Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

ÿçîâèð Èâàéëîâãðàä
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
- Обратна връзка:
ÿçîâèð Èâàéëîâãðàä
Çäðàâåéòå, êîëåãè ïî íåâîëÿ.
Ùå õîäèì íà Èâàéëîâãðàä, òà ðåêîõ, ÷å ìîæå äà ïîìîãíåòå ñ ìàëêî èíôîðìàöèÿ:
Êúäå ìîæå äà ñå îòñåäíå íà ÿçîâèðà? Íÿêîÿ áàçà?
Êàêâî è íà êàêâî äàâà â ìîìåíòà, àêî íÿêîé å áèë òèÿ äíè òàì?
Ùå õîäèì íà Èâàéëîâãðàä, òà ðåêîõ, ÷å ìîæå äà ïîìîãíåòå ñ ìàëêî èíôîðìàöèÿ:
Êúäå ìîæå äà ñå îòñåäíå íà ÿçîâèðà? Íÿêîÿ áàçà?
Êàêâî è íà êàêâî äàâà â ìîìåíòà, àêî íÿêîé å áèë òèÿ äíè òàì?
discoverstrandja.com
Какво става с този язовир, колеги. Беше ми от любимите водоеми, но през миналата година нещо се закучи. Имах само 2 успешни излета и то каракуди и уклей. Още от началото на лятото та до края на топлите дни като изчезнаха колите на пловдивчани ми стана ясно, че става нещо недобро. Впрочем, може би това се отнася само за района, в който ходя аз - Доброславци. Кажете нещо за други райони и изобщо има ли смисъл да се пътува до там!
NIKLAS,всяка година по това време ходим на ИВАЙЛОВГРАД и моя скромен опит
е:в момента трябва да дава при с.Бориславци на плича-уклей/чаушан),червеноперка,костур и ако имаш късмет може и някоя едра каракуда.Ако водата е висока,гледай някъде ако има залят папур,треви и мятай,гаранция каракуда.Вечер местните са като видри в язовира.Засилено присъствие на горски-носи си билета,проверяват.По въпроса със спането в самото село дават под наем-ние спим при баба Фатима прилично е.По пътя за Ивайловград,след селото има и други комплекси,така че тръгвий смило без да се притесняваш.Вземи захранка бял и едър червен за каракудата и потегляй.
.Вземи си топли дрехи,че вечер е студено
.Успех и като се върнеш докладвай
.

Sorry my frends, Заради изключително "вълнуващия" футболен двубой Бг- Шв не можах да отида на Ивайловград. С един приятел бяхме на ръкава на Тунджа при вливането й в Жребчево. Откъде ли нямаше хора, дето се вика яйце да хвърлиш...
Пълен отврат - тук там някой улови по някоя платика max до 0.7-0.8 кг.
Малко преди да си тръгнем и при мен на поджижна плувка в положение "легнала" удари една - около 500-600 гр. След това - нищо! Що хранене беше, поне две прасета да бяхме изхранили, но не та ... не. Уклеят и каракудата бяха пълен пас.
Оставам с надежда за следващата седмица, но както е тръгнало, надали...
Открай време съм намразил това "Жребчево", но нали казват, че надеждата умира последна ... Тъпо, тъпо, много тъпо ....
Желая ви много късмет! Поздрав, Niklas
Пълен отврат - тук там някой улови по някоя платика max до 0.7-0.8 кг.
Малко преди да си тръгнем и при мен на поджижна плувка в положение "легнала" удари една - около 500-600 гр. След това - нищо! Що хранене беше, поне две прасета да бяхме изхранили, но не та ... не. Уклеят и каракудата бяха пълен пас.
Оставам с надежда за следващата седмица, но както е тръгнало, надали...
Открай време съм намразил това "Жребчево", но нали казват, че надеждата умира последна ... Тъпо, тъпо, много тъпо ....
Желая ви много късмет! Поздрав, Niklas
giv, eто малко инфо от вчера (02.04 събота). Пристигаме на Бориславци към 8 ч. Вятър - страшен, почти невъзможно за риболов. Имаше само две коли една до дерето до самия път и една близо, но от лява страна. Ние сме в дясно край стопанския двор и оттам при сухото деренце (почти винаги има две вързани лодки на местни). Независимо от вятъра решихме да разпъваме. Първо ... захранки и т.н. Хвърлям 3 бр. - една на подвижна на "симеон", една на дъно пружина (+торен и царевица) и директния - на "шарен". До 11.30 - абсолютно нищо, освен огромната борба с вятъра да не ми отнесе телескопа от ръцете. В 11.35 - първи уклей (чаушан), на другите две - нищо. Събрах ги. На телескопа буквално не мога да подам - взема още във въздуха. Ако не беше този вятър, при който за едно откачане на рибето трябват поне 2 мин. сигурно щях да съм бракониер,с поне 5-6 кила.
Инфо от местните - през седмицата риболовци са ловили по 1 чувал каракуда, но паднала някаква градушка и оттогава до вчера няма. На мрежи извадили две шаранчета по 7-800 гр., което дава надежда, че шаранът може и да се завърне отново. Та това е. Не случих на време, но все пак ясно е, че има смисъл да се ходи на язовира. На мен ми е на 125 км.
Инфо от местните - през седмицата риболовци са ловили по 1 чувал каракуда, но паднала някаква градушка и оттогава до вчера няма. На мрежи извадили две шаранчета по 7-800 гр., което дава надежда, че шаранът може и да се завърне отново. Та това е. Не случих на време, но все пак ясно е, че има смисъл да се ходи на язовира. На мен ми е на 125 км.
niklas,благодаря за информацията.И аэ съм на 125км.Времето я пресече на всякъде
.Но ако задържи поне 4-5 дни топло задължително ще отида да си почина.Страшно ми харесва самият яэовир и спокойствието
.Ще вземем биричка,пържоли и вечерта задължитено пържена прясна риба
.Всяка година го правим,смятам и тази да не пропуснем.След излета дори и най-голямото говедо не може да ми раэвали настроението поне един месец
.Успех на всички колеги и на слука.
МАЙНИТЕ СА МНОГО ДОБРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

МАЙНИТЕ СА МНОГО ДОБРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ХАЙДЕ ЗА РИБА!!!!!!!!!!!!!!!!
niklas като отидеш слез на язовира,а не на дерето.Като тръгнеш на дясно към реката на около 150м. ще видиш едни заляти треви и папур /ако нивото е високо/.Всяка година там правим много едра каракуда,а сме имали и удари на шаран но иска тишина/говоря ти на перо-голям кеф е/
.Дано съм ти от полза и като си дойдеш пиши
.
МАЙНИТЕ СА ГОТИНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

МАЙНИТЕ СА ГОТИНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
В петък и събота бях! Каракудата не дава - всички проби на бял, на торен, фидер и една на дъно са с един резултат - едра червеноперка, но аз тази риба я мразя и я пускам обратно. Уклея тотално бе разбит. Кеф страшен - взема като пред свършека на света. Преизпълних нормата няколкократно. Убрах екземплярите над 20 см - две дневни норми и си заминах доволен, отпочинал психически... и изобщо кеф!
NIKLAS на 19 и 20 смятам да отида,ако котка не ми мине пътя.Надявам се до тогава дъртата каракуда да е тръгнала
,ако не ще ловим чаушан.Дано времето да е хубаво,защото смятаме вечерта да пържим прясна риба със студена бира
.Така че ако имаш път на там заповядай на риба.Ще бъдем в дясно ат втечалото
.
МЙНИТЕ СА ГОТИНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

МЙНИТЕ СА ГОТИНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sorry my friend! Givi, аз работя на нормално работно време, т.е. почивам в събота и неделя. Не ми е възможно през седмицата, а иначе предложението е супер, особено с такива екстри. Но, надявам се (животът е пред нас) рано или късно някъде да се засечем и тогава.. и студена бира, и пържена риба, пък що ли не и малко "твърдо". Желая ви успех. Аз, за последно преди забраната, ще отида и този уикенд с още 3 приятели риболовци.