яз.Засмяново(рибарниците)

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
svetlio86
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svetlio86 »

Моля някой ако има прясна информация от там да ми даде малко инфо че мисля утре по някое време сутринта да се метна натам. А и да ми кажете каква риба има там!Чувал сам за хубави шарковци.
Най си ми е добре,когато съм сред природата :)....................................................За Риба с бутилка бира
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

там е

Мнение от Husmen1983 »

5 лв.има шаран,амур,сом и много таранка :)преди 2 седмици изкарали шаран 4.5 кг.ние ходихме през почивните дни много народ много шум и рибата не кълве.трябва през седмицата.
за сега нямам такъв.
Аватар
svetlio86
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svetlio86 »

Аз утре ще сам там и ще си пробваме касмета мерси за инфото и аз ще дам утре малко инфо кво е станало
Най си ми е добре,когато съм сред природата :)....................................................За Риба с бутилка бира
Аватар
svetlio86
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svetlio86 »

Момчта горещо ви препоръчвам да не ходите на Засмяново на рибарника за цял ден клечане 2 сулки по 300 грама и 2 шаранчета по 1 кило а бяхме 4 човека :oops: това е от мене
Meraklia
новобранец
новобранец

Мнение от Meraklia »

Аз също ви препоръчвам да не ходите на Засмяново - поне засега. Говоря за рибарниците, за големия не знам. Днес прескочих до там, но бързо се отказах и си тръгнах - не само, защото духаше ужасен вятър. Тоя дето е "Вип"-а беше източен, на другия до него имаше 5-6 човека дето само псуваха вятъра и закачките и бяха капо. Третия на който миналата година не даваха да се лови - също беше източен. Така че в момента положението е трагично (поне според мен) и няма нищо общо с минлата година.
Аватар
gito
новобранец
новобранец

Мнение от gito »

Не вярно че няма риба.Риба има само да знаеш как да я хванеш
Изображение
Изображение
Javor

Мнение от Javor »

Браво колега, хубави риби
Дай малко ифно моля.
От кой точно рибарник са, не се ориентирам по снимките?
Какъв е максималния размер на рибите в тези рибарници?
Аватар
gito
новобранец
новобранец

Мнение от gito »

Последно излизат и доста малки шаранчета и амурчета,но предимно амурите са около 3 кг а шараните околол 2кг.Но от време на време излизат шарани от 5 кг.и малко нагоре
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Риба има, но НЕ там където пускат простосмърните рибари за по 5 лв.
OWNER
новобранец
новобранец

Re: яз.Засмяново(рибарниците)

Мнение от OWNER »

Искам само да по разпитам малко за Засмяново.Тези рибарници къде се намират по-точно.Защото аз сам ходил само на язовира...Ако някои ми обясни как мога да стигна до тях ще съм му благодарен:)
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Големия на Засмяно от страната на Варна е след чешмата първата отбивка в дясно (макадам 2 км.). За рибарниците продължаваш по главния път 200 м, след мостчето пак вдясно, на около 200-300 м от главния път има портал. Влизаш пеша и питаш кой от рибарниците е разрешен за рибари (защато те са много), плащаш си таксата и се надяваш да уловиш няколкото риби в него. Имаше и един със специален статут - Членста карта, 10 лв., рибата се плаща и т.н.
OWNER
новобранец
новобранец

Re: яз.Засмяново(рибарниците)

Мнение от OWNER »

Благодаря ти много за информацията!
Аватар
gito
новобранец
новобранец

до колегата RAP66

Мнение от gito »

колега rap66,не значи ,че като отидеш на един язовир и не хванеш риба,то че там риба няма.Аз лично от развъдниците на с.Засмяно съм мнооого доволен.За ходено поне 50 пъти(на водоема за простосмъртни) само веднъж съм се връщал без риба.Под връщане с риба ,разбирам поне една с големина не по малко от 2 кг.По малки от 1,200 - 1,300 кг. ги пускам(говоря за шаран и амур).Много хора,чули че там има риба отиват,дремят цял ден и си заминават капо или с някоя таранка.След това не мож им затвори устата че там нямало риба.Както всички знаем всеки водоем си има специфика и като не вникнеш в нея и не я разбереш никога няма да има риба за теб в който и да е водоем.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: до колегата RAP66

Мнение от kalkan4o »

gito написа:колега rap66,не значи ,че като отидеш на един язовир и не хванеш риба,то че там риба няма.Аз лично от развъдниците на с.Засмяно съм мнооого доволен.За ходено поне 50 пъти(на водоема за простосмъртни) само веднъж съм се връщал без риба.Под връщане с риба ,разбирам поне една с големина не по малко от 2 кг.По малки от 1,200 - 1,300 кг. ги пускам(говоря за шаран и амур).Много хора,чули че там има риба отиват,дремят цял ден и си заминават капо или с някоя таранка.След това не мож им затвори устата че там нямало риба.Както всички знаем всеки водоем си има специфика и като не вникнеш в нея и не я разбереш никога няма да има риба за теб в който и да е водоем.
:smt082

Рибарските измишльотини край нямат :lol: . Не се убиждай колега ,но това от 50 пъти само 1 път да си капо и то си риби под 2 кила...е нещо което за съжаление е близко до невъзможното.Дори в английските водоеми където има доста повече риба,има дни в които просто рибата не яде.Не се убиждай ти казвам отново но как очакваш да повярвам на една такава реклама на язовира при положение,че и аз съм ходил там.
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
gito
новобранец
новобранец

Мнение от gito »

Колега,никого не искам да обидя,нито съм привържаник на рибарските лакърдии.Аз ходя там почти само през седмицата и който не ми вярва може да пита пазача на язовира.Нито най малко пък искам да правя реклама,че да се довлече куцо,кьораво и сакато,да вдигат дандании,да вадят и да хварлят въдици постоянно и да пресират риболова на другите.Откакто отидох там за първи път миналата година през май,на друго място не съм ходил,с изключение 1 път на р.Дунав , на морето не ги броя.Не искам да се изкарам the best или най можещия.Може би късмета ми е бил такъв,че да хвана толкова.Пък и все пак това са рибарници.Самия рибарник е колкото една голяма локва.Рибата там едва ли има същите навици и характер както на Дуранкулак примерно.И едва ли има друг гьол в североизточна България които да не е кръстосван с мрежи,тармъци и друг вид бракониерски пособия.Аз поне незнам за такъв.Дано не съм те обидил,но помисли върху горенаписаното и може и да се съгласиш.

P.S.Винаги съм ползвал една и съща стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”