Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Самострой-лодка на 6-ти етаж
Модератор: emo vasilev
- pezz
- вече хвърля и на тежко
Re: Самострой-лодка на 6-ти етаж
Ако става въпрос за помпичките за въздух,работят до колкото зная на 220V.ПРОМЕНЛИВ ток.Нямат адаптор а работят с електромагнит-220 волтов,които трепти с честотата на тока-50Hz-и задвижва една пластина,която от своя страна задвижва помпа за въздух и така.
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
И добре си се сетил,че и мен да подсетиш

От миналата година се каня да си поставя такава,ама като бях в магазина не я взех,айде после ще я взема - и така остана де.
Иначе си има и място и токовете са прекарани.
Иначе за аератор,много силно ми се вижда.
Аве КАЯ,проблем ли ще е,да си пробиеш по една дупка 10мм на двата борда,
където е живарника.От самото клатене на лодката,ще се опреснява водата.
Ама долу до кила,не отстрани.Като си вадиш лодката,ще си се изпразва сама де.
Само като идея - не съм пробвал.
Имах го едно на ум,ама се отказах в последствие.

От миналата година се каня да си поставя такава,ама като бях в магазина не я взех,айде после ще я взема - и така остана де.
Иначе си има и място и токовете са прекарани.
Иначе за аератор,много силно ми се вижда.
Аве КАЯ,проблем ли ще е,да си пробиеш по една дупка 10мм на двата борда,
където е живарника.От самото клатене на лодката,ще се опреснява водата.
Ама долу до кила,не отстрани.Като си вадиш лодката,ще си се изпразва сама де.
Само като идея - не съм пробвал.
Имах го едно на ум,ама се отказах в последствие.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
За проблем не е да го пробия, но живарника както мисля да го слагам ще бъде доста над дъното.Т.е.няма да е вана излята заедно с корпуса като на стъклопластовите.Смятам да взема полипропиленова кутия и да я монтирам.Има такива от 20 до над 50-60 литра.Дори с колелца. От такава смятах да си правя хладилна чанта, но доста обемиста става за прави двулитрови бутилки.Това на снимката е осушителна помпа и не става за тази цел.
- КИРО
- Обратна връзка:
ОК,помислих си,че си излял живарника.
Вибратор на 12в мисля че можеше да се направи.
Вибратор на 12в мисля че можеше да се направи.
намерих един на батерии, продава се от Видракс
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... anguage=bg, но цената е над 39 лв, от +цените.ком" беше посочена цена 14 и нещо,дето само напразно се зарадвах.Ще търся още.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... anguage=bg, но цената е над 39 лв, от +цените.ком" беше посочена цена 14 и нещо,дето само напразно се зарадвах.Ще търся още.
Пробвах на парче шперплат за кит като за пълнител ползвах пълнител обикновенно домакинско брашно, за което бях чел в руските форуми.Става добър кит, мазен леко се нанася, само стяга малко по-бавно.Сигурно брашното поема част от втвърдителя и трябва да се сложи малко повече.
Сега се сетих да добавя,че Вичев и другите бяха прави за цената на която ще стъпи лодката.Ма и аз се олях от презастраховане-по 3-4 слоя стъклотъкан от всяка страна на снадките 5,9 и накрая 12 см. ленти, та само те глътнаха 4 кг. смола и плат колкото да облека дъното.Бил съм оптимист, че с 2 кила смола и още толкова боя ще стигнат.Теглото сигурно е около това което смятах, но е възможно да се олекоти без да се отрази на експлоатационните качества.
Сега се сетих да добавя,че Вичев и другите бяха прави за цената на която ще стъпи лодката.Ма и аз се олях от презастраховане-по 3-4 слоя стъклотъкан от всяка страна на снадките 5,9 и накрая 12 см. ленти, та само те глътнаха 4 кг. смола и плат колкото да облека дъното.Бил съм оптимист, че с 2 кила смола и още толкова боя ще стигнат.Теглото сигурно е около това което смятах, но е възможно да се олекоти без да се отрази на експлоатационните качества.
Най-накрая боядисах дъното и сега чакам да набере твърдост, за да я изнеса.Сложил съм два слоя епоксидна,два слоя еднокомпонентен полиуретанов грунд и два слоя автоемайллак.Вероятно някъде лятото ще има и двукомпонентен полиуретанов.Дават го като много твърд и устойчив на изтриване и надраскване.
Като беше в нормално положение с дъното на долу не ми изглеждаше толкова голяма, но така започна да ми се срува, че се престарах с размерите-3.65х1.54.добре че скъсих от към носа 15 см. иначе беше 3.8, като в този участък дадох по-голям наклон.Вярвам че няма да се отрази на свойствата и.
- КИРО
- Обратна връзка:
Ами като гледам,готов си за подвизи. 

Кът я гледам как лъщи,
направо във водата ще лети.
Недей си я държа във хола,
тая лодка иска да е в гьола....
направо във водата ще лети.
Недей си я държа във хола,
тая лодка иска да е в гьола....
Римата е добра и има истина в нея.Остава да се преборя с Ветерока, ако ли не успея ще го направя ветрокитаец, т.е ще го ашладисам по примера на колегите.Иначе на ботуша му е сложен нов двигател и не е пален по незнам какви причини.Човека от който го купих каза, че и той така го е взел и не си е правил труда да го пуска. Дано да тръгне.
Нали занеш за руснака ако него почерпиш не тръгва, а щом не е работил би трябвало да запали, ама знайш ли руска му работа зависи в кой ден е зглобяван
Една добра профилактика и центровка и ще запее.

КАЯ ти верно май в жилището си правиш лодката
Или си резистентен към един широк спектър от разтворители, алифатни амини и разни токсични добавки към боите или имаш още едно жилище където да живееш.
Въпрекиче си химик ще си позволя да ти дам съвет - Не си похабявай здравето заради една лодка !

Или си резистентен към един широк спектър от разтворители, алифатни амини и разни токсични добавки към боите или имаш още едно жилище където да живееш.
Въпрекиче си химик ще си позволя да ти дам съвет - Не си похабявай здравето заради една лодка !
Не. Това е хола в който дори престана да се влиза докато се боядисваше, но въпреки непрекъснатото проветряване се усещаше навсякъде мириса на боя.Който си е боядисвал дограмите знае за какво иде реч.В това жилище за 40 години сигурно съм го правил поне 4-5 пъти , а тях няма как да изнесеш на улицата за да ги боядисаш.Не бих повторил това отново,въпреки че може да се наложи да направя още едно по-малка.Тази нещо ми големее.Имам предвид за превоз особено когато риболова е едно или двудневен.