Болки в ставите при подводен риболов в студени води

Модератор: nkolev66

Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Re: Болки в ставите при подводен риболов в студени води

Мнение от Pretor »

Честно казано и аз не можах да разбера този момент.
Изображение
Аватар
manuk
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от manuk »

australia написа:Чакай сега Аз ли нещо неразбирам или ти не се изказваш мноо ясно ама как така да няма значение количеството на водата а само на емулсията нали при различно количество вода процентното съдържание на въпросната емулсия е различно .Така както го казваш ми заприличва малко на хомеопатия :?
Може би не съм много ясен, но не е Хомеопатия а е Физиотерапия и за това е важна първоначалната температура, която трудно се променя за толкова късо време. Освен това вана с вана по обем се ръзличават съществено. Може би още малко информация ще доизясни нещата.
Терпентиновите бани с бяла, жълта и смесена емулсия са предложени в началото на ХХ век от руския лекар А.Залманов, който считал, че в основата на правилната обмяна на веществата са чистите капиляри (малките кръвносни съдове). Именно за разширяване на капилярите и пречистването им от шлака е предназначена терпентиновата вана на Залманов. Тя е била използвана за лечението на редица заболявания, но най-известна е станала заради подмладяващия си ефект, известен противовъзпалителен и обезболяващ ефект и антибактериални свойства. За тази вана са по- важни първоначалната температура на всеки сеанс и последващите удължаване на времетраенето и повишаване на температурите по зададена от А.Заламанов схема.
...............................................................................................
Всяко нещо си има цена, за да го постигнем, трябва да я платим!
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Аз кво те питам ти кво ми говориш ама карай както и да е :wink:
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
Аватар
manuk
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от manuk »

australia написа:Аз кво те питам ти кво ми говориш ама карай както и да е :wink:
Колега australia,
и аз обичам да си изяснявам нещата напълно, верно е че като се добавя топла вода за да се съхрани температурата на ваната, ще настъпи разреждане. Но самият А.Заламов никъде не обяснява, каква да е вместимостта на ваната. Твърдението че не е Хомеопатия е мое. А че е Физиотерапия, е твърдение на А.Заламов. Може би се разчита на късото време. Но по важно е да се спазва първоначалната температура, при потапяне във ваната. Честно казано, няма от къде да почерпя повече информация. По пътя на логиката, аз добавям по малко топла вода, но мисля че даже и да не се прави това, няма да има кой знае какво значение, поради краткия престой. Ваната е много агресивна и за това се препоръчва, както писах и преди това, за да се защитят нежните части на кожата и лигавиците потопени в нея да се намазват с вазелин. А иначе въздействието и е страхотно.
.............................................................................................
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Мисълта ми беше има значение процентното съдържание на емулсията спямо количеството вода или е едно към гьотора :?:
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
jeko_k9
новобранец
новобранец

Мнение от jeko_k9 »

australia написа:Мисълта ми беше има значение процентното съдържание на емулсията спямо количеството вода или е едно към гьотора :?:
Казват ти че няма повече данни. Ясно е че е едно към гьотре. И аз като се замисля вана с вана не си уйдисват. Още половин или един литър кам 100 литра вода, това е около един процент, какво значение ще има, ако наистина емулсията е толкова агресивна. Трябва и да се провери дали за 12-15 минути ще успее да изстине това количиство вода ,чак фатално. Важното според мен е дали има ефект?
garokal-74
новобранец
новобранец

Мнение от garokal-74 »

manuk написа:......И на други места във форума съм споменавал, за рецептата от ябълковия оцет (получен от ябълки)....Веднага трябва да допълня че става въпрос, за истински ябълков оцет. Ябълковия оцет от магазините не е подходящ тъй като е направен от: дестилирана вода, оцетна киселина ледена, оцветител и есенция. По магазините има и Балсамов оцет, той пък е дестилат.
И във двата вида оцет, купени от магазина, колкото и да стоят, в тях не се образува оцетна гъба. По възрастните хора помнят че, преди години като се отвори бутилката с оцет след около един месец в нея се образуваше оцетна гъба. Истинския ябълков оцет трябва да образува оцетна гъба, това е гаранция че, в този оцет има ПЕКТИН и КАЛИЙ......
Отскоро гостувам в този форум и ми е интересно. Но така и не можах да намеря, къде във форума е тази рецепта за ябълковия оцет. :?: Ще ви помоля manuk ако е възможно да ни я предоставите тук отново. :D
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Четене трябва :wink: :D . Виж тук http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=40&t=31909.
Изображение
garokal-74
новобранец
новобранец

Мнение от garokal-74 »

Pretor написа:Четене трябва :wink: :D . Виж тук http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=40&t=31909.
:supz: Благодаря много, наистина много четене трябва, ама все не остава много време да се прочете всичко.
:idea: Не съм очаквал, че точно на това място ще е рецептата за Ябълковия оцет, човек се учи докато е жив. :D
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Моля :) . Честно казано правенето на оцет си е ангажимент. Особено като се завъдят дроздофилите :wink: и като замирише люляка :) . Предпочитам да го взема отнякъде, и без това навсякъде в къщи се прескачат моите такъми :D .
Изображение
Аватар
manuk
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от manuk »

garokal-74 написа:
Pretor написа:Четене трябва :wink: :D . Виж тук http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=40&t=31909.
:supz: Благодаря много, наистина много четене трябва, ама все не остава много време да се прочете всичко.
:idea: Не съм очаквал, че точно на това място ще е рецептата за Ябълковия оцет, човек се учи докато е жив. :D
Тъй като вече форума не съществува, колеги ето Ви рецептата за Ябълковия оцет:
ОСНОВНА РЕЦЕПТА ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ
Взимат се 5-6 килограма добре узрели ябълки (сорта няма значение),желателно е да са сладки и да няма изгнили места по ябълките.
Измиват се добре и се смилат, рендосват или нарязват на малки парченца, като не се маха кората им.
Желателно е да се слага сърцевината на ябълките без семките и дръжките, тъй като те допринасят за образуването на вредни вещества.
Взима се 10 литрова бутилка от минерална вода в която се налива преварена вода в една четвърт от обема на бутилката и се добавя 200 грама мед или захар по желание.
Ако ябълките са много кисели, може да добавите до 250 - 300 грама мед или захар. В бутилката се изсипват преработените ябълки ,така че да достигнат до извивката и.
Не слагайте повече защото при ферментацията сока ще изтече на вън. Трябва да се осигури място за разширение.
Звинтвате капачката разбивате съдържанието в бутилката след което разхлабвате капачката и я оставяте така че газовете да излизат навън и резбата да държи все още капачката. Предимството на бутилката пред бидона е че, бутилката може да се държи на топло в кухнята и не мирише на ферментирало, както и не се събират мушички (капачката помага за това).
Трябва да се разбива сместта един два пъти на ден. Бутилката трябва да се държи в топло помещение, най-добре при температура 20-26 градуса. Ако навън е топло може и на слънце.
След 40 до 60 дни плода пада под водата.
Това означава че с изтискване през плътна материя ( например копринен воал или филтър за кафе) плода трябва да се отдели от течността.
Аз не използвам марля (тензух), тъй като, няма как да се изстискат ябълките и да се отделят от сока. Имайте в предвид че, ако само прецедите през марля, ще загубите доста от скъпоценния сок.
След изцеждането течността се връща обратно в бутилката. Желателно е в нея да пуснете оцетна гъба за да се ускори получаването на оцет.
Ако нямате такава макар и по бавно при температура от 26-28 градуса и достъп на въздух след два три месеца течността ще се превърне в оцет.
Не се притеснявайте, ако в течността видите гъста мътилка това е началото на образуване на оцетна гъба.
Като се образува оцетна гъба не я изхвърляйте, тя се състои от оцетни бактерии и може да я съхранявате в хладилник. След време ще ви послужи за направата на следващи количества от цената течност.
Когато оцета е готов прехвърлете го в стъклени бутилки като ги пълните до тапата , така че да не остава въздух. По този начин ще се съхранява по дълго време без да бъде "изяден" от оцетната гъба.
Лично аз си правя по 6 такива дози и всички салати овкусявам с такъв оцет.
Повече по въпроса за чудесата на КАЛИЯ, който се съдържа в ябълковия оцет може да намерите в книгата на Пол Брег " Ябълковият оцет чудодейно здравословно средство"
Мога да добавя само, че той го нарича "велико пречистващо средство на артериите". и още " той е толкова важен за меките тъкани на тялото, колкото е важен Калцият за костите.
.........................................................................................
garokal-74
новобранец
новобранец

Мнение от garokal-74 »

:D Благодаря ви manuk ,тъй като нещо стана с форума и аз не можах да взема рецептата за ябълковия оцет от темата, която предложи Pretor.
За тези които не знаят, намерих темата на manuk, прехвърлена в Google на "Болки в ставите " на 35 страница, само че (viewtopic.php?f=40&t=31909.), където е и рецептата за ябълковия оцет, не беше активно.
Дано вече всичко във форума да е в ред занапред, защото има много полезни неща писани от участниците във форума, както и безценен опит и ще е жалко ако бъде всичко това загубено. :idea: :D :)
Аватар
manuk
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от manuk »

Дълго мислих, дали трябва да приложа, всичко написано по долу, към храненето на гмуркача, но прецених, че по добре ще е мястото му, да е тук в тази тема.
Става въпрос за подходящи храни- при болки в ставите.
1.Лекарите са установили, че при Артроза трябва да ядем повече Авокадо. Съдържанието на масло в Авокадото е на второ място след маслините, а понякога дори и в по-голямо количество.
Биохимичният състав на Авокадото, дава достатъчно Протеини, за да замести напълно Месото и Сиренето в ежедневното хранене, които допринасят за предпазване от болестта.
2. При първи симптоми на Артроза ще помогне чай от листа Коприва и Полски Хвощ.
По 1 супена лъжица от двете билки се запарват за половин минута в половин литър вода. Чаят се прецежда и пие на 3-4 порции през деня.
Установено е, че Водата и Движението спасяват от Артроза.
3.Два-три литра на ден изворна вода, прясно изцедени сокове, билков чай пазят ставите от Артроза.
При недостиг на течности Ставите, както и останалите тъкани, изсъхват, поради намалено отделяне на Синовиялна течност, Водата им действа като смазка, тъй като участва във отделянето на Синовиялната течност.
4. Другото задължително изискване е да се движим и да използваме всяка възможност за спорт - бързо ходене, джогинг, тичане, скачане на въже. Стречингът и каланетиката поддържат ставите гъвкави и подвижни.
5. Задължително е да не увеличаваме килограмите, защото наднорменото тегло ускорява износването на ставите.
6. Подходящи са храни, богати на Есенциални Мастни Киселини - риба и ленено семе например. Поне веднъж седмично трябва да се консумира мазна риба: скумрия, херинга, риба тон, сьомга.
7. Отдавна е известно, че Полифенолът Ресвератрол, който е нормална съставка на червеното вино, се оказва идеалният провокатор на дълголетието на всички клетки в човешкото тяло, включително и тези на ставите.
Ресвератролът, които се съдържа в Гроздето, влияе благотворно на сърдечната дейност, а от там и на Артритните заболявания. Неотдавна учените откриха, че това вещество помага и за облекчаване на симптомите на Остеоартрита и Ревматоидния артрит. Разбира се, че Ресвератролът не може да замести болкоуспокояващите, но резултатите от няколко изследвания с животни показаха, че инжекциите с Ресвератрол успокояват възпаленията в ставите. Все още не е уточнено какво количество от това вещество трябва да се поема чрез храната за облекчаване на Артритните заболявания, но Гроздето и Гроздовият сок са толкова здравословни, че включването им в диетата при всички случаи ще ви е от полза....
8.Както казахме и в самото начало на темата, използването на Желатин и Тамян помагат също за премахване на болки в ставите.
Вместо да използвате Желатин, същия ефект ще постигнете, ако пиете много бульони от кости.
Бульон от кости се получава, като костите се варят дълго време. За да е качествен бульонът, трябва да се направи от дебелите кости, които имат много костен мозък – от джолан или бут. По естествено от Желатина в костния бульон няма!
..............................................................................................
румчо-01
новобранец
новобранец

Мнение от румчо-01 »

manuk написа:Дълго мислих, дали трябва да приложа, всичко написано по долу, към храненето на гмуркача, но прецених, че по добре ще е мястото му, да е тук в тази тема.
Става въпрос за подходящи храни- при болки в ставите.
Смятам, че добре би било да включите тези подходящи храни -при болки в ставите и в другата тема- за храненето, за да може повече хора да бъдат информирани като цяло. :D
Освен това смятам и доколкото съм информиран, че много от тях помагат и при други проблеми. :)
Например Авокадото, което споменавате, след като дава Протеини, значи може да се използва и при други обстоятелства, като заместител на месото и сиренето, с други думи ще снижи холестерола и т.н.т. :D
kraned
новобранец
новобранец

Мнение от kraned »

:drinkers: Относно желатина и белия тамян- има ли странични, отрицателни въздействия ако се пие и сутрин, в по-продължителен период без почивка? Например 3 месеца- колкото повече, по-добре...
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”