,щото нещо се прецака пружината на бигела,пак при напън,после един Мичел/любима моя марка,от която притежавам около 5-6 бр.,но не за сом,като и до днес смятам,че те редят най-добре кордата на шпулата/,си замина за месец,щото ловях с плетено влакно и "случайно" закачих няколко риби,та сега мога да твърдя от лични наблюдения,че Мичелите не стават за тежък спининг с плетено влакно......
сега макарата ми за дъно е един Викинг-ST-300,който е без бигел,та съм спокоен,като му навия 0,70 влакно.......,а пък при моя риболов,колкото по-малко критични точки,толкоз по-добре,та бигела ми се явява излишен.Другото важно условие е да издържа на вода и разни други гадости.Най-вече ме интересува дали,теглото е съпоставимо с другите "хвалени" марки,а здравината е по-голяма/предвид използваните матряли/.Съгласен съм и с мненията,че няма нищо вечно,както и,че по-добре с една отколкото няколко,то вече и рибите по Маричката изчезнаха,ама пуста краста.......
Поздрави.
След това и едно Рьоби умре,щото нещо се прецака пружината на бигела,пак при напън,после един Мичел/любима моя марка,от която притежавам около 5-6 бр.,но не за сом,като и до днес смятам,че те редят най-добре кордата на шпулата/,си замина за месец,щото ловях с плетено влакно и "случайно" закачих няколко риби,та сега мога да твърдя от лични наблюдения,че Мичелите не стават за тежък спининг с плетено влакно......
сега макарата ми за дъно е един Викинг-ST-300,който е без бигел,та съм спокоен,като му навия 0,70 влакно.......,а пък при моя риболов,колкото по-малко критични точки,толкоз по-добре,та бигела ми се явява излишен.Другото важно условие е да издържа на вода и разни други гадости.Най-вече ме интересува дали,теглото е съпоставимо с другите "хвалени" марки,а здравината е по-голяма/предвид използваните матряли/.Съгласен съм и с мненията,че няма нищо вечно,както и,че по-добре с една отколкото няколко,то вече и рибите по Маричката изчезнаха,ама пуста краста.......

валатът не най-лошото нещо на света
Ето това е макара по добра от DAIWA и SHIMANO .
ABU GARCIA Suveran :

Нека тук експерта Иванов си признае,че тази макара е вечна.
Друга с такава кинематика (с преден и среден аванс)не е правена и от 2001 година не се произвежда и няма да се направи.
Ето малко инфо за нея:
http://www.stripersonline.com/surftalk/ ... p?t=371548
ABU GARCIA Suveran :
Друга с такава кинематика (с преден и среден аванс)не е правена и от 2001 година не се произвежда и няма да се направи.
Ето малко инфо за нея:
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Опс,право у десетката.Браво Колега.Виж С 3 Кардинала го произведаха пак,може и това бижу да го възродят. 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
haga , точно Сюверена изяде главата на АБУ . Една от най-добрите им макари къде и разказаха играта в последната партида преди да я спрът от производство в този и вариант . Деведесет и седма или и осма си заприходих едно такова и останах силно разочарован . Пружината на бигела даде фира още на първият сезон , имаше нещо извратено в ъгъла които и беха дали спрямо гегата , ролката на бигела много лесно хапваше боклук и блокираше , с две думи - не ми допадна
В момента единствената безинерционна макара на АБУ която се прави наистина добре и е конкурентна в ценовият си диапазон на съответните Дайва и Шимано е това - http://www.purefishing.jp/products_2011 ... _neos.html . То е и показателно че само тя се радва на внимание дори в японският пазар .
аксел , наистина Van Staal , ZeeBaaS , FIN NOR , Julius Vom Hofe , Accurate са макари които наистина са конкурентно способни на високият клас Дайва и Шимано ама в тая тема не се упоменават много , много

аксел , наистина Van Staal , ZeeBaaS , FIN NOR , Julius Vom Hofe , Accurate са макари които наистина са конкурентно способни на високият клас Дайва и Шимано ама в тая тема не се упоменават много , много

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Eййй, тва верно е голяма щуротия, цената и тя прилична гледамПавел Иванов написа:В момента единствената безинерционна макара на АБУ която се прави наистина добре и е конкурентна в ценовият си диапазон на съответните Дайва и Шимано е това - http://www.purefishing.jp/products_2011 ... _neos.html . То е и показателно че само тя се радва на внимание дори в японският пазар .

Това вече го има и в БГ. 500 лв еПавел Иванов написа: В момента единствената безинерционна макара на АБУ която се прави наистина добре и е конкурентна в ценовият си диапазон на съответните Дайва и Шимано е това - http://www.purefishing.jp/products_2011 ... _neos.html . То е и показателно че само тя се радва на внимание дори в японският пазар .

няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ABU , са си синоним на качество...
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3404
Не съм съгласен... преди десетина дни си взех Cardinal 303i и не съм много впечатлен от качеството на изработка на корпуса. За 100 лв има и по добре направени макари.tamihal написа:ABU , са си синоним на качество...
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
-
- кандидат преподавател
Корпуса ли е важно да е гладък и лъскав,или качествените вътрешни джаджи,аванса,ролката,пружинката и бигела ?Само,ако можеше да видиш корпусите на повечето ми макари на какво приличат -кожата на мутрата на 35 годишна "труженичка"от некое околовръстно изглежда по-добре,ама макарите от марките "Не Д. и не Ш."си работят суперски след 3-4 годишна небрежна /в пясъка и водата,с чукане по камъните /експлоатация 

За мен е важно и как изглежда един такъм. А Абу-то за което писах си има и други кусури - лек луфт на врътката на аванса и на шпулата.INCUBUS написа:Корпуса ли е важно да е гладък и лъскав,или качествените вътрешни джаджи,аванса,ролката,пружинката и бигела ?Само,ако можеше да видиш корпусите на повечето ми макари на какво приличат -кожата на мутрата на 35 годишна "труженичка"от некое околовръстно изглежда по-добре,ама макарите от марките "Не Д. и не Ш."си работят суперски след 3-4 годишна небрежна /в пясъка и водата,с чукане по камъните /експлоатация
Напълно подкрепям твоето мнение (не само от последния пост) за макарите "НЕ D и Sh", но не можеш да отречеш че за тези пари има доста макари, които са по-изпипани и пак можеш да си караш няколко години с тях.
Въртим си в И бей Германия и нали си харесвам Абу ,като винаги преглеждам първо там.И какво виждам.От един юнак ССтоянов си купих в Продава Абу матик 170 шведска нова за 35 лева с доставката.За скромната цена от 235 евро си изложили швабите същото
.Явно си е качествена машинката ,та дойчовците да я вържат на такава цена.И като си помисля,че взех туй чудо децата да си шляпат слънчевки с него. 
-
- кандидат преподавател
Радуйся ,Исая /драги tct/,приветствам те с този израз,щото машинката си е качествена,иначе нямаше да фигурира за пазар в Дойчланд,пък там слагат цените според техния стандарт,който най-общо казано,е 5,5 пъти над нашия 

- Румен Александров
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Колеги знаете ли кой е измислил и държи патента за среден аванс ??? Няма да ви тормозя....БЪЛГАРИН от ПЛЕВЕН само това ще кажа има и ние какво да покажем на света...haga написа:Ето това е макара по добра от DAIWA и SHIMANO .
ABU GARCIA Suveran :
Ето малко инфо за нея: