Abu Garcia Carginal 303i

Модератор: sapuna

Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Abu Garcia Carginal 303i

Мнение от f1team »

Макарата върти доста леко, авансът е приличен, но има луфт на шпулата и на врътката за аванса. Освен това някои елементи по корпуса не са изработени мн качествено. Това установих в домашния "тест".
Днес за пръв път пробвах въпросната макара на "бойното поле". Сложих я на спининг, с който се балансират перфектно. Започнах да изпробвам чувствителността на спининга с най-леките воблери и блесни които притежавам, а след това и с по-тежките.
В началото всичко беше ОК, но после.... :shock: Като стигнах до 4+ грамовите воблври и макарата започна да бие мн силно, все едно са й разбити лагерите. Пак сложих леките воблерчета и пак всичко беше ОК. Може би проблема е луфтът на шпулата.
Работата беше ясна - ЗА СПИНИНГ НЕ СТАВА!!!!
После я сложих на пръчката за леко (нещо средно м-у телемач и боло) и проблемите изчезнаха. Но и не видя голям зор -само една червеноперка изкара.
ИЗВОД: Ако не сте заклет фен на Абу, не си купувайте тази макара. За тези пари (и за по-малко) има много по-читави макари!!!!
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
pronenkoff
новобранец
новобранец

Re: Abu Garcia Carginal 303i

Мнение от pronenkoff »

Според мен си случил на дефектна макара. Познавам макарата за която говориш и то по- малкият размер 302i, понася много натоварване тази макара, много повеюе от 4 гр. воблери. Пробвай да я смениш в магазина от където си я купил. Това Абу е идеално за спининг - според мен.

Поздрави
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

:lol: да се смея ли да рева ли. Пак ли на мен се падна дефектна макара. Миналата година взех от Видракс дефектна макара Сасаме и я смених. Ако и сега съм се нахендрил на кофти бройка значи съм егати куция пич :)
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

pronenkoff написа:Според мен си случил на дефектна макара.

Поздрави
Трудно е да се определи дали е дефектна или просто не става, но се свързах с Ганди (Видракс) и я смених. Понеже не ми стискаше да я сменя със същия модел и докато избера нещо друго засипах човека с въпроси. На всичките отговори!!!
В крайна сметка смених Абу-то с Mitchell Advanced Fluid. На първо "четене" ми допадна повече от Кадринала. Ще мога да я тествам "в боя" чак към края на месеца, но до тогава ще й се радвам в къщи :)
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”