боядисване на лодка

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
evilduck
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: боядисване на лодка

Мнение от evilduck »

VGS случайно да имаш представа на каква основа е боята за надуваемите лодки.
полиуретанова ли е или е нещо друго.
боята от балоните трябва да се свали,(предполагам)това със шкурка ли става.докага се шкури до плат или докато падне гланца на боята .Под боята трябва ли да се нанася нещо друго.
питам така малоумно за да не сътворя някоя гигантска мацаница.
тази става ли:
http://www.tehnoevropa.com/chrotex_p4.html

благодаря предварително.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Така като поразгледах, май си има неща които трябва да се съблюдават.
Примерно лодката на 80% надута не на 100%.
Имивасе перфектно, след което се обработва 2-3 пъти със специален препарат за отстраняване на масла и прочие (в ПВЦ-то има доста като омекчители, които мигрират на повърхността и после нищо не хваща от горе, или поне не за дълго).
Боята е еластична не е лак, с двукомпоненстен полиуретан няма да стане.
МОже да се използва разтворител, но само оказания от производителя, нанасят се два слоя.
Но по-добре да си прочетеш информацията на производителя как точно се използва и какво трябва да се направи преди това.
Леко минаване с шкурка 150-240 е желателно при всички случаи, но само леко без да се наранява или отнема от материала, цели се така наречено разрошване-увеличаване на площа в микро мащаб, повърхността трябва да изглежда като леко матирана.
Аватар
evilduck
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от evilduck »

боята ми стана ясно каква трябва да бъде, в България намерих само тази http://www.balkanboats.com/products.asp ... podvid=101 на изключително коварната цена от 125лв за 500гр.Ако някои има инфо за друг вносител на такъв вид боя нека да сподели, моля.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Влизаш в приключение да ти пошепна на ухо.
С интерес ще следя темата де. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
batjoro_bg
новобранец
новобранец

Мнение от batjoro_bg »

Колега Evilduck,
и аз се блъскам над проблема от два месеца :(
Изчетох де що има форуми и се консултирах с доста вносители и продавачи на бои.
Тази, която си показал също я гледах, ама наистина е отвратително скъпа.
Купих боя Selemix на PPG - DM7536 GL70% - води се боя за пвц платнища и и дават 10години
тарйност за олюпване и uv защита. Дали ще държи на лодката и колко - предстои да видиме, но поне цената предразполага, към проби :D - около 50лв. за комплект 1 кг.(боя, втвърдител, разредител), което е добре на общия фон.
Щом се стопли още малко и мисля да пробвам дали ще стане нещо.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Имайте в на предвид, че при платнищата не е предвидено да променят значително площа си. Докато при една надуваема лодка се очаква обратното, но щом си решл пробвай и после кажи дали се сцепва или нагърчва боята при спускане и раздуване до 0,25 Bar.
Аватар
evilduck
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от evilduck »

Бат Жоро,ама аз точно такъв човек като тебе чакам,айде боядисаи я и моля сподели със нас какво се е получило,ако си допуснал някакви грешки какви са и тн.Мисля че ще сме ти благадарни и аз и доста други колеги.
batjoro_bg
новобранец
новобранец

Мнение от batjoro_bg »

evilduck написа:Бат Жоро,ама аз точно такъв човек като тебе чакам,айде боядисаи я и моля сподели със нас какво се е получило,ако си допуснал някакви грешки какви са и тн.Мисля че ще сме ти благадарни и аз и доста други колеги.
Зависим съм от атмосферните условия и за това ще изчакам още малко, но щом направя проби, ще ви държа в течение за резултатите, пък дано са положителни. :)
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”