Айде сега пастървови въпроси

Модератор: sapuna

Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Айде сега пастървови въпроси

Мнение от Д.Граховски »

Колеги пастърваджии и нетолкова пъстърваджии в събота ще ходя за пъстърва и тъй като е далеч от моята компетенция този риболов(ходил съм ама не много пъти) искам да ви попитам каква стръв да използвам по това време на годината като се има впредвид,че реката е тясна най-много до 3-4 метра широчина, и незнам дали ще стане блесната,та каква гадина да закача на куката или пък изкуствена муха :) айде чакам да ме залеете от инфо :D

Към админа:Много се чудих къде да я публикувам тая тема така че ако има нередност сори и ако трябва местене :D
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Айде сега пастървови въпроси

Мнение от Д.Граховски »

Браво бе пъстърваджиите май нема много такива тука или пък ви е страх че ще ходя повашите места и ша ви взема рибата споко няма над дупница ще ходя на едно място има мнооооого пъстърва на пъвия си излет за такваз риба хванах 38 броя (взех 3 ) но няма нито да ви кажа къде е точно нито да ви отведа ако някой иска щтот сте скръндзи

Изображение

Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

:lol: :lol: :lol: бих ти помогнал , ама съм новобранец в риболова , пробвай от всичко помалко пък каквото е успешно :lol: :lol: :lol:
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Пробвай нимфа. За муха е още рано, ама знае ли човек? Ако имаш олекотени примамки на воблерчета (0,5 г. - 1 г.) може и на тях (имитация на рибе). Иначе - червей, хирономус - грозд. И умната с бройките и килограмите :D Успех.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
harley666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от harley666 »

Dimitar_allianz написа:Колеги пастърваджии и нетолкова пъстърваджии в събота ще ходя за пъстърва и тъй като е далеч от моята компетенция този риболов(ходил съм ама не много пъти) искам да ви попитам каква стръв да използвам по това време на годината като се има впредвид,че реката е тясна най-много до 3-4 метра широчина, и незнам дали ще стане блесната,та каква гадина да закача на куката или пък изкуствена муха :) айде чакам да ме залеете от инфо :D

Към админа:Много се чудих къде да я публикувам тая тема така че ако има нередност сори и ако трябва местене :D
ЕЕЕййййййййй, много ви е страх от " админа" бе хора , и те са човеци да знаете !!!!!!!!!!!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

jagger1 написа:Пробвай нимфа. За муха е още рано, ама знае ли човек? Ако имаш олекотени примамки на воблерчета (0,5 г. - 1 г.) може и на тях (имитация на рибе). Иначе - червей, хирономус - грозд. И умната с бройките и килограмите :D Успех.
Само да попитам невеж съм си :) какво е нимф и хирономус и от каде в сф да взема:)

Изображение

Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Нимфа - изкуствена примамка, имитираща личинката (ларвата) на насекомо. Ако не си ги изработваш сам - от роболовен магазин. Хирономуса - също от риболовния магазин (жива примамка), но не съм сигурен вече дали ще го намериш лесно. Ако все още има внос, може и да намериш. За по-точна представа какво представлява, напиши в Гугъла "хирономус" и виж пълна информация. За нимфите - има в мухарския форум. Успех.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

вече свърших тая работа проверих кое как изглежда :) и много ти благодаря за полезното инфо Поздрав и наслука :)

Изображение

curulik
новобранец
новобранец

Мнение от curulik »

Колега,водата в момента на планиските рекички,в които ще ловиш е много бистра.
Опитай с малка блесничка 2или3,0,аз ползвам "Мепс" бяла или жълта на червени или оранжеви точки/въртяща естествено/.Ако реката не разрешава ползването на блесни /плитка или много закачки/аз ловя при такива условия до пролетта,когато става по-пълноводна,пробвай на земен червей/не на торен, на него ще ловиш маломерки,а пъстървата гълта здраво и само ще ги хабиш,при грозд бели червеи положението е същото/.Сега неща,които съм сигурен,че знаеш:в планината още е зима,така че дрешките да са топли и незабележими,не ходи сам, опасно е,има сняг,лед,шума и клони крият истински"вълчи" капани.На слука!
Аз откривам сезона на пъстърва през забраната!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

curulik написа:Колега,водата в момента на планиските рекички,в които ще ловиш е много бистра.
Опитай с малка блесничка 2или3,0,аз ползвам "Мепс" бяла или жълта на червени или оранжеви точки/въртяща естествено/.Ако реката не разрешава ползването на блесни /плитка или много закачки/аз ловя при такива условия до пролетта,когато става по-пълноводна,пробвай на земен червей/не на торен, на него ще ловиш маломерки,а пъстървата гълта здраво и само ще ги хабиш,при грозд бели червеи положението е същото/.Сега неща,които съм сигурен,че знаеш:в планината още е зима,така че дрешките да са топли и незабележими,не ходи сам, опасно е,има сняг,лед,шума и клони крият истински"вълчи" капани.На слука!
Аз откривам сезона на пъстърва през забраната!
Мерси колега :) сам е почти сигурно че няма да ходя,но не се знае,ако съм самичък ще си гледам в краката :)

Изображение

curulik
новобранец
новобранец

Мнение от curulik »

Ходя на този риболов 27 години,падал съм в реката над 20 пъти,не се гордея,чупил съм часовници,въдици,давил съм телефони,вярвай ми добронамерен съм,не подценявай планината,ако искаш имформация за линията,питай!
niki76
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от niki76 »

Колега,ловя на подобна планинска река,обезателно си вземи накоя Моска-1,и мепзове с червени точки 00.Ако намериш мини клатушка на Бъздей 2,5см лилаво-сребриста е,взимаи смело направо е трепач за пъстърва.На жива примамка земен и бял в джоба са задължителни.Наслука и внимаваи по реката.
Още едно хвърляне и тръгвам.....
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Dimitar_alianz,исканата информация е класифицирана с "топ сикрет" :) Достъп ще имаш след поне две годишно проучване,и се пише "пъстърва"-идва от "пъстра" :)
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

niki76 написа:Колега,ловя на подобна планинска река,обезателно си вземи накоя Моска-1,и мепзове с червени точки 00.Ако намериш мини клатушка на Бъздей 2,5см лилаво-сребриста е,взимаи смело направо е трепач за пъстърва.На жива примамка земен и бял в джоба са задължителни.Наслука и внимаваи по реката.
мерси колега моските са налице вече :) бял взех а земен от там :)

Изображение

Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Колега, ако ще ловиш на стръв, си вземи ручейник и бял червей. Нанизваш ручейника през главата да виси, след него закачаш белия червей и нема грижи. За този сезон за малка река това е най-подходящата примамка. Пък драсти едно ЛС как е минал риболовът.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”