Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на тролинг
Модератор: bobopeli
Сом на тролинг!
Това е нов за България риболов за,който малко се знае!Ето една класация,за да стане ясно,че тролингът е доста ефективен по отношение на сома!1-1.70см!2-1.65см!3-1.55см!4-1.52см!Знам имената на риболовците,водоемите и килограмите на рибите!Година,месец и вида на воблера!
Моля,някой ако знае за други трофеи да каже! 

- krokibg
- учете се от него
Миналата седмица бях пак до Ивайловград и поговорих със доста от виладжийте там,стари и нови.Старите виладжий са там от минимум 15 години и са виждали доста сомаджий и сомове,но нямат интернет и някой дори неса виждали и компютър.Природата си знае работата и нито човека измислил формулата нито някой друг може да твърди каквото и да е по този въпрос със пълна сигурност.Снимките лъжат и ако малко се замисли човек и погледне по-трезво без предразсъдаци ще види че е така.Ето ви едно доказателство и повече няма да говоря.
Това е един и същи сом сниман от различна дистанция

Това е един и същи сом сниман от различна дистанция

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Ами,ако има хранилка в хрилете е възможно!Правилата винаги си имат изключения!Лъжите лесно могат да спрат!Приемаме правилата на ИГФА,и при улавянето на трофеен сом играем по тези правила и имаме редовен,световно признат рекорд.Всички останали си остават хитреци на местно ниво,които нека си лаят,пулят,злобеят или лъжат!Правилата струват пари,но за чест и слава си заслужава!Риболова нали е спорт!А в спорта винаги има победител,рекордьор или краен резултат!
В,България всички рекорди в риболова са неофициални,нерегистрирани и за това са нищожни.Все едно са слухове!

- krokibg
- учете се от него
От кога говоря че всеки може да си пише каквото си иска,но никой не слуша.Аз също мисля че трябва всеки рекорд да бъде регистриран,но дори незнам тук в България кой и коя е организацията която се разправя със РИБИТЕ
Згомняса се пак темата и Телето се расърди и си изтри постовете.Теле,стига се сърди като някое малко дете на което са му взели играчката.Големи хора сме и трябва да си изказваме мнението иначе няма да сме хора а ще бъдем по клоните като маймуните.Вземи се в ръце и нито някой те е обидил нито смята да те обижда.Не е задължително да приемаш писаното от нас.Карай си я както си знаеш и приемай нещата спокойно и със усмивка 

- krokibg
- учете се от него
Щото сомаджийте сме по сърцати и адреналина ни е в повече.Трябва доста лудост за да ходиш основно и само за сом и то да го правиш целенасочено и по цял ден а дори и седмица без да се откажеш.А такива тук сме много малко
Обърни внимание че сомаджийте много рядко пишат за други риби
Това е така защото още със първия уловен голям сом нещата и мераците за друг риболов се изпаряват и умовете ни денонощно са заети със мисълта кога,къде и как ще бъде търсен и хванат другия сом и дали ще имаме повече слука от предишния излет.За да ме разбереш ще ти преведа един пресен случай.На скоро се запознах с един човек който от много години ходи всеки ден на марица за всякакви риби,но никога не беше хващал сом до миналата.Знаеш ли какво се случи
Човека от този ден насам,никога не е хвърлил повече старите си въдици и постоянно си върви със спининга и гони сомове.

А бе тва не са кавги,а спорове.Просто за него се знае най-малко и всеки има различно мнение.Кой му дреме за някакви каракуди и костури,като ги слагаме за стръв.Може и да са полувин килограмови.Тия около мен са били щекари блеснари и всякакви други.И сега ходят за подобни риби.Но започне ли сома всичко друго им става безмислен риболов точка ком.Аз обичам да ходя за шаран и съм ходил само за това.Но сега сома е приоритет и нямам време за друго.Просто е друго да те влачи товарния влак.
Моят най-голям на тролинг е този:

Последно промяна от oldman на Вто Юни 12, 2007 12:57 pm, променено общо 1 път.
- krokibg
- учете се от него
Аз пък пожелавам на всеки да си хване тази година не по един а по няколко рекорда.Кой на гъз,кой на ръце,кай на тролинг ,кой на кльонк и ли с блеснарката,но всички да сте щастливи и да дойде времето да спорите за гаджето след уловения сом
И Телето,много си прав че след първия сом уловен и изваден на лодката или брега,свършва риболова на други риби.Тамън ще остане повече шаран за шаранджийте
Айде истрайте се още десетина дни де ,маскари недни,само се джафкате ли джафкате
Аз си ловя риба всеки ден и като падне забраната,тръгвам да видя какво ще става тази година.Хайде със здраве и по-спокойно че ще вземете да получите някое сърцебиене

Получих информация,че тази неделя на яз.Искър са уловили сом на тролинг!Някой ако има по-точно инфо нека сподели!Сома е ударил в Щипочанския залив на рапалка,на 0.25 моно и е изваден от начинаещи за 3 часа!Около 1.20см.,към 15кг.!Честито на печелившите,знам как се чувстват.
Инфото е от трето лице и ме извинете,ако съм объркал нещо!

Аз съм шаранджия но познавам начинаещият
,инфото е че сома е хванат на03.06.07г. в Шипоченския залив на 22 метра от брега пред залятите борчета.Пръчката е 2 70см акция 40-60гр.влакно 0.25 монофил Фокус Кристал ,вирбела е Балцер с тест 12 кг воблера е с цвят лилав
.Рибата е била 15кг преди около 5 години
изваден е точно за 2.30мин.пред 3 лодки и един джет а на брега имаше 50 човека свидетели
.След качването на рибата в лодката последваха бурни аплодисманти и викове о страна на пресъстващите.