Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Вкусотии в чинии
Зажадняла ми е душата за риболов, но пустото му време!
до онзи ден имаше лед, хем слънчево....и вали, а днес духаше ужасно:((((
Добре,че е този форум-да си помечтае човек!:))))
Преди няколко дена имахме повод и спретнахме любимото ми- трапеза обсипана с риба: --риба тон сервирана по два начина, под формата на тартар(сурово месо, накълцано на ситно, домат, целина, лют сос, лимонов сок, зелен лук) и полу-сурова (маринована с лимонов сок и джинджифил, с "палто" от сусамови семена и запържена от всяка страна по няколко секунди-по средата парчето риба (yellowfin tuna) трябва да остане сурово-сервира се със соев сос);
-Кохо сьомга (coho salmon) на скара в марината от соев сос, горчица, чесън и зехтин;
- риба меч (swordfish) с масло, черен пипер и сол на скара;
- (black cod/sablefish- не знам под какво име да я преведа!?) задушено- печена във фурна с (аспержи, малки лукчета, гъби, бок-чой), саке, соев сос и хой-син сос;
-халибът (halibut) на скара- маринован с чесън, лимонов сок, зехтин, черен пипер, сол и полят с Крем сос от краве масло, чесън, сметана, лимонов сок, бяло вино, черен пипер/сол и риган, Пармежан (всичко това се редуцира в тиган до подходящата гъстота)....
за съжаление нямам снимки, количествата бяха малки и бързо изчезнаха от поглед, посягах към бялото вино и въобще не ми мина през ум да посегна към фотоапарата:)))))
Обаче тази вечер успях да щракна няколко фотоса;)))) на снимките: риба тон на скара, маринована с горчица, зехтин, песто "Дженовезе" и соев сос; картофено-чесново пюре, задушени броколи, аспержи и бок-чой; пържени каперси; салата от куиноа, бобови кълнове, авокадо, печени чушки, зелен лук, магданоз, тайландски босилек, лимонов сок, хималайска сол, сурово пресован зехтин (extra virgin olive oil)

Добре,че е този форум-да си помечтае човек!:))))
Преди няколко дена имахме повод и спретнахме любимото ми- трапеза обсипана с риба: --риба тон сервирана по два начина, под формата на тартар(сурово месо, накълцано на ситно, домат, целина, лют сос, лимонов сок, зелен лук) и полу-сурова (маринована с лимонов сок и джинджифил, с "палто" от сусамови семена и запържена от всяка страна по няколко секунди-по средата парчето риба (yellowfin tuna) трябва да остане сурово-сервира се със соев сос);
-Кохо сьомга (coho salmon) на скара в марината от соев сос, горчица, чесън и зехтин;
- риба меч (swordfish) с масло, черен пипер и сол на скара;
- (black cod/sablefish- не знам под какво име да я преведа!?) задушено- печена във фурна с (аспержи, малки лукчета, гъби, бок-чой), саке, соев сос и хой-син сос;
-халибът (halibut) на скара- маринован с чесън, лимонов сок, зехтин, черен пипер, сол и полят с Крем сос от краве масло, чесън, сметана, лимонов сок, бяло вино, черен пипер/сол и риган, Пармежан (всичко това се редуцира в тиган до подходящата гъстота)....
за съжаление нямам снимки, количествата бяха малки и бързо изчезнаха от поглед, посягах към бялото вино и въобще не ми мина през ум да посегна към фотоапарата:)))))
Обаче тази вечер успях да щракна няколко фотоса;)))) на снимките: риба тон на скара, маринована с горчица, зехтин, песто "Дженовезе" и соев сос; картофено-чесново пюре, задушени броколи, аспержи и бок-чой; пържени каперси; салата от куиноа, бобови кълнове, авокадо, печени чушки, зелен лук, магданоз, тайландски босилек, лимонов сок, хималайска сол, сурово пресован зехтин (extra virgin olive oil)
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Оффффф.............ходи ми се за риба, та ми се плаче!
Искам да гледам жива риба на куката, а не на скарата.
Макар че....ммммм.........мноого апетитна пържолка! 

Искам да гледам жива риба на куката, а не на скарата.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Кузмич
- dreamer
Ей този т'воя пост уби всичко детско в мене.Margatyna написа:Зажадняла ми е душата за риболов, но пустото му време!
Обаче тази вечер успях да щракна няколко фотоса;))))

Че ми се ходи и на мен за риба, ходими се, ама да ми се яде такава досега не е било.

Ям риба 2 пъти в годината единия вече дойде и изчезвам до МЕТРО.
Респект Светла.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Благодаря, Кузмич, Кире! Винаги съм се чудила как някои рибари не вкусват риба!?Кузмич написа:Ей този т'воя пост уби всичко детско в мене.Margatyna написа:Зажадняла ми е душата за риболов, но пустото му време!
Обаче тази вечер успях да щракна няколко фотоса;))))![]()
Че ми се ходи и на мен за риба, ходими се, ама да ми се яде такава досега не е било.![]()
Ям риба 2 пъти в годината единия вече дойде и изчезвам до МЕТРО.
Респект Светла.

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Привет, момчета!
Нещо се застояхте със снимките на вкусотиите в чиниите!?
Дайте нещо пролетно, леко, рибно или меко!?
от мен вечеря за двама:
Лингуини с омар и скалопини

рецепта: http://margatyna.blogspot.com/2011/03/b ... _7535.html

от мен вечеря за двама:
Лингуини с омар и скалопини
рецепта: http://margatyna.blogspot.com/2011/03/b ... _7535.html
- GODzillata
Margatyna написа:Привет, момчета!Нещо се застояхте със снимките на вкусотиите в чиниите!?
Светле, колкото повече започва да се оправя времето, толкова повече ще започнат да намаляват постовете тук, за сметка на теми, касаещи риболовни излети....и единственото "рибно" ще бъдат снимки на уловени риби.

Разчитам на теб да поддържаш темата жива.

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Светле, колкото повече започва да се оправя времето, толкова повече ще започнат да намаляват постовете тук, за сметка на теми, касаещи риболовни излети
Нямам нищо против да се "преместим" заедно в другите теми!

Тук се скъса да вали, остави това-имаме си губени ботуши, дъждобрани и дъжд не ни плаши, но е студено, обаче още тази седмица ще гледам да резервирам места за къмпинг за през лятото

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
пържена атлантическа сьомга с картофени кюфтета:

Добре е да се знае, че прясно уловената риба става с хрупкава коричка и се пържи по-бързо, ако се почисти, нареже, осоли и остави да пренощува в хладилника. На следващия ден се оцежда от излишната вода, отделила се в чинията, овалва се в бяло пшенично брашно или царевично такова и се пържи. Нищо по-различно и със сьомгата от магазина
Картофени кюфтета
2 големи картофа, обелени и нарязани на дебели шайби
60 грама бяло краве саламурено сирене
3-4 стръка зелен лук
2 с.л. чубрица
1 яйце
сол и черен пипер
брашно и мазнина за пържене
Картофите се сваряват в подсолена вода.
За да направите стегнати картофени кюфтета трябва да оцедите водата веднага след варенето и да намачкате картофите, така чрез парата също ще се освободи излишната вода. Натрошете сиренето, нарежете лука, подправете и добавете яйце. Направете обичайната приплеснат-обла форма и оваляйте в брашно. Пържете до златисто. Ако желаете към сместа добавете бланширан и оцеден спанак или коприва. Също така можете да използвате и разбито яйце за панировката. Картофените кюфтета от моята снимка са правени по този начин: след като сместа се оформи на кюфте, се топи в яйце, след това в брашно и се пържи.
Добре е да се знае, че прясно уловената риба става с хрупкава коричка и се пържи по-бързо, ако се почисти, нареже, осоли и остави да пренощува в хладилника. На следващия ден се оцежда от излишната вода, отделила се в чинията, овалва се в бяло пшенично брашно или царевично такова и се пържи. Нищо по-различно и със сьомгата от магазина

Картофени кюфтета
2 големи картофа, обелени и нарязани на дебели шайби
60 грама бяло краве саламурено сирене
3-4 стръка зелен лук
2 с.л. чубрица
1 яйце
сол и черен пипер
брашно и мазнина за пържене
Картофите се сваряват в подсолена вода.
За да направите стегнати картофени кюфтета трябва да оцедите водата веднага след варенето и да намачкате картофите, така чрез парата също ще се освободи излишната вода. Натрошете сиренето, нарежете лука, подправете и добавете яйце. Направете обичайната приплеснат-обла форма и оваляйте в брашно. Пържете до златисто. Ако желаете към сместа добавете бланширан и оцеден спанак или коприва. Също така можете да използвате и разбито яйце за панировката. Картофените кюфтета от моята снимка са правени по този начин: след като сместа се оформи на кюфте, се топи в яйце, след това в брашно и се пържи.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Вдъхновена от цветовата комбинация за текст и в чест на електриково зеленото от ника на Годзилата реших да създам нещо вкусно в чиния (и чаша) в същата гама:
салата Цезар с Перно (френския вариант нанашеската Мастика)
понеже форумът е риболовен, доставя ми удоволствие да споделям предимно рибни ястия или такива с океански и морски продукти. Оригиналната рецепта на салата Цезар съдържа осолени рибки Аншоа, а Перното малко или много ми напомня на морето- север от Крапец по време на цъфтящия планктон... Преди години имах необикновеното удоволствие да се потопя в тази красота...
салата Цезар с Перно (френския вариант нанашеската Мастика)
понеже форумът е риболовен, доставя ми удоволствие да споделям предимно рибни ястия или такива с океански и морски продукти. Оригиналната рецепта на салата Цезар съдържа осолени рибки Аншоа, а Перното малко или много ми напомня на морето- север от Крапец по време на цъфтящия планктон... Преди години имах необикновеното удоволствие да се потопя в тази красота...
- GODzillata
Мда.....тези рибни рецепти определено ще са ми от полза! 
От вчера съм на диета и фитнес, щот вече съм станал като свиня майка.
Взех си Калорекс
, Л-карнитин, центрум.....ръжени хлябове, овесени ядки, кафява захар и кафяв ориз и т.н......в момента задушавам броколи, та да имам гарнитурка към една пилешка пържола. 

От вчера съм на диета и фитнес, щот вече съм станал като свиня майка.

Взех си Калорекс

Ами кога ще ти остане време да ги ядеш всичките тези работи между мръвките и кармазъ винцето
?

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Уникални вкусотии, Цезара ми взе акъла
Кире махай ги тея простотии, за какво ти е да се мъчиш.
Последния път смъкнах 12 кг за 3 месеца само с избягване на храни. Нищо тестяно, сладко и пържено и готово. Свински пържоли и концентрат не съм спирал да употребявам

Последния път смъкнах 12 кг за 3 месеца само с избягване на храни. Нищо тестяно, сладко и пържено и готово. Свински пържоли и концентрат не съм спирал да употребявам

- GODzillata
И аз така ще направя.....ник'ви сладки и тестени боклуци....яко мръвка и зеленчуци.Ivak написа:Уникални вкусотии, Цезара ми взе акъла![]()

- GODzillata
ribaro, няма ли включване от теб?....дЪл не си и ти на пост и молитва?