Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

А ла "Чурулик".
Модератор: emo vasilev
Re: А ла "Чурулик".
rumelesco написа:Ето три нови воблера по този метод...

Ице аз само така си правя тракалките , добре си тракатБай_Мецан написа:
Сега се пробвам от една стара телескопична антена за TV да си режа парчета и да слагам вътре сачмите.
УСПЕХ![]()
![]()
![]()
пускай дребосъка ако искаш да хванеш ЙЕдро
-
- разбира нещата
Какво става с дялкащите събратя
- да не спряхте вече
Четейки постовете на "Чурулик Пенчо" здравата се зарибих и аз -( спретнах си компресор от хладилник, с бутилка от фреон, купих си нужните инструменти за творене,а от скоро дори и аерограф-Paasche )
- влезе ми яко бръмбара в г.........за 
Малко , по-малко в свободното си време за период от три месеца с много проби преди да ги боядисам , сътворих ето тези твари:

Пропуснах да отбележа ,че телата са направени от дураформ, лигавниците от вералит, телта е зъботехническа с ф-0.8 мм. и всички са с тракалки:

тези са рисувани с аерограф:

а тези са рисувани на ръка :

Сега очаквам да се стопли времето
, за да ги вкарам реално в боя 
Успех на всички и нека творенията ни да хващат риби , за да не се превръщат в ключодържатели

Четейки постовете на "Чурулик Пенчо" здравата се зарибих и аз -( спретнах си компресор от хладилник, с бутилка от фреон, купих си нужните инструменти за творене,а от скоро дори и аерограф-Paasche )

Малко , по-малко в свободното си време за период от три месеца с много проби преди да ги боядисам , сътворих ето тези твари:

Пропуснах да отбележа ,че телата са направени от дураформ, лигавниците от вералит, телта е зъботехническа с ф-0.8 мм. и всички са с тракалки:

тези са рисувани с аерограф:

а тези са рисувани на ръка :

Сега очаквам да се стопли времето

Успех на всички и нека творенията ни да хващат риби , за да не се превръщат в ключодържатели

ам те арни бе колега , много емоции да ти донесат
-
- разбира нещата
БлагодарствоAto написа:ам те арни бе колега , много емоции да ти донесат

А, мога ли да попитам -как запушвате краищата на частта от тази телескопична антена, така че да се чува добре тракането на топчето вътре

-
- новобранец
Пробвай с "капачка" от кисело мляко.burg написа: Благодарство![]()
![]()
А, мога ли да попитам -как запушвате краищата на частта от тази телескопична антена, така че да се чува добре тракането на топчето вътре![]()
![]()
Не съм го изпробвал, но съм чувал как трака така направен воблер.Ще останеш доволен.
Най ме кефи зеления с оранжевото коремче
но като цяло са отлични

ами аз не ги запушвам , просто се старая да изрежа дуката точно на размер колкото е дълго парчето от трабичкато , а ако згафя в размера нещо в тредния край натиквам парче от дураформа който съм дялкал. Запълвам така трабичката , че на няма никакво разтояние от към отворитеburg написа:БлагодарствоAto написа:ам те арни бе колега , много емоции да ти донесат![]()
![]()
А, мога ли да попитам -как запушвате краищата на частта от тази телескопична антена, така че да се чува добре тракането на топчето вътре![]()
![]()
За съчми в трабичката разглобяваш педал от колело и в него има идеални съчми
Успех за напред и само уловисти ФОФЛЕРИ да сътворяваш
Много мъка това с тръбичките и аз го пробвах веднъж.
Най-лесно и супер си трака като се направи отвор и му се намажат стените с епоксидна смола и просто епоксидно лепило(от това дето се продава в дозиращи спринцовки залепени една за друга, втвърдява се за 5-10 мин и може да се бачка по-натам) и за капачета слагам или от същия материал като лопатките или ако си набавите от тези най-тънките подложки от спинделите за CD или DVD. Това обаче май вече съм го писал.
Всичките ми воблери имат тракалки дори и най-малките от по 3 -4 см , в големите над 6 има по два отвора. Няколко варианта съм пробвал и този е най-работещия и най-лесния.
Забравих само да спомена,че след намазванет на отворите с цел втвърдяване на стените се минава повторно със същата бургия с цел изглаждане на неравностите. Местата за капачките или с дремела или с 1мм по голяма бургия, но а си мръднал малко повече а си е...л мамата на всичко.
Най-лесно и супер си трака като се направи отвор и му се намажат стените с епоксидна смола и просто епоксидно лепило(от това дето се продава в дозиращи спринцовки залепени една за друга, втвърдява се за 5-10 мин и може да се бачка по-натам) и за капачета слагам или от същия материал като лопатките или ако си набавите от тези най-тънките подложки от спинделите за CD или DVD. Това обаче май вече съм го писал.
Всичките ми воблери имат тракалки дори и най-малките от по 3 -4 см , в големите над 6 има по два отвора. Няколко варианта съм пробвал и този е най-работещия и най-лесния.
Забравих само да спомена,че след намазванет на отворите с цел втвърдяване на стените се минава повторно със същата бургия с цел изглаждане на неравностите. Местата за капачките или с дремела или с 1мм по голяма бургия, но а си мръднал малко повече а си е...л мамата на всичко.