Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

? ЗА ТЕЖЕСТИ
Модератор: nkolev66
-
- разбира нещата
Re: ? ЗА ТЕЖЕСТИ
Вальо,преди две седмици(тогава си стъкмявах буя) си "купих" от един рибарски магазин в Поморие подобна халка,но не съм сигурен за тежеста(ще гледам да я претегля),по 1, или 1,5 лева беше,но мисля че е около 700-800гр.и спокойно ми минава през китката
Та ако искаш,пиши да ти пратя едничка
Та ако искаш,пиши да ти пратя едничка

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Страхотно предложение Тольо.Виж грамажа и ще действаме.А ми се струва , че ако цената и грамажа са верни то решаваме кардинално и проблема на Претор относно цената на 1кг. олово.
Чакам отговор и копувам. 

-
- новобранец
Какъв калъп използваш,от какво?
-
- разбира нещата
Valyo68 написа:Страхотно предложение Тольо.Виж грамажа и ще действаме.А ми се струва , че ако цената и грамажа са верни то решаваме кардинално и проблема на Претор относно цената на 1кг. олово.Чакам отговор и копувам.
ok. ще гледам днес да я претегля

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
Аз ще лея плоски тежести за жилетка. Модели на калъпи има в руския форум, бяха дадени линкове в една от темите тук. Без значение е какъв ще направя, формата е пределно проста.krasimir-77 написа:Какъв калъп използваш,от какво?

-
- разбира нещата
ok. ще гледам днес да я претегля 
А така,е сега идем от магазина,точно 300гр. е
(а трябваше да 600-700)
Утре ще мина през същия магазин,и ще видим с чичо Ваньо за по-тежки
Горе главата Вале,ще измислим нещо
Пп:Иначе си ми минава през китката,барабар с чесовника,амааааа ще да е лека определено

А така,е сега идем от магазина,точно 300гр. е

Утре ще мина през същия магазин,и ще видим с чичо Ваньо за по-тежки

Горе главата Вале,ще измислим нещо

Пп:Иначе си ми минава през китката,барабар с чесовника,амааааа ще да е лека определено
- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
О.к Тольо, провери и ще ти кажа какво ще направим. Още веднъж благодаря за отзивчивостта.
Утре и на мен ми пристига елека. И аз ще правя тежести за него в последствие. Та като пристигне и видя какви са размерите на джобовете, ще реша за размера им и грамажа.Няма да е лошо, ако споделим размери, грамаж, калъпи и друга информация за плочките. Със сигурност няма да си сложа стандарти по 930 грама.
Най-подходящи са оловни сачми, в торбичка но голямо леене ще падне.
Преторе, ако откриеш топлата вода свиркай.

Най-подходящи са оловни сачми, в торбичка но голямо леене ще падне.

Преторе, ако откриеш топлата вода свиркай.

- makari
- научил се да хвърля
Адаш да ти кажа и аз как съм направил с тежестите за жилетката.Мойта е на сеак суб и има 5джоба отзад и 2отпред.Джобовете събират около 1кг олово всеки,а аз си отлех по-тънки,по 460-500гр и слагам в джоб по два,а когато трябва да махам малко олово вадя по някоя плочка и готово.Снимки в момента нямам,но ако му трябва на някой ще кача.
А за котва за буя използвам гиричка от 1кг или по някога от 2кг.Гиричките са от тези гумираните и много добре седят под колана.Смятам да си взема и една 3кг да ми помага за по-бързо слизане,когато съм с по-малко баласт на колана.
А за котва за буя използвам гиричка от 1кг или по някога от 2кг.Гиричките са от тези гумираните и много добре седят под колана.Смятам да си взема и една 3кг да ми помага за по-бързо слизане,когато съм с по-малко баласт на колана.
Който не е учил започва да учи другите.
Това с две плочки с по-малък грамаж във всеки джоб е хитро. Ще видя какъв калъп ще направя и ще се опитам и аз да ги нацепя.

- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Това с грамажа имах в предвид. Не е нужно да са стандартни топузи по килограм, а плочки, които да лепнат по гърба. Макари, какви са ти размерите на плочка която тежи 500гр. , широчина, дебелина, дължина, и ако ти остане време сподели как си направи калъпа, матеряла какъв е и т.н. Защото мисля да си резна едно 50-60см. пе-айзенче и да излея в него оловото на дебелина примерно 7-8 мм, а после с ножовката да си ги нарежа, оформя, боядисам прахово,силикон или най добре с Боди за коли.Това ми е идеята.Та за това ме интересуват и размерите. Относно гиричката, много е хитро. Каква е цената на една такава? Ако имате идеи за калъпа казвайте.
Моята жилетка ще е Нава и има 4 джоба по 1кг.Това не значи, че немога на презрамките да пришия по едно джобче
Аз гоня 2.5-3 кг.-повече не ми трябва.

Аз гоня 2.5-3 кг.-повече не ми трябва.
-
- новобранец
Здравейте,
И аз ползвам жилетка seac sub с 5+2 джоба и слагам по 2 плочки.
Плочките ги рязах от някаква дебела оловна ламарина - беше като от някаква облицовка.
От пункт за вторични я донесоха- само се надявам да не е била от АЕЦ .
Рязах ги на лостова ножица по размер на джоба- по около 440 гр средно излязоха.
Общо 7x2x0.44 ~ 6 kg max - но никога не е пълна.
За буя имам 2 халки като на Valyo - по 240гр са - но ми се виждат малко на тегло.
1-вата е от магазин - единствена беше , 2-рата ми е късмет от морето , дано този сезон
намеря още поне 1
И аз ползвам жилетка seac sub с 5+2 джоба и слагам по 2 плочки.
Плочките ги рязах от някаква дебела оловна ламарина - беше като от някаква облицовка.
От пункт за вторични я донесоха- само се надявам да не е била от АЕЦ .

Рязах ги на лостова ножица по размер на джоба- по около 440 гр средно излязоха.
Общо 7x2x0.44 ~ 6 kg max - но никога не е пълна.
За буя имам 2 халки като на Valyo - по 240гр са - но ми се виждат малко на тегло.
1-вата е от магазин - единствена беше , 2-рата ми е късмет от морето , дано този сезон
намеря още поне 1

Да ви кажа моят калъп какъв беше. Имам жилетка на сеак суб. Намерих случайно една капачка метална квадратна от някаква кутия може би е била от кафе. Размерите и бяха 15 на 15 см. Отлях оловото в капачката и стана с дебелина около 6-7 мм. Отрязах плочката с ъглошлаифа и станаха 15 на 7 см. и тежина около 700 грама. Джобовете на жилетката са с подобни размери. Така че сега използвам 7 броя тежести по 700 грама и около 7 кила на кръста.
Пашата обича смелите.
- alex_vp
- научил се да хвърля
И аз съм с жилетката на Seac, тежестите са с размери 6/13/0,5см. и са по 600-700гр. Мерките са взети от оригиналните. Аз си ги излях в калъп от ПДЧ плоскост. Просто отразях дъното на калъпа с тези размери, стените са от същото ПДЧ ако има някакви процепи ги запълвам с намокрена среда на хляб хем става плътно, хем е заоблен ръба
. Стените ги хващам с обикновени види. Калъпа издържа около 3-4 изливания и се разпада, но е много лесен за направа, а и евтин. Аз си купувам ПДЧ-то от практикет за по 50ст от изрезките.